Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 20:34, 18 sty 2018

Do góry
U nas bardzo sypie śniegiem już dużo nasypalo duży wiatr temp 0 stopni.

Brzoza - Betula 08:49, 18 sty 2018

Do góry
Konieczki napisał(a)
Danus jestes kochana, wiem ze trzeba ti zrobic z glowa (a te przewodniki to chodzilo mi o korone). Chcialabym aby to byla popristu brzoza
Poczekam tylko na mrozny suchy dzien bo u nas siapi caly dzien

Brzozy obcinamy dopiero po wypuszczenie i rozwinięciu liści bo wcześniej bardzo płaczą mimo zasmarowaniaran i niekorzystnie to wpływa na nie. Najlepszym terminem jest czerwiec-wrzesień.
Przeczytaj o obcinanie brzoz.
Ptasi gaj 08:48, 17 sty 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)

niemysle ze mamamlyga jestem Izunia ostatnio w przedszkolu mnie ktos nazywal, czyli jak ja bylam przedszkolaczka Wszyscy znajomi i przyjaciele mowia do mnie Izabela. Czesto w towarzystwie nie reaguje na inne odmiany, to tak jakby do kogos innego sie zwracano. Izek Ewek i i takich tam wrecz nie lubie

Ja tam nie przykładam takiej wagi do mojego imienia. Piszą i mówią różnie wszystko przyjmuje.
Prof Bralczyk powiedzialby, bardzo dużo na ten temat.
Ptasi gaj 20:23, 16 sty 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Pisz ile chcesz na forum i na prywatny. Daj znać co wymyśliłas z tym ogrzewaniem.
Imie nawet mi się podoba - królewskie ha ha. Ale drugie mam Franciszka zawsze mówiłam jak można doc dziewczynce takie imię. A teraz w Polsce bum na to imię Franciszka po hiszpańsku Francesca piękne.

Franka- no przeciez cudowne. Tez mam je drugie i jestem wdzieczna mamie. A swojego pierwszego nie lubie bo jest wlasnie takie mamalygowe.
Fajnie, dziekuje Elka i za to i za to.
Ptasi gaj 20:17, 16 sty 2018

Do góry
Figaro napisał(a)

Ale za to ze mi napisalas wszystko w prywatnych powiadomieniach mam wszystko razem i nie zgubie. Dziekuje za pomoc i wymiane zdan. A do Ciebie moge pisac Elka ? Takie fajne imie, moja mama tak samo ma.

Pisz ile chcesz na forum i na prywatny. Daj znać co wymyśliłas z tym ogrzewaniem.
Imie nawet mi się podoba - królewskie ha ha. Ale drugie mam Franciszka zawsze mówiłam jak można doc dziewczynce takie imię. A teraz w Polsce bum na to imię Franciszka po hiszpańsku Francesca piękne.
Ptasi gaj 20:02, 16 sty 2018

Do góry
Ja piszę na wiadomości a tu taka wymiana myśli technicznej.
Już mam czym ogrzewać poza sobą więc pompa ciepła na razie nie wchodzi w grę, ale jakby się zmieniły ceny to kto wie może się skuszę.
Co to jest globalizacja wszystko wszędzie można kupić na całym świecie.
Prawie codziennie oglądam taki program w tv kablowej może w Niemczech też jest "Domo" o budowie domów wyposażeniu, ogrodach na świecie, angielskich, nieruchomościach. Tam bardzo często można zobaczyć budowę domów skomplikowanych architektonicznie więc pompy ciepła też niektórzy zakładają.

Ale za to ze mi napisalas wszystko w prywatnych powiadomieniach mam wszystko razem i nie zgubie. Dziekuje za pomoc i wymiane zdan. A do Ciebie moge pisac Elka ? Takie fajne imie, moja mama tak samo ma.
Ptasi gaj 19:54, 16 sty 2018

Do góry
Ja piszę na wiadomości a tu taka wymiana myśli technicznej.
Już mam czym ogrzewać poza sobą więc pompa ciepła na razie nie wchodzi w grę, ale jakby się zmieniły ceny to kto wie może się skuszę.
Co to jest globalizacja wszystko wszędzie można kupić na całym świecie.
Prawie codziennie oglądam taki program w tv kablowej może w Niemczech też jest "Domo" o budowie domów wyposażeniu, ogrodach na świecie, angielskich, nieruchomościach. Tam bardzo często można zobaczyć budowę domów skomplikowanych architektonicznie więc pompy ciepła też niektórzy zakładają.
Ptasi gaj 19:48, 16 sty 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
Figaro ja nie nazywam sie Izka

jezdzimy do Wels i Ried im Innkreis. To od nas rzut beretem. Tam sa tereny wystawowe i co dwa tygodnie jakies targi sa. Glownie interesuja nas sprawy rolnicze ale oni maja przy okazji Hausmesse.

Izuniu czy tak może być. A jak zdrobniale wymawia się Izabela.

Jak właściwie masz na imię Basia? Bo ja piszę różnie w ferworze.

Ptasi gaj 08:17, 15 sty 2018

Do góry

...

Wiosenna zima i u Ciebie Elu!
Pozdrawiam noworocznie i ściskam serdecznie! Dziękuję za pamięć o mnie cichej myszce...
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 18:42, 14 sty 2018

Do góry

Ale piękna cieszę się, że nabyłam Oliwie. To twoja róża czy z katalogu. Rob foty jak będzie kwita w tym roku, abym mogła podglądać starsza siostrę o rok i podziwiać. Pozdrawiam

Ja tu się chwalę tylko swoimi fotkami Tak że róża moja.
W tym sezonie na pewno nie raz bedę pokazywać swoje ulubienice, w końcu to wątek prawie w całości o różach
Ogród Muszelki 14:26, 14 sty 2018

Do góry
... Widoki piękne Marzenie każdego człowieka aby w Realu to zobaczyć...

Ostatnie z tych zimowych zdjęć wykonałam w Karkonoszach. W realu łatwo zobaczyć to miejsce. "Malutka" chata otulona puchem śnieżnym to schronisko 'Szrenica'.
Co roku, choć kilka dni, muszę w nim pomieszkać
Ogrodowe kreacje 01:06, 14 sty 2018

Do góry
Też spróbuję w tym roku z patyczki hortki pędzić. W zeszłym roku sądziłam patyczki z perowskiej, ale były za cienkie i nic z tego nie wyszło.
Ogrodowe kreacje 01:03, 14 sty 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Czerwcowe irysy

W tle za pięknymi Iryskami jodła kalifornijska chyba.
Dzisiaj przkrywalam róże i lawende na zwirowisku doniczkami plastikowymi.
Na oku lód ok 7 cm.
Pozdrawiam
Z ogródka na wsi 23:38, 13 sty 2018

Do góry
Radziu zdrowia i spełnienia powyższych celi w tym roku. Pozdrswiam

Elu, dziękuję. Również wszystkiego najlepszego
Ogród z łezką II 11:44, 13 sty 2018

Do góry
Kindziu święta już minęły nadszedł 2018 rok wszystkiego dobrego życzę. Zdrowia szczęścia i udanych wojaży po Polsce i poza jej granicami. Ogrodu kwiecistego bez huraganow w przyrodzie. Trzymaj się ciepło.
Pozdrawiam

Dziękuję i wzajemnie wszystkiego dobrego

W tym roku jedziemy we trzy : z Kasią i Małgosią...oj, będzie się działo Jeszcze 152 dni...
Ogród z łezką II 11:37, 13 sty 2018

Do góry
Pozdrowienia z Centrum.

I ja pozdrawiam serdecznie Elu
Ogród z łezką II 11:37, 13 sty 2018

Do góry
Pozdrawiam Kasiu.

Sarenki ładne zadbane. Widac, ze dobry wypas maja.

Wprawdzie były dni z śniegiem, ale krótko. Sarenki mają zielonego pod dostatkiem
Ogród Muszelki 11:38, 12 sty 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)
A w moich ukochanych górach już zima

Karkonosze - Kocioł Małego Stawu i schronisko Samotnia.

Byłam tam ale latem cudowne miejsce dobrnelam czerwonym myślałam że ducha wyzione, ale warto było dla tych widoków.
Fota robiona że schodów w str Śnieżki o ile się nie mylę.
Ogród Muszelki 11:31, 12 sty 2018

Do góry
Dzięki muszelka dopiero teraz zajrzałam. Widoki piękne Marzenie każdego człowieka aby w Realu to zobaczyć.
Pozdrawiam życzę wspaniałych wypadów w góry do tych życzeń które wysłałam wcześniej.
Parki Warszawy 22:14, 11 sty 2018

Do góry
Warszawa ma mnóstwo parków jest bardzo zielonym miastem.
Nowe osiedla powstają z dobrą architektura zieleń wkomponowane w osiedla.
Np stary Ursynów to jeden park drzewa wysokie, ławki, płace zabaw w zieleni.
Żoliborz sady przepiękna okolica. Park na Szczęśliwicach powstał smieciowisku.
Mam dużo fot, ale muszę poszukać.

Skrawek parku w Wilanowie.

Centrum Wilanowa przy Świątyni

Krasiński wiosna

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies