Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 20:54, 01 mar 2016

Madzenka napisał(a)
Wrotyczowa Panienko lecę poczytać, bo juz nie mam kasy aby srylionowy raz nicienie kupowac.

Ps. Wrotyczą tez je lałam....

Podczytywałam niedawno u Ciebie, że mimo stosowania różnych zabiegów nie udało się wyplenić tego paskudztwa.
lindsay80 20:57, 01 mar 2016

nawigatorka napisał(a)

Wiem wiem.ale opinie i doswiadczena z nia sa rozne.przed nimi bedzie hameln i tawula brzozolistna.

Ps nie poznalam Cie

Zestawienie z tawułą brzozoslistną to chyba będzie Twoje autorskie, musiałam sobie sprawdzić co to za roślina i okazuje się, że gdzieś już ją widziałam, tylko nazwy nie znałam.

Hameln przed hortkami i ja będę sadzić, jak mi wykiełkuje z własnych ziarenek, właśnie czekam.

Czas na zmiany
nawigatorka 21:00, 01 mar 2016

lindsay80 napisał(a)

Zestawienie z tawułą brzozoslistną to chyba będzie Twoje autorskie, musiałam sobie sprawdzić co to za roślina i okazuje się, że gdzieś już ją widziałam, tylko nazwy nie znałam.

Hameln przed hortkami i ja będę sadzić, jak mi wykiełkuje z własnych ziarenek, właśnie czekam.

Czas na zmiany

Nie.to autorskie Magnoli uswiadomilo mi to tylko ze moj ogrod nie jest dla wszystkich roslin.tu trzeba duzych mas. Dlatego zdecydowalam sie na te tawule.poza tym pieknie przebarwia sie na jesien.prawde powiedziawczy na jej kwiatkach najmniej mi zalezy ale kto wie...
Co do hameln mam siewki z ubieglego roku juz w gruncie ale chyba nie wytrzymam i kupie wieksze okazy.
Wlasnie dzis mialam zaczac prace nad obrzezem tej rabaty...
lindsay80 21:13, 01 mar 2016

nawigatorka napisał(a)

Nie.to autorskie Magnoli uswiadomilo mi to tylko ze moj ogrod nie jest dla wszystkich roslin.tu trzeba duzych mas. Dlatego zdecydowalam sie na te tawule.poza tym pieknie przebarwia sie na jesien.prawde powiedziawczy na jej kwiatkach najmniej mi zalezy ale kto wie...
Co do hameln mam siewki z ubieglego roku juz w gruncie ale chyba nie wytrzymam i kupie wieksze okazy.
Wlasnie dzis mialam zaczac prace nad obrzezem tej rabaty...

to fakt, moja rabata też będzie miała jakieś 30 m długości, do wyciepania obecny misz masz przed hortkami, trochę mi zajęło zanim do tego dojrzałam
Dziewczyny, które miały rozplenice z własnych siewek pisały, że one bardzo szybko rosną.

Dziś graby na żywopłot sobie wstępnie zaklepałam, trzeba się brać za przygotowanie im miejsca, tylko że aktualnie na dworze mnóstwo śniegu, ale może i nawet dobrze, bo potrzebuję jeszcze kilka dni żeby pozbierać się po chorobie zanim zacznę coś na dworze robić.
nawigatorka 21:21, 01 mar 2016

lindsay80 napisał(a)

to fakt, moja rabata też będzie miała jakieś 30 m długości, do wyciepania obecny misz masz przed hortkami, trochę mi zajęło zanim do tego dojrzałam
Dziewczyny, które miały rozplenice z własnych siewek pisały, że one bardzo szybko rosną.

Dziś graby na żywopłot sobie wstępnie zaklepałam, trzeba się brać za przygotowanie im miejsca, tylko że aktualnie na dworze mnóstwo śniegu, ale może i nawet dobrze, bo potrzebuję jeszcze kilka dni żeby pozbierać się po chorobie zanim zacznę coś na dworze robić.

a przypomnij co miałaś przed hortkami?
duże graby kupujesz?
zdrówka zatem
nawigatorka 21:21, 01 mar 2016

lindsay80 napisał(a)

duże graby kupujesz?
zdrówka zatem
lindsay80 21:32, 01 mar 2016

nawigatorka napisał(a)

duże graby kupujesz?
zdrówka zatem

wszystkiego po trochu trochę żurawek, trochę berberysów, trochę przetaczników, troche choiny kanadyjskiej - a teraz się zwracam w stronę jednolitości.

Graby raczej małe, choć tak naprawdę okaże się na miejscu, bo ponoć mają w różnych rozmiarach, mi będzie zależało żeby wybrać jak najbardziej rozkrzewione.
Taką naukę wyciągnęłam z dyskusji jaką tu kiedyś przeprowadziliśmy w tym temacie.
butterfly 22:00, 01 mar 2016

Przyszłam pochwalić twój nowy awatarów - z wiadomych przyczyn oczywiście podoba mi się,i to bardzo

Ja odkryłam już nowe krewetki pod zurawkami...nie mam już siły...
Poczytam te artykuły
wodzyn 09:51, 02 mar 2016

Nawiązując jeszcze do hortensji to mi z wielu patyków zostało sześć, które do jesieni miały listki, więc pewnie i korzonki miały, ale zobaczymy czy puszczą wiosną tego roku. I mi udało się te sześć patyków z tych co trzymałam w domu w doniczkach. Te co powtykałam w ogrodzie to ani jeden.

Śliczny avatarek

Ale mam zaległości na forum, bo na kilka dni utknęłam w wątku Oli - Leona60.
Dopiero teraz odkryłam ten piękny ogród
ren133 10:58, 02 mar 2016

Edytko
Śliczny avatarek ... może uda Ci się wiosnę nim przywołać?