Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 10:00, 03 mar 2016

Do góry
inag napisał(a)

Ja Ci mogę powiedzieć, że na ponad 100 patyczków Polar Bear korzonki w wodzie puściły mi 2. Woda była podmieniana. Wszystko tak jak trzeba. Wyczytałam, że lepiej się ukorzeniają jak do słoiczka wrzuci się kawałek węgla drzewnego i do jednego go wrzuciłam. Wszystko na nic. Popuszczały tylko piękne zielone liście i tak długo stały. Później zaczęły usychać i gnić. Ja już się zraziłam do ukorzeniania hortek...
(po wsadzeniu do ziemi i te dwa oczywiście uschły)
Nie wiem gdzie popełniłam bląd ale życzę Ci większego sukcesu

Jak, tak wszyscy piszecie, że robota z tymi patykami to psu na budę pójdzie, to mam poważne wątpliwości czy warto się w to w ogóle bawić.
Tu ma być ogród :) 00:42, 03 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

W zeszłym roku pamiętam, że była na O szeroko zakrojona akcja patyczkowa, ciekawe jaka była skuteczność, niestety nie śledziłam tego.

Jak jeszcze pędy mi przygniesz to na pewno coś z tego będzie.

Ja Ci mogę powiedzieć, że na ponad 100 patyczków Polar Bear korzonki w wodzie puściły mi 2. Woda była podmieniana. Wszystko tak jak trzeba. Wyczytałam, że lepiej się ukorzeniają jak do słoiczka wrzuci się kawałek węgla drzewnego i do jednego go wrzuciłam. Wszystko na nic. Popuszczały tylko piękne zielone liście i tak długo stały. Później zaczęły usychać i gnić. Ja już się zraziłam do ukorzeniania hortek...
(po wsadzeniu do ziemi i te dwa oczywiście uschły)
Nie wiem gdzie popełniłam bląd ale życzę Ci większego sukcesu
Na Łowieckiej 23:48, 02 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ją od weekendu na antybiotyku i już jest nieźle, wybierz się do lekarza.

Dobra, przyznam się, że też biorę antybiotyk (Miałam jeszcze w domu z ostatniego chorowania). Na gardło zadziałał szybko ale ten przeklęty katar i gorączka mnie wykończą. Nic nie pomaga. Jak jutro nie będzie lepiej to pojdę..
Zdrowiej szybko!
Na Łowieckiej 23:34, 02 mar 2016

Do góry
inag napisał(a)

Powiem Ci, że ja już mam dosyć... Zaraził mnie mały. On na szczęście juz ma się dobrze, M walczy dzielnie i na razie się nie daje a ja - umieram. Nic mi nie pomaga. Zaraz sobie w łeb strzele... Dawno się tak źle nie czułam.
A jak u Ciebie? Dajesz radę? Bierzesz coś skutecznego?

Ją od weekendu na antybiotyku i już jest nieźle, wybierz się do lekarza.
Na Łowieckiej 23:32, 02 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Trzymaj się Ilonka, łaczę się w bólu bo sama walczę z anginą.

Powiem Ci, że ja już mam dosyć... Zaraził mnie mały. On na szczęście juz ma się dobrze, M walczy dzielnie i na razie się nie daje a ja - umieram. Nic mi nie pomaga. Zaraz sobie w łeb strzele... Dawno się tak źle nie czułam.
A jak u Ciebie? Dajesz radę? Bierzesz coś skutecznego?
Na Łowieckiej 23:28, 02 mar 2016

Do góry
Trzymaj się Ilonka, łaczę się w bólu bo sama walczę z anginą.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:28, 02 mar 2016

Do góry
Ale fajne jaja, piszecie o gazikach, a może pielucha tetrowa byłaby lepsza?
Typografia ogrodu 15:01, 02 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
też mam z tego miejsca szary wazon, tylko na dole romby a góra taka jak u Ciebie, tam często mają ciekawe wazony, odkąd się skapłam to też zaczęłam ten sklep częściej odwiedzać, bo dosyć długo go omijałam

ja tez omijałam ale juz nie bedę. lubie takie ceny
Tu ma być ogród :) 14:48, 02 mar 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Edytko
Śliczny avatarek ... może uda Ci się wiosnę nim przywołać?

Każdy sposób dobry na przywołanie tej wiosny, co to gdzieś się chyba zagubiła po drodze.
Tu ma być ogród :) 14:40, 02 mar 2016

Do góry
wodzyn napisał(a)
Nawiązując jeszcze do hortensji to mi z wielu patyków zostało sześć, które do jesieni miały listki, więc pewnie i korzonki miały, ale zobaczymy czy puszczą wiosną tego roku. I mi udało się te sześć patyków z tych co trzymałam w domu w doniczkach. Te co powtykałam w ogrodzie to ani jeden.

Śliczny avatarek

Ale mam zaległości na forum, bo na kilka dni utknęłam w wątku Oli - Leona60.
Dopiero teraz odkryłam ten piękny ogród

To informuj Marta, czy faktycznie Ci te hortki żyją, jesteś kolejną osoba, która pisze, że nia ma z nimi lekko.

Na wątku Oli to ja też spędziłam kilka wieczorów swego czasu, aż przedarłam się przez setki stron
Tu ma być ogród :) 14:35, 02 mar 2016

Do góry
butterfly napisał(a)
Przyszłam pochwalić twój nowy awatarów - z wiadomych przyczyn oczywiście podoba mi się,i to bardzo

Ja odkryłam już nowe krewetki pod zurawkami...nie mam już siły...
Poczytam te artykuły

Miło mi Beatko

Ja do tej pory jeszcze ich u siebie nie miałam, ale to pewnie kwestia czasu.

Choć wszystkie moje żurawki po zimie są w niezłej formie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:30, 02 mar 2016

Do góry
Gratki i przy okazji pytanko, kupiłam sobie dziś w L cebule lilii, czy mam je od razu wsadzać do ziemi?
Zawsze to robiłam jesienią, z wiosennym terminem mam problem.
Lawendowy zawrót głowy 14:24, 02 mar 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Nie poznałam Cie )))

W sobote sie wybieram ))))

ja może jutro może w sobotę.
Motylem jestem
Typografia ogrodu 14:23, 02 mar 2016

Do góry
też mam z tego miejsca szary wazon, tylko na dole romby a góra taka jak u Ciebie, tam często mają ciekawe wazony, odkąd się skapłam to też zaczęłam ten sklep częściej odwiedzać, bo dosyć długo go omijałam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:15, 02 mar 2016

Do góry
Piękna wiosna na parapetach, od razu jakoś raźniej
Lawendowy zawrót głowy 14:11, 02 mar 2016

Do góry
No Jola, zając extra
Za stokrotkami to i ja się wybieram na giełdę, kiedy będziesz?
Tu ma być ogród :) 21:32, 01 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

a przypomnij co miałaś przed hortkami?
duże graby kupujesz?
zdrówka zatem

wszystkiego po trochu trochę żurawek, trochę berberysów, trochę przetaczników, troche choiny kanadyjskiej - a teraz się zwracam w stronę jednolitości.

Graby raczej małe, choć tak naprawdę okaże się na miejscu, bo ponoć mają w różnych rozmiarach, mi będzie zależało żeby wybrać jak najbardziej rozkrzewione.
Taką naukę wyciągnęłam z dyskusji jaką tu kiedyś przeprowadziliśmy w tym temacie.
Tu ma być ogród :) 21:21, 01 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

to fakt, moja rabata też będzie miała jakieś 30 m długości, do wyciepania obecny misz masz przed hortkami, trochę mi zajęło zanim do tego dojrzałam
Dziewczyny, które miały rozplenice z własnych siewek pisały, że one bardzo szybko rosną.

Dziś graby na żywopłot sobie wstępnie zaklepałam, trzeba się brać za przygotowanie im miejsca, tylko że aktualnie na dworze mnóstwo śniegu, ale może i nawet dobrze, bo potrzebuję jeszcze kilka dni żeby pozbierać się po chorobie zanim zacznę coś na dworze robić.

duże graby kupujesz?
zdrówka zatem
Tu ma być ogród :) 21:21, 01 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

to fakt, moja rabata też będzie miała jakieś 30 m długości, do wyciepania obecny misz masz przed hortkami, trochę mi zajęło zanim do tego dojrzałam
Dziewczyny, które miały rozplenice z własnych siewek pisały, że one bardzo szybko rosną.

Dziś graby na żywopłot sobie wstępnie zaklepałam, trzeba się brać za przygotowanie im miejsca, tylko że aktualnie na dworze mnóstwo śniegu, ale może i nawet dobrze, bo potrzebuję jeszcze kilka dni żeby pozbierać się po chorobie zanim zacznę coś na dworze robić.

duże graby kupujesz?
zdrówka zatem
Tu ma być ogród :) 21:13, 01 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Nie.to autorskie Magnoli uswiadomilo mi to tylko ze moj ogrod nie jest dla wszystkich roslin.tu trzeba duzych mas. Dlatego zdecydowalam sie na te tawule.poza tym pieknie przebarwia sie na jesien.prawde powiedziawczy na jej kwiatkach najmniej mi zalezy ale kto wie...
Co do hameln mam siewki z ubieglego roku juz w gruncie ale chyba nie wytrzymam i kupie wieksze okazy.
Wlasnie dzis mialam zaczac prace nad obrzezem tej rabaty...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies