Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:08, 03 cze 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Ja teraz sypnę azofoską, mam pojedyncze koniczyny, a to podobno brak azotu. Yara Mila u mnie w ogole zero efektu. Ciekawe...Florovit też lubię. Ja nawożę, co 3 tygodnie, ale ja zostawiam dłuższa trawę. Muszę kupić ten Twój nawóż.

Nie mogę przezyc twoich laurowiśni, chodzę i myslę gdzie by je tu...

A powiedz, pies nie obsikuje Ci bukszpanów? Na moje, bukszpan działa jak kocimietka na koty. Całe szczescie ze na ogrod z przodu nei wchodzą, bo czarno bym to widziała.

Marzen, czy Ty masz odpaloną swoją sciane wodną? nie widzę jej nigdzie?

Ensata poczekaj nie przezyjesz laurowiśni gdy na ich tle zakwitną incrediball
I jeszcze mam laurowiśnie w nogach limelight

Rzeczywiście sa piękne. Zwłąszcza uwielbiam się na nie gapić w szarobure dni późną jesienia. Wszystko jakieś takie brzydkie a te stale ciemnozielone

Szybki efekt dywanowy mam zakaz stosować, bo M się denerwuje, że trawa jest tak gęsta, ze kosiarka mu się zacina. Ale interwnecyjnie naprawde jest super

ściana odpalona ale ja zawsze zapominam ją włączyć i dzisaj M musiał wlać coś na glony bo już się gesta woda zrobiła... i pewnie mi moją żabę otruje!!!

Tytus jakoś już się przyzwyczaił do bukszpanów i teraz szczególnie ich nie lubi. Ponadto jest wykastrowany więc gdy nawet siknie to nie wyrządza takich szkód jak duże psy.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:02, 03 cze 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Marzenko dzięki za spotkanie, było mi miło Cię poznać
Twoja pasja ogrodnicza jest tak samo wielka w realu jak i na forum, nie dziwię się że zarażasz nią wszystkich dookoła
miłego dnia

Bardzo mi było miło
Zmianiłaś avatarka bardziej pasuje do Ciebie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:01, 03 cze 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Sporo!
Muszę zmierzyć ile będę miała miejsca

Burgundy na liście

Juzia budrgundy startuje, już w wekend przybądź na zdjecia.
A teraz moja ulubienica The Alnwick rose - dzisiejszy kwiat - filiżanka - uwielbiam jej kształt i wyoskość ok 1,2 m

I James, James Galway startuje. Ale ten jak na Jamesa przystało jest wysoki, wyrastają mu nawet 2 m pędy

Szlachetna Comte de chambord róża historyczna ach jak ją lubię. Ciekwa jestem porównania z Madame Knorr. Posadziłam je obok siebie, będzie widać róznice, bo niektóre źróda mylą te dwie róze..

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:55, 03 cze 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Nadrobiłam wątek, który pędzi jak szalony. Widzę, że kilkoma pytaniami na temat róż rozpoczęłam gaworzenie na ich temat. Wiele się dowiedziałam cennych informacji, dziękuję. Nie wiedziałam, że masz aż tyle róż!!! Zdjęcia oczywiście przepiękne, buziam

Zatem jedna z moich ksiezniczek. Grafin Von Hardenberg - kwiat w pąku niemal czarny, potem w środku bedzi emiał kroplę karminowego koloru

Zarosła ją niemal w całości monarda...

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:53, 03 cze 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Kurczę a ja sie zastanawiam co mojemu trawnikowi dolega... a ja go tez chyba spaliłam Yara Milo, wszystko na to wskazuje, w ub roku sypałam Yara Milo pod inna nazwą ale to było to samo, sypałam w lipcu czy na początku sierpnia ale tuż przed deszczami i spoko, trawa bujneła wtedy, zieloniutka, sliczna... teraz posypałam w maju ale padało dopiero po kilku dniach i teraz mój trawnik wgląda jak łaciata krowa, miejscami żólty, miejsacami zielony...........teraz jak czytam u ciebie to mnie olśniło... tak wiec radzisz teraz biohumus a potem odczekać i agrecol dywanowy, tak ?

To tylko hipoteza Margaret. Nie deprecjonuję Yara Mila tylko trzeba się nauczyć ten nawóz obsługiwać. W przeciwieństwie do innych nawozów długo sie rozpuszcza co pewnie z punktu widzenia uwalniania substancji czynnych jest dobre... tylko trzeba się nad tym zastanowić Ja rutynowo sypnelam, właczyłam zraszacze....

Yara mila chyba własnie jest dobra na koniec sezonu jest bo ma mało azotu a dużo innych składników, które wzmacniaja trawę na zime.
Humus lałam tylko dlatego, ze miałam w tym roku ograniczyć nawozy azotowe na tarawnik i poprawić strukturę gleby
Szybki efekt dywanowy stosuję od lat z polecenia mojej siostry (dzięki siostra!) Jak sama nazwa wskazuje bardzo szybko powoduje efekt zielonego dywanika. Zatem jesli chcesz szybko poprawic kolor trawnika sypten nawóz Agrecolu. Tylko UWAŻAJ i syp równomiernie w przeciwnym razie bedziesz miała fale Dunaju...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:45, 03 cze 2015

Do góry
Magda_ napisał(a)
Marzenko widzę, że nie możesz spać

Przewracałam sie z boku na bok do 1:30... jak już O nie mogłam czytać to się przerzuciłam na informacje o trawkach, które wczoraj kupiłam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:44, 03 cze 2015

Do góry
Zagajanka napisał(a)

No właśnie tak się zagadałyśmy, że tym razem fotek brak...
Musicie nam uwierzyć na słowo, że było fajnie
Dzięki, Marzeno, za spotkanie i mam nadzieję do zobaczenia w niedługiej przyszłości

Bylo mi bardzo miło Fajnie teraz bedzie się czytało Twój watek znając Cię osobiście
Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:31, 03 cze 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
No tej Medicine nie mam a pamiętam ze miałam kupic i nie wiem czy kupiłam czy nie ale nie mam. Moja_-Twoja od pani nie bedzie jednak kwitła , miała maleńki pączek ale zasechł , może w przyszłym roku. Twoja piękna i ile kwiatów. No cóż Twoja ziemia a moja - róznicę widac na każdym kroku.

Czy mozecie napisac jaka podejrzewacie przyczynę zaschniętych paków? robale, susza, grzyb, przymrozek? Wiekszośc krzaków ma po 1-2 kwiatki a resztu własnie sucha u mnie...

Ps. Summer sob zachwyca, pamietam rozważania na temat pomarańczowych róz a teraz taka piekna niespodzianka
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:21, 03 cze 2015

Do góry
Poogldąłam kosmosy, piekne i w znakomitej kompozycji
Moze przez Ciebie polubię bodziszki?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 06:30, 03 cze 2015

Do góry
Gosiu moje incrediball sadzone co 80 cm a myslalam że rzadziej, dla Ciebie z miarka latałam....
"W kolorze blue" 06:29, 03 cze 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
mzoe jak jest duży? U mnie ewidentnie jest w jedna strone skierowany, robi wachlarz

Z wiekiem rosnie wkoło, u mnie tatarak potrzebował 2 pełnych seoznów aby miec kępę 360 stopni
dzieki za Perfuma, nie wiedziłam że Herzogin to ta grupa. Rzeczywiscie to piekne róze.
Moja "przyziemna" :) pasja 06:21, 03 cze 2015

Do góry
Incredibal w tym roku będa wiotkie, po 2-3 sezonach stopniowo sie wzmocnią
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 06:15, 03 cze 2015

Do góry
Pawe swoje carex ice dance obcinałeś wiosną czy wyskubywałeś? Jesli obcinałeś to jak krótko?
Moje masakrycznie brzydkie..
Czasem słońce czasem deszcz 00:12, 03 cze 2015

Do góry
Bardzo mi było miło Cię poznac osobiscie

Ambrowiec wymiata!
W Kruklandii 00:10, 03 cze 2015

Do góry
18 stron dzisiaj nie nadrobie... Myslalam ze mi powiadomienia uciekły,
Juzia j0macham w nowym watku a jutro nadrobie zaległosci...
Co z tym ogródeczkiem począć 00:07, 03 cze 2015

Do góry
W rabate bukszpnową moze jednak trawki? Hakone daje piekny kolor, lub red baron
Mój ogród pod górkę... 00:04, 03 cze 2015

Do góry
Cudo ciurkadłow w żwirk7
Ogród na glinie 00:01, 03 cze 2015

Do góry
Małgosiu co mialysmy wyptarzyć w ZC bo zapomniałam? Szkoda ze Cie nei bylo
Lawendowy zawrót głowy 23:38, 02 cze 2015

Do góry
Fotki, fotki, fotki!
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 23:36, 02 cze 2015

Do góry
Świetne zakupy ale tancbuda mnie urzekła.
Napisz prosze czy z drewna wykonana? Jak montowana? Bo nie doczytam historii zamowienia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies