Przy okazji sfociłam przymiarki na nową rabatkę przy miskantach. Z realizacją mus nieco zaczekać, bo na jutro inne plany, a w niedzielę ulubiona szkółka niestety zamknięta .
Zielone to krzewuszka - ta sama odmiana, co na półkolistej, brązowe - szałwia Caradonna, duża czarna - tawuła TOR Gold, najmniejsze czarne - żeleźniak bulwiasty, pozostałe czarne - sesleria. Dodam jeszcze zapewne stipy.
I moje kompulsywne zakupy. Wyczytałam, że floksów nie jedzą ślimaki i postanowiłam wypróbować Kupiłam 3 białe i do tego przetacznikowiec Cupid.
A wszystko dlatego, że ślimaki zjadły mi jeżówki o proszę. Wykopałam, podzieliłam i nie wiem gdzie postawić, bo wszędzie je znajdą
Zdjęcia po posadzeniu brak.
Takie zaległe zdjęcia piwonii po rozkwicie.
To ta sama piwonia, tylkomkolor kwiatów jej się zmienia. Niesamowita. Nie pamiętam, żeby w ub. Roku tak wyglądała.
Dzień dobry,
Jestem nowym użytkownikiem i od razu podzielę się moim problemem. A mianowicie trawnik. Nie dość ,że mam problem z pleśnią czerwona to jeszcze niechciane trawy. Może ktoś podpowie od czego zacząć. Trawnik założony z siewu 4 lata temu.