Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Coś jeszcze, coś więcej...

Coś jeszcze, coś więcej...

Sebek 22:59, 11 sty 2016

Ewa, rzędy rzodkiewek będę wysiewać sukcesywnie jeden ze drugim. Sałaty? Pewnie też zrobię po jednym rzędzie, a trzeci wysieję lub posadzę po miesiącu.

Tylko kto to będzie jadł skoro dla mnie obiektem pożadania jest tylko skrzynia z truskawkami i poziomkami?
frezja 23:09, 11 sty 2016

Sebek napisał(a)
Ewa, rzędy rzodkiewek będę wysiewać sukcesywnie jeden ze drugim. Sałaty? Pewnie też zrobię po jednym rzędzie, a trzeci wysieję lub posadzę po miesiącu.

Tylko kto to będzie jadł skoro dla mnie obiektem pożadania jest tylko skrzynia z truskawkami i poziomkami?

Sałatę zostawisz, jako ozdobę
Biorę te nasadzenia...tak więc pracowałeś dla ludzkości
amelia_b 23:19, 11 sty 2016

Trochę mało miejsca na pomidory a buraczki,fasolka,por,seler gdzie? Zapomniałem wspomnieć o ogoreczkach
Iwk4 23:51, 11 sty 2016

Dzięki za pomysł. Łatwiej mi będzie teraz rozrysować moje

Przy okazji: ma ktoś może kilka nasion cukinii i kabaczka? Skoro tak niewiele wystarczy ...
frezja 00:12, 12 sty 2016

Sebek napisał(a)
Łapcie

Przy czym zastrzegam sobie prawo do zmian projektowych ze względu na zmienne potrzeby użytkowników warzywnika

Znalazłam tabelę do upraw współrzędnych...zerknij do mnie
07:08, 12 sty 2016
Sebek napisał(a)
Łapcie

Przy czym zastrzegam sobie prawo do zmian projektowych ze względu na zmienne potrzeby użytkowników warzywnika

widzę ...że debiutujesz ...marchew 2 rzędy ...całą skrzynkę bym marchwią obsiała

rzodkiewki nie widzę ile rzędów? ...ale nie siej za dużo ...bo będziesz musiał wszytko naraz zjeść...bo ona szybko się starzeje ....ja sieję rzodkiewki mało ale wiosną na 3razy co 2 tygodnie ....a potem w sierpniu kolejne partie ...tak samo sałaty różne.

ale cukinie to byle gdzie wciśnij ...nawet na kompost....szkoda dla niej skrzyni

P.S. brakuje mi cebuli ogórków porów selerów no i buraczków o fasolce szparagowej tycznej nie wspomnęz ziołami jak się rozkręcisz to będziesz potrzebował duży zagon na nie w kolejnych sezonach
nawigatorka 07:43, 12 sty 2016

Ostrzegam tez przed truskawkami w skrzyni.musisz bardzo pilnowac jej rozrastania.jesli pozwolisz zwisac mlodym przysostom poza skrzynie to ukorzeni Ci sie wszedzie.jak dla mnie to straszny chwast.
Cebule.chocby na szczypiorek posadz.ona bezobslugowa zupelnie
kasia 14:58, 12 sty 2016

Pozdrawiam, przepraszam za brak odzewu ale wychodziłam do pracy gdy było ciemno i wracałam gdy tez było ciemno. Nie wiem kiedy minęły mi 2 miesiące
Mala_Mi 20:01, 12 sty 2016

Sebek..to raczej miejsce na jedno zioło Które cukinia, pomidory i aksamitki ci zagłuszą
Zioła z brzegu na słoneczko
Sebek 20:51, 12 sty 2016

Ufff jak dobrze, że konsultacje społeczne tu trwają, bo jeszcze bym pomyślał, że mój plan jest genialny
Co do rodzajów warzyw to jeszcze nie padła ostateczna decyzja co wysieję, bo to nie ja będę decydować

Amelia - Pomidory mają być koktajlowe, one ponoć są karłowe jeśli chodzi o wzrost - a może się mylę?

Iwonko - nasion cukinii zazwyczaj w paczce jest około 7-9 sztuk, ja zazwyczaj pakuję po dwie sztuki obok siebie, tak w razie wu jakby jedna nie wzeszła

Ewa - plan jest właśnie wykonany zgodnie z nasadzeniami współrzędnymi - przecież to jest jedyny cel umieszczenia tego rysunku tutaj, a nóż się komuś przyda

Justyna - za rady dotyczące rzodkiewki dziękuję Ma być jej 3 rzędy, wysiewane co 2 tygodnie jeden (a może po pół rzędu?). Wtedy przez 12 tygodni miałbym świeże?

Asia - wiem, że truskawki lubią się panoszyć i biorę to pod uwagę Będę je ograniczać i usuwać wyrastające baty
Szczypiorek wywaliłem latem, jak będzie zamówienie to wysieję znowu

Kasia - a już myślałem, że focha na mnie strzeliłaś... Od czwartku mam egzaminy i potrwają one do połowy lutego (albo i dłużej?), więc mało czasowy jestem... Ale to co mi obiecałaś zrób, do wiosny powinienem zdążyć

Ania - bazylię i inne zioła posadzę w takim razie w donicach, bliżej kuchni Także ten problem odpada Śmierdziuchy chyba też sobie odpuszczę...

Koniec przerwy... Spadam do angielskiego, bo pojutrze egazamin... Have a nice evening!