Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Typografia ogrodu 22:17, 12 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Powiem tyle...sypie

A u mnie i sypało i padało Ciekawe jak jutro się będzie jeździć?
Coś jeszcze, coś więcej... 20:51, 12 sty 2016

Do góry
Ufff jak dobrze, że konsultacje społeczne tu trwają, bo jeszcze bym pomyślał, że mój plan jest genialny
Co do rodzajów warzyw to jeszcze nie padła ostateczna decyzja co wysieję, bo to nie ja będę decydować

Amelia - Pomidory mają być koktajlowe, one ponoć są karłowe jeśli chodzi o wzrost - a może się mylę?

Iwonko - nasion cukinii zazwyczaj w paczce jest około 7-9 sztuk, ja zazwyczaj pakuję po dwie sztuki obok siebie, tak w razie wu jakby jedna nie wzeszła

Ewa - plan jest właśnie wykonany zgodnie z nasadzeniami współrzędnymi - przecież to jest jedyny cel umieszczenia tego rysunku tutaj, a nóż się komuś przyda

Justyna - za rady dotyczące rzodkiewki dziękuję Ma być jej 3 rzędy, wysiewane co 2 tygodnie jeden (a może po pół rzędu?). Wtedy przez 12 tygodni miałbym świeże?

Asia - wiem, że truskawki lubią się panoszyć i biorę to pod uwagę Będę je ograniczać i usuwać wyrastające baty
Szczypiorek wywaliłem latem, jak będzie zamówienie to wysieję znowu

Kasia - a już myślałem, że focha na mnie strzeliłaś... Od czwartku mam egzaminy i potrwają one do połowy lutego (albo i dłużej?), więc mało czasowy jestem... Ale to co mi obiecałaś zrób, do wiosny powinienem zdążyć

Ania - bazylię i inne zioła posadzę w takim razie w donicach, bliżej kuchni Także ten problem odpada Śmierdziuchy chyba też sobie odpuszczę...

Koniec przerwy... Spadam do angielskiego, bo pojutrze egazamin... Have a nice evening!
Coś jeszcze, coś więcej... 20:01, 12 sty 2016

Do góry
Sebek..to raczej miejsce na jedno zioło Które cukinia, pomidory i aksamitki ci zagłuszą
Zioła z brzegu na słoneczko
Ogród Cioci cz. 3 18:50, 12 sty 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Obfitość spotkań imponująca Macham Gosia

Też miałeś kilkaMacham
Ogród Cioci cz. 3 18:44, 12 sty 2016

Do góry
Obfitość spotkań imponująca Macham Gosia
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:12, 12 sty 2016

Do góry
Asisko_2005 napisał(a)
Zastanawiam się dlaczego Madzenka mnie z sebkiem pomyliła.....

Się pewnie rozpędzila, bo mój post był pod Twoim Ale mam nadzieje, że nie uwłacza to aż tak Twojej godności?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:02, 12 sty 2016

Do góry
Fajne masz te kłujoki
W dylematachh dotyczących wyboru róż nie pomogę...
Moja codzienność - ogród Oli 09:38, 12 sty 2016

Do góry
Sebek, Juzia, Asia ogród dziękuje

Iwonko nie skomentuję bo znów mnie zatkało, podziękuję tylko ładnie

Ewo miło mi Red Barona nie okrywam, on raczej nie ma problemów z zimowaniem a suche kikuty wiosną ścinamy i czekamy na nowe liście będzie dobrze nie martw się
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:29, 12 sty 2016
Do góry
Sebek napisał(a)

Acorus jest na samym początku

ooo widzisz ...za mało się skupiłam na analizie no i....kto mówi Acorus ?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:24, 12 sty 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

jasne! wstrząs murowany

u mnie niby azali i Rh nie ma a naliczyłam 33 krzaczki

lista traw bardzo imponująca ale w tym zestawieniu nie widzę tataraku (też tawopodobny)...a wydawało mi się ze kiedyś go sadziłaś?

