Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:03, 07 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, czy jeżówki zostawiasz nieścięte na zimę? Dziewczyny tak radzą, by wystawały łepki spod śniegu
Pięknie u Ciebie. Szkoda, że straciłaś fotki na karcie. Ale u Ciebie wszystko non stop kwitnie, to troszkę nadgonisz. pozdrawiam cieplutko, bo dziś wieczorem było tylko 5 stopni. Ciekawe, co będzie rankiem.

Te które zasychają ładnie, mają sztywne główki i łodygi zostawiam, w pozostałych wycinam całe łodygi, bo straszą wyglądem.

Tu o tym pisałam.. ależ nacofałam.. te strony same lecą jak szalone .

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5421-ogrod-malej-mi-sezon-2015?page=604&quoted_post_id=1886321
Kosolkowa Pasja 22:52, 07 paź 2015

Do góry
Kopczyki dopiero w grudniu po przymrozkach, chyba, że chodzi o te róże, co przyjdą. Golaski od razu okopczykować trzeba. A te na rabatach muszą najpierw przysnąć w niskiej temperaturze. Tak radziła Danusia w zeszłym roku, więc cierpliwie czekałam do połowy grudnia, aby troszkę przestały kwitnąć i poszły sobie spać.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:49, 07 paź 2015

Do góry
Aniu, czy jeżówki zostawiasz nieścięte na zimę? Dziewczyny tak radzą, by wystawały łepki spod śniegu
Pięknie u Ciebie. Szkoda, że straciłaś fotki na karcie. Ale u Ciebie wszystko non stop kwitnie, to troszkę nadgonisz. pozdrawiam cieplutko, bo dziś wieczorem było tylko 5 stopni. Ciekawe, co będzie rankiem.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:43, 07 paź 2015

Do góry
Anitko, masz bardzo piękny ogród. Ale ty to wiesz przecież. Miło mi po nim spacerować
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:41, 07 paź 2015

Do góry
Reniu, gratki na 400. Tulipanowiec ładny, smukły, już się fajnie przebarwia
Kiedyś będzie tu ogród 22:37, 07 paź 2015

Do góry
Mira104 napisał(a)
Ja zauważyłam, że ostatnio mam sporo sikorek w ogrodzie pewnie już dają znać -czas na żarcie, dawaj żarcie Fajne fotki i ta żurawka taka oszroniona.

Śliczne fotki ptaszków. ja bym jeszcze do jedzenia nie przyzwyczajała. Na razie ptaszęta szukają pokarmu w trawniku i na rabatach. Czasem podrzucam im opuchlaki i larwy chrząszczów.
U mnie też sikoreczki już goszczą
Nadzieja na piękny ogród 22:34, 07 paź 2015

Do góry
Agatko, przyszłam na fotki. Jeszcze nie pora na sen zimowy
Ogródek Iwony 22:25, 07 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jak już mowa o przebarwieniach jesiennych, to pięknie wygląda na mojej bramce winobluszcz. W tym miejscu wolno mu rosnąć i w ten sposób zasłania mi śmietniki od drogi

Jak już wejdę, to mam takie widoki na prawo

a takie na lewo:

I w drugą stronę:

Pięknie jesień przyszła do Ciebie Iwonka mmm jeżówki zostaw fajnie wyglądają spod śniegu a co tam będziesz wojować jeszcze ? ja dziś musiałam trawkę deczko przy chodniku wyciąć bo woda słabo schodzi i czekam na deszcz Macham wieczornie
Na Łowieckiej 22:21, 07 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
To rozumiem U mnie clematisy znowu nie dają rady.
Hortensje może zmroziło ?

Było kilka nocy z przymrozkiem -4 i jest efekt
Clematisy jakoś nie są moją miłością..
Igiełkowy ogródeczek 22:18, 07 paź 2015

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Gosiu, dziś zrobiłam sobie bardzo dłuuuuuuugi spacer po twoim ogrodzie cofając się aż do wiosny. Podobają mi się twoje donice, cały ogród zachwyca o każdej porze roku . Chciałabym mieć tak pięknie. Może kiedyś
Ale mam pytanie co do donic:
Czy w donicach masz tuje i czy one zimują? Czy musiałaś po zimie wymieniać?
Ładnie wyglądają o każdej porze roku podsadzone sezonowymi kwiatami i podwiązane wstążeczką
Zimą miałaś innego koloru wstążeczki. Też mnie zachwyciły.
Kosolkowa Pasja 21:02, 07 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Czy ktoś wie, gdzie się robi badanie gleby?
Czy wysyła się próbki, czy trzeba szukać w okolicy?

Pewnie szukałaś w necie, ja też, i nie znalazłam informacji odnośnie naszych okolic. Więc ponawiam prośbę do zorientowanych.
Ogród z widokiem na jezioro 20:45, 07 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Jolu, pięknie. Pozdrowienia zostawiam

Drzewka bordowe chwaliłam wcześniej
Na Łowieckiej 20:37, 07 paź 2015

Do góry
To rozumiem U mnie clematisy znowu nie dają rady.
Hortensje może zmroziło ?
Ogród z widokiem na jezioro 20:34, 07 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jolu, zrobiłam dla ciebie studium przypadku bordowych drzewek, które mam
Może pomoże ci to w podjęciu decyzji, co ci się podoba najbardziej
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=1028
Pozdrawiam
Trawki dodają klimatu jesienią. Mam nadzieję, ze za rok moje rozplenice też tak ładnie zakwitną

Dziękuję za zainteresowanie moim problemem. Fajne twoje bordowe drzewka. Czas podjąć decyzje i zakupić
Kosolkowa Pasja 20:31, 07 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

U mnie piwonie mają teraz cudowny kolor czerwono złotych liści. Chciałam je wywalić, bo nie kwitły, to teraz się do mnie wdzięczą. Dobrze, że nie mam czasu się nimi zająć, to może pozwolę im zostać jeden sezon jeszcze

Czyli wynika z tego, ze moje jednak coś zlapaly..
Na Łowieckiej 19:58, 07 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ilonko, pomysł z zasłonięciem fajny. Troszkę jednak poczekasz, aż laurowiśnie urosną. Ja bym jeszcze dodatkowo puściła pnącze na altankę. Jakąś pnącą różę.

Mam nadzieję, że w ciągu trzech lat dadzą radę jednak... Będę je podkarmiała Z pnączem przy altanie to nie takie proste bo tam nic nie chce rosnąć. Jedynie clematisy jakoś dają radę ale nie szczególnie mi się podobają... Róże już testowałam. Pnące są nie dla mnie. Nie rosną mi Poza tym w ciągu dwóch - trzech lat planujemy gruntowną przebudowę altany tak by pasowała do całości więc sadzenie przy niej pnączy mija się z celem. - Zanim ładnie ją obrosną byłyby zdzierane...
Ogródek Iwony 19:55, 07 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Teraz bukszpany wyprostowane, a żółta linia pokazuje, jak planuję poprowadzić obrzeże z krawężników

Wiosną przytnę i wyrównam buksiki

Super to wymyśliłaś Wszystko wygląda pięknie
Na Łowieckiej 19:41, 07 paź 2015

Do góry
Ilonko, pomysł z zasłonięciem fajny. Troszkę jednak poczekasz, aż laurowiśnie urosną. Ja bym jeszcze dodatkowo puściła pnącze na altankę. Jakąś pnącą różę.
Ogródek Iwony 18:21, 07 paź 2015

Do góry
Jak już mowa o przebarwieniach jesiennych, to pięknie wygląda na mojej bramce winobluszcz. W tym miejscu wolno mu rosnąć i w ten sposób zasłania mi śmietniki od drogi

Jak już wejdę, to mam takie widoki na prawo

a takie na lewo:

I w drugą stronę:

Ogródek Iwony 17:45, 07 paź 2015

Do góry
Ewuniu (Kuba), czekaj do wiosny, bo teraz coraz zimniej się robi.
Ja resztę też zrobię wiosną. Nie chciałam tylko ryzykować z bukszpanami na wypadek, gdyby mój drogi M wpadł na pomysł założenia obwódki z krawężników późną jesienią.

Ewo (frezjo) to drzewko, to wiśnia piłkowana Royal Burgundy

"Małe, pięknie kwitnące, ciemno ulistnione drzewo o charakterystycznej odwrotnie stożkowatej koronie. Liście jajowate z długim wierzchołkiem, piłkowane, purpurowe, zachowujące oryginalny kolor przez całą wiosnę i lato. W momencie kwitnienia, w maju liście są już lekko rozwinięte. Kwiaty purpuroworóżowe, pełne, 4,5-5 cm śr., wiszące na długich szypułkach, zebrane w pęczki po kilka sztuk, pachnące, V. Nie zawiązuje owoców. Preferuje miejsca słoneczne, zaciszne, gleby żyzne, wilgotne. Polecane do ogrodów oraz jako drzewo uliczne o efektownych kwiatach i liściach."
Teraz na dniach nabrało bardziej intensywnego koloru liści
Mam ją od lata

Justynko
, to w takim razie zostawię, chyba, że będą mnie denerwowały
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies