Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Moje początki- i brak doświadczenia :) 18:51, 09 mar 2016

Do góry
Matylda napisał(a)

Jetem cały czas, ale rzadziej zaglądam przyznam no i jakoś nic nie pisałam raczej obserwowałam od czasu do czasu, ale zaczynam znowu częściej zaglądać wraz z zbliżającą się wiosną. W zimie poświęcałam się więcej wnętrzu. Ale miło, że o mnie jeszcze pamiętasz. Na razie stipę zasiałam, już część mi powychodziła. Pozdrawiam.

hello, wracaj i udzielaj się więcej
Lawendowy zawrót głowy 15:50, 09 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)
sama nie wiem bo i plany mało konkretne zalezy co mi się spodoba no moze wuianki może ozdoby moze kwiaty wisoenne do donic

To Ty musisz całą tą giełdę oblecieć
Odcienie zieleni 15:01, 09 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Zamówiła, ale ile razy zdanie zmieniała

Widzisz, dobrze, że mam Ciebie i mną potrząsasz.hihi, wiesz... , ale dalej się w końcu zastanawiam co to zamówiłam...Nikomu nie mów, że ja taka jakaś roztrzepana...:

Przez moje ciągłe zmienianie zdania, zdało się , że Edyta zamówienia nie złozy...
Lawendowy zawrót głowy 14:55, 09 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)
o widziś Edyś jesteś nieoceniona a jakies konretne aleje polecasz? pissss

wszystko zależy od tego, co Ty tam chcesz kupić

Napisz konkretniej to postaram się pomóc.
Odcienie zieleni 14:53, 09 mar 2016

Do góry
Efffa napisał(a)
Dominika, Blyxa, Anbu, dziekuję ze zaglądacie.
Anbu, nic nie działam jeszcze, dzis zamówiłam ciemierniki.

Zamówiła, ale ile razy zdanie zmieniała
Tu ma być ogród :) 14:51, 09 mar 2016

Do góry
Czy miedzianem pryskać tuje, serby i wszystko inne co mam w ogrodzie?
Jakie rośliny ominąć przy takim oprysku?
Tu ma być ogród :) 14:50, 09 mar 2016

Do góry
Marta napisał(a)

Obyś nie natrafiła na nie. Biomass wytwarzany jest z trzciny cukrowej, więc ekologiczny jest. Piszą, że rezultaty widać po trzykrotnym zastosowaniu. Zobaczymy czy się sprawdzi. Muszę doczytać przy jakiej temperaturze można go stosować.

Fajne masz lilie.

To próbuj i oby to było skuteczne!
Tu ma być ogród :) 14:49, 09 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Moje krety maja co jesc na pewno bo nie dosc,ze gdy kopie.to miliony tlustych dzdzownic.i innych spotykam to i kopcow trudno nie zauwazyc

A graby to na zywoplot?

tak na żywopłot, miejsce z sadzonkami obczajone, do pracy trzeba się brać.

A tu nic się nie składa, przedpołudnia spędzam z dzieckiem na rehabilitacji w Katowicach, pogoda cały czas deszczowa, ja ledwo co po antybiotyku, no i czas ucieka.
Tu ma być ogród :) 14:47, 09 mar 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Tak to poskrzypka, Effa dobrze pisze. Trzeba zgniatać to robactwo, bo potrafi szybko obeżreć lilie
Kiedy sadzisz graby?

Będę się w takim razie przyglądać swoim w tym roku.

Mam nadzieję, że do 20.03 się wyrobię z przygotowaniem placu pod graby, a jest co robić, bo mam tam teraz ugór.
Potrzebuję troszkę słoneczka, żeby wysuszyło teren i wkraczam do akcji.
Lawendowy zawrót głowy 14:41, 09 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)

ja może wpadnę w poniedizałek w drodze do pracy

w poniedzialek gielda nieczynna.

Najlepiej w czwartek, lub sobote - tak z moich obserwacji bo wtedy najwiecej sprzedających jest (ale czynna tez wtorek, piatek, niedziela).
Tu ma być ogród :) 07:51, 09 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

ja nawet nie wiem co to jest ten Biomass, nazwa wskazuje w każdym razie, że coś ekologicznego.

Niedługo czeka mnie akcja z glebogryzarką i przygotowanie miejsca pod graby, więc jeśli jacyć goście siedzą u mnie w ziemi to pewnie będzie okazja żeby ich spotkać.

Dziwne, że krety do mnie nie przylazły, (odpukać), choć na okolicznych działkach pełno kopców, czyżby nie miały u mnie co jeść?

Obyś nie natrafiła na nie. Biomass wytwarzany jest z trzciny cukrowej, więc ekologiczny jest. Piszą, że rezultaty widać po trzykrotnym zastosowaniu. Zobaczymy czy się sprawdzi. Muszę doczytać przy jakiej temperaturze można go stosować.

Fajne masz lilie.
Tu ma być ogród :) 06:33, 09 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

a tu mnie zaskoczyłaś, ale obejrzałam zdjęcia tego dziadostwa i chyba by się zgadzało.

Tak to poskrzypka, Effa dobrze pisze. Trzeba zgniatać to robactwo, bo potrafi szybko obeżreć lilie
Kiedy sadzisz graby?
Tu ma być ogród :) 23:36, 08 mar 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

super wlasnie takie mi pasowaly
ale ja na 100% zapomne

to zostaje mi pamiętać
Tu ma być ogród :) 23:30, 08 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A to się akurat dobrze składa, z moich obserwacji wynika, że te pomarańczowe najobficiej kwitną.
Ja dostałam od mamy w 2014 celube i akurat trafiły się pomarańczowe, niestety nie zaznaczyłam sobie, które są które, ale jesienią będę na pewno wykopywać, bo muszę im miejsce zmienić, przypomnij się to Ci te pomarańczowe wyślę, bo u mnie one nie pasują.

super wlasnie takie mi pasowaly
ale ja na 100% zapomne
Tu ma być ogród :) 23:16, 08 mar 2016

Do góry
A sama najbardziej lubię białe i różowe, niestety trochę za mało je w zeszłym roku fotografowałam

Tu ma być ogród :) 23:16, 08 mar 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

no mam nadzieje...chociaz zamowilam pomaranczowe i czarne

A to się akurat dobrze składa, z moich obserwacji wynika, że te pomarańczowe najobficiej kwitną.
Ja dostałam od mamy w 2014 celube i akurat trafiły się pomarańczowe, niestety nie zaznaczyłam sobie, które są które, ale jesienią będę na pewno wykopywać, bo muszę im miejsce zmienić, przypomnij się to Ci te pomarańczowe wyślę, bo u mnie one nie pasują.

Tu ma być ogród :) 23:04, 08 mar 2016

Do góry
Marta napisał(a)

Mam nadzieję, że nie uśmiercę stipy, jeżeli już wzejdzie.
Jeszcze dwa lata temu, żyłam w nadziei, że opuchlaki nie zagoszczą u mnie, jednak w zeszłym sezonie już je wyczaiłam. Muszę przekopać ziemię, pozbierać dziadostwo i kupić Biomass, ale czy coś pomoże? Zobaczymy.

ja nawet nie wiem co to jest ten Biomass, nazwa wskazuje w każdym razie, że coś ekologicznego.

Niedługo czeka mnie akcja z glebogryzarką i przygotowanie miejsca pod graby, więc jeśli jacyć goście siedzą u mnie w ziemi to pewnie będzie okazja żeby ich spotkać.

Dziwne, że krety do mnie nie przylazły, (odpukać), choć na okolicznych działkach pełno kopców, czyżby nie miały u mnie co jeść?
Tu ma być ogród :) 23:01, 08 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Będzie Pani zadowolona

no mam nadzieje...chociaz zamowilam pomaranczowe i czarne
Tu ma być ogród :) 22:51, 08 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Może ja żyję w błogiej nieświadomości, bo jeszcze nie sprawdzałam czy moim żurawkom coś w korzeniach nie siedzi.

Trzymam kciuki za stipę, kilku osobom z moich nasionek już wyrosła, więc powinno być dobrze.

Mam nadzieję, że nie uśmiercę stipy, jeżeli już wzejdzie.
Jeszcze dwa lata temu, żyłam w nadziei, że opuchlaki nie zagoszczą u mnie, jednak w zeszłym sezonie już je wyczaiłam. Muszę przekopać ziemię, pozbierać dziadostwo i kupić Biomass, ale czy coś pomoże? Zobaczymy.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:39, 08 mar 2016

Do góry
Krokusiki piękne, no i do tego pszczółka, ja jeszcze u siebie nie widziałam żadnego bzyczka, a i krokusy bez słońca skulone takie ciągle są.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies