Wpadam, i wracam do tyłu.......bagatela te 34 strony....przelece i choc obrazkowym nadrobie, bo bardzoam ciekawa co u ciebie....i co w ogrodzie...
Buziam !
Uff..przeleciałam zaległości, slizgacze ci brużdżą...szkoda, u nas odpukac tylko te skorupowe łąjzy póki co koronki w moich hostach wycinaja.
Peonia o żarówiastym kolorze sliczna i nazwe juz odnotowałam, tylko kurcze gdzie sadzic....
Czekam na dalszy pokaz peoni u ciebie - masz ich przecież wiele.....:-0
U ciebie znów rewolucje na rabatch... jest cudnie , bedzie jeszcze cudniej - ja tez wole twoje rabaty niż te z ChFS, dobrze że oni sie od ciebie ucza i twoim ogrodem inspiruja..
Widziałm skalnice na rabacie - ona ma cien czy słonce/ kwąsno czy zasadowo ? kupiłam w tym roku jako wypełnacz do donic ze stokrotkami a teraz musze dac ja do gruntu i nie wiem gdzie...
Czy mozecie napisac jaka podejrzewacie przyczynę zaschniętych paków? robale, susza, grzyb, przymrozek? Wiekszośc krzaków ma po 1-2 kwiatki a resztu własnie sucha u mnie...
Ps. Summer sob zachwyca, pamietam rozważania na temat pomarańczowych róz a teraz taka piekna niespodzianka
Upss... Pszczółka większy fachowiec.... ja mogę napisać jak to u mnie było
Rdest pokrewny dostałam od szwagierki.. i się sobie poniewierał (czytaj: zarósł w krzakach i tyle go widziałam). Jak krzaki były małe to mi się podobał, potem krzaki zdominowały i o nim zapomniałam.
Wydarłam go rok albo 2 lata temu na rabaty, trochę przywiozłam od Marka ze Średniowiecznego i dostał nowe życie.
Kwitnie od początku czerwca do późnej jesieni. Kwiaty przekwitłe robią się rude. Mój na początku jest blado różowy (już kwitnie), a czym później, tym ma ciemniejsze kolory.
To foto z 4 października. Końce liści powoli rudzieją. U mnie się płoży po ziemi, z kwiatem jakieś 30cm, licie 5cm. Wiosną liści rudych chyba nie gubi tylko rosną nowe.
Wczoraj wydzierałam bodziszki i w ich miejsce urwałam po kawałku rdestu. Będzie z lekka zdechły .. i to długo, ale się ukorzeni.
Szukam foto kiedy zielenieje.
Edit... mam ale takie byle jakie.. 25 kwietnia, widać rude i widać dużo zielonego.Prawy dolny róg.
Graham ledwo co dygnął. Tzn widać gdzie niegdzie początki listków. Oj oponie mu to idzie. Ale ruszy..szkoda, że sezon stracony i taki wielki krzew Musiałam go przesadzić .. Na razie straszy na rabacie
Nieruszana trytoma się pozbierała i będzie już kwitła. Przesadzona.. ani pąka nie ma.. jeszcze nie ma. I jest niska, widać kępę po prawej.