Pamiętam ten opór przed sadzeniem drzew. Ładnie wszystko się już rozrosło, trawniczek, kanciki. Tylko leżeć i patrzeć.
Zauważyłam na innym zdjęciu rdest himalajski. To Fat Domino? Jak ci rośnie? Ja właśnie dziś posadziłam.
Dzięki dziewczyny,, ale do pięknego efektu daleko
Dawno mnie tu nie było
Obecnie u mnie bliżej do chwastowiska niż ogrodowiska. Brak czasu na wszystko.
Może do końca tygodnia coś tam ogarnę, bo chwasty rosną na potęgę...
Wklejam jedyne zdjęcie z dziś, Vanilki zaczynają się przebarwiać.
Kłosowca mam dużo sadzonek do wydania. To zwykły kłosowiec, ale jest bardzo mała różnica pomiędzy Blue Fortune, a tym zwykłym. Po lewej stronie jeżówki jest ten zwykły, a po prawej Blue Fortune.
Oczywiście masz rację to te róże. Zdarza się niestety bardzo rzadko ,że w czasie ich kwitnienia dołącza się do nich hortensja rosnąca poniżej i wtedy już jest pełnia szczęścia
Witam.
Na gracilisach mam istną inwazję robaków. Obejrzałam brzozy na okolicznych dzałkach i to samo.
Czy ktoś byłbt w stanie doradzić co to za gagatki i jak się ich pozbyć?
Dziękuję za gratulacje i te miłe słowa.
Tak w tle jest bodziszek żałobny, a kaliny japońskie są dwie , przed nimi rosną trzy obiele oraz rododendrony.
Chcę dosadzić jeszcze trzecią kalinę.
Pozdrawiam cieplutko
Fajnie widzę że u Ciebie power ogrodowy na wszystkich frontach- spotkania i rewolucje.
Dzisiaj deszcz stopuje nasze zapędy ale na krótko przynajmniej moje.
W tym czasie mogę się delektować widokiem hortensji. Seledyn jest bardzo krótko a tak go lubię. Prawa i lewa strona mojej letniej rabaty.