Zrobiłam zarys tego, co mam już wsadzone. Powyżej na fotkach widać te nasadzenia wyrażniej. Robiłam te wysadzenia według swojego projektu, który zrodził się w mojej głowie, ale nie jestem do końca zadowolona z efektu. dlatego proszę Was o podpowiedzi odnośnie nasadzeń. Chciałabym się trochę zasłonić od sasiadów.
[img size=360x4 80]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/212/2125111/original.jpg[/img]
Mam do wysadzenia żywotnika aurea nana i azalię. Czy tutaj będą pasowały?
To jest zwirowa z większością zimozielonych. Chciałam dac jeszcze małego klona japońskiego na słoneczne stanowisko i kilka większych nieregularnuch kamieni i oczywiście oswietlenie.
Asia pewnie ,że znajdziesz .....to tak szybko nie będzie musi się sezon skończyć ,muszę poszukać zdjęć z początku ogrodu ...
dziękuję za pochwały
porobiłam tetrisy na wiśniowej -wylądowały tu Vanilki ,rozchodniki i......nietypowo..... wrzosy różowe -ciekawe ,czy będą rosły nie miałam ,gdzie ich dać ,po roszadach na brzozowej zotało mi kilka ,bo tam wygniły z nadmiaru wody
vanilkę dałam pod rdestem -odgapiłam od Danusi-bo mi się to połączenie bardzo spodobało -tylko mój rdest dużo niższy -ciekawe ,czy go Vanilka nie pożre w przyszłym sezonie ....
a w plecy poszły przesadzone cisy na leczenie ,lub zakończenie żywota ....
takie u mnie tetrisy non stop
Buziaki
Przebarwienia niesamowite. Już nie pamiętam które to masz hortki pod umbrami. One w tym roku przy takiej ilości opadów szaleją.
Wycacane wszystko, obrzeża i płyty bardzo zmieniły ogród na elegancki
Nie spodziewałam się, że taki będę miała problem z rozmieszczeniem roślin na rabacie hortensjowej. Zamysł był taki, aby był szpaler hortek ale tak mi się spodobał Miskant ML, a był posadzony na przeczekanie razem z wrzoścami, które kupiłam wczesną wiosną.
Łopatologicznie zrobiłam "rysunki" najbardziej skłaniam się ku wersji 1
Patrząc na ostatnie zdjęcie kusi mnie aby przy rabacie żwirowej wcisnąć wrzosy rosną już teraz wrzośce, które wiosną są pięknie różowe. Teraz ostatni dzwonek na zakup wrzosów uparłam się wiem, co poradzę, że tak je lubię.