Acorus jest na samym początku
Coś jeszcze, coś więcej... 07:08, 12 sty 2016
Do góry
Sebek napisał(a)
Łapcie

Przy czym zastrzegam sobie prawo do zmian projektowych ze względu na zmienne potrzeby użytkowników warzywnika

widzę ...że debiutujesz ...marchew 2 rzędy ...całą skrzynkę bym marchwią obsiała

rzodkiewki nie widzę ile rzędów? ...ale nie siej za dużo ...bo będziesz musiał wszytko naraz zjeść...bo ona szybko się starzeje ....ja sieję rzodkiewki mało ale wiosną na 3razy co 2 tygodnie ....a potem w sierpniu kolejne partie ...tak samo sałaty różne.

ale cukinie to byle gdzie wciśnij ...nawet na kompost....szkoda dla niej skrzyni

P.S. brakuje mi cebuli ogórków porów selerów no i buraczków o fasolce szparagowej tycznej nie wspomnęz ziołami jak się rozkręcisz to będziesz potrzebował duży zagon na nie w kolejnych sezonach
Coś jeszcze, coś więcej... 00:12, 12 sty 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Łapcie

Przy czym zastrzegam sobie prawo do zmian projektowych ze względu na zmienne potrzeby użytkowników warzywnika

Znalazłam tabelę do upraw współrzędnych...zerknij do mnie
Coś jeszcze, coś więcej... 23:09, 11 sty 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Ewa, rzędy rzodkiewek będę wysiewać sukcesywnie jeden ze drugim. Sałaty? Pewnie też zrobię po jednym rzędzie, a trzeci wysieję lub posadzę po miesiącu.

Tylko kto to będzie jadł skoro dla mnie obiektem pożadania jest tylko skrzynia z truskawkami i poziomkami?

Sałatę zostawisz, jako ozdobę
Biorę te nasadzenia...tak więc pracowałeś dla ludzkości
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:01, 11 sty 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
O zamieszaniu doczytałem Parę kresek Danusi w Paintcie, a ja już myślę co bym posadził na niebieskim czy różowym tle

O i to właśnie śwadczy jak bardzo jest potrzebne kilka kresek Szefowej Od razu w głowach zapala się zielona lampka!
Coś jeszcze, coś więcej... 22:59, 11 sty 2016

Do góry
Ewa, rzędy rzodkiewek będę wysiewać sukcesywnie jeden ze drugim. Sałaty? Pewnie też zrobię po jednym rzędzie, a trzeci wysieję lub posadzę po miesiącu.

Tylko kto to będzie jadł skoro dla mnie obiektem pożadania jest tylko skrzynia z truskawkami i poziomkami?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:55, 11 sty 2016

Do góry
O zamieszaniu doczytałem Parę kresek Danusi w Paintcie, a ja już myślę co bym posadził na niebieskim czy różowym tle
Coś jeszcze, coś więcej... 22:44, 11 sty 2016

Do góry
Łapcie

Coś jeszcze, coś więcej... 21:30, 11 sty 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Pragnę poinformować, że właśnie narysowałem plan moich trumienek warzywnych biorąc pod uwagę korzystny wpływ jednej rośliny na drugą W życiu się tyle nie nakreślałem, mega to skomplikowane

Podzielisz się?
Ogrodowy song 21:16, 11 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
jeśli chodzi o kolor kwiatów to NZ jest przepiękny, ale wg mnie CW pokrój krzaka, kolor liści ma nieporównanie ładniejszy.
Renia, kilkuletnie Rh w tych odmianach ma Syla, zajrzyj do niej pooglądać. NZ przyrasta też znacznie szybciej niż CW, więc trzeba zakładać dla tej odmiany już na początku więcej miejsca.

Ja swoją NZ juz oglawiam każdej wiosny z nowych pędów, by zagęszczala sie od dolu, choć kiepsko jej to idzie Ale przynajmniej hamuję wzrost w górę
Coś jeszcze, coś więcej... 21:11, 11 sty 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Kiedy będzie opublikowany plan skrzyń warzywnych i nasadzeń ?

A ma być?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies