Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:49, 09 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Kurcze chyba Was rozczaruje ale rewelacji donicowych u mnie nie ma, zwyczajnie i nudno... i na dodatek foki mam jakieś mizerne narazie tyle...

Narazie tyle! ......Aniu błagam cię!.....to jest śliczne!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:27, 09 wrz 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Mózg od matmy mi spuchnął....Jedyne 5 godzin ciągów...takie tam trochę zadań na weekend.....nauczycielki nie znają litości To siem pożaliłem

Ale przyszedłem podziwiać kompozycje - fliczne I kapustę fajną upolowałaś - podoba mi się, ale u mnie nie ma
Ale jak mogłaś taką cudną szarą skrzynię trzymać w jakichś zakarkach? Gdzie tu litość, a gdzie miłosierdzie?

Sebek donica - skrzynia stała sobie cały czas przy drzwiach i zasłaniała sprzęt ogrodniczy bo ja nie cierpię chować mjego sprzętu do garażu... A mam dwie skrzyneczki do ukrycia i przedłużacz M

Ale dałeś czadu z tekstem matematycznym!!!!

Syla napisał(a)

ha .... wiedziałam , że u Ciebie będzie donicowo oryginalnie i pięknie to co trzymać sadzonki Żurawek do przyszłego roku ? czy wstąpisz w ramach delegacyji do Krakowa ????

Syla trzymać, zdecydowanie, bo raczej do Wawy jeżdżę....

Nati napisał(a)

Nati na zdjęciu jest róża bonica, bezproblemowa jednak jak dla mnie trudna w utrzymaniu bo obficie kwitnie a aby dobrze wygladała trzeba ją przycinać, kwiatek po kwiatku. Mam też fairy - ma zdecydowanie mniejsze kwiaty, które wystarczy otrzepać aby zrzucić przekwitłe kwiatki. Mam zbyt dużo krzaków aby chodzic i kilkadziesiat krzaków przycinać....
ana_art napisał(a)
Pytałaś o kuchnie u Danusi. Byliśmy niedawno z M w "Polce' (Warszawa) u Pani Magdy i mieliśmy duże oczekiwania po wszystkich programach i zawiedliśmy się... Pomijam czas oczekiwania bo akurat nam się nie śpieszyło. Ale piwo bylo dziwnie rozcieńczone...wzieliśmy coś co było akurat polecane z dodatkiem kurek. M placek z sosem śmietanowo kurkowym, a ja naleśniki. W plackach M było mnustwo mąki, Moje naleniki byly bez smaku, a śmietana gorzka... W Krakowie zaszliśmy z ciekawości do włoskiej, wzieliśmy lasanie i ogólnie niby ok tylko była strasznie sucha, za mało sosu, ale bułka podana przed była rewelacyjna

Szczególnie cenie dekoracje, wystrój wnętrz i polskie menu niestey bez wcześniejszej rezerwacji do wiekszości restauracji MG się nie dostaniesz We Wrocławiu była kiedyś restauracja Magdy i pierwszy raz w życiu jadłam tak pyszną wątróbkę dorbiową, ktorej w normalnych okolicznościach nie tknęłabym
Zdecydowanienpowinnaś odwiedzić Fukiera.

Margarete napisał(a)

A to ciemnobordowe, palczaste pnące to wilec (ipomea - wiem dzieki Ani asc...) to ja też w tamtym tygodniu do swoich jesiennych kompozycji wykorzystałam i tez dołozyłam srebrnoszarego i rudego koloru... jakos mi tak trn wilec jesiennie konweniował ... tyle że moje kompozycje żywsze bo w terakotoej donicy to duzo wiecej ciepłego koloru jest ale te twoje szrości też świetnie pasują do tych roslin...no i kapusta ekstra !

Małgosiu poczekaj, będzie też pomarańczowo, tylko muszę dynie kupić
asc napisał(a)
Srebrne to Kalocefaus Browna. Są wrażliwe na mróz min. 7-10 st. C.

Wieeelkie dzięki ależ nazwa

Kindzia napisał(a)
Właśnie...u mnie 50 szt. bez okrywania i w małych dołkach z torfem sadzone były...na pewno już w mojej glinie korzenie mają...a Madźen mówi, że u Niej nie chcą...

Kindzia u mnie zdecydowanie nie chcą od lat w gruncie. Jak się uporam z rh to się zabiorę za przyjaźń z wrzosami na razie jak co roku wsadzam do donic, po wymarźnięciu idą do kubła.
Ogród Sylwii od początku cz.II 11:19, 09 wrz 2013

Do góry
Sylwia uśmiałam się z plazmy czegóż to ludzie nie wymyślą...mam kilka gracilimusów i 1 kwitnie reszta nie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:11, 09 wrz 2013

Do góry
martaibartek napisał(a)
Aniu ty nas rozczarujesz??? kompozycje w donicach CUDOWNE! lekkie i idealnie zgrane!!! elegancja w pełnej krasie

Chyba będziemy musieli za ciebie zadecydować i zgłosić twój ogród do "Maja w ogrodzie", bo ty za skromna (albo za kokieteryjna) jesteś
ja kokieteryjna? skąd, cieszę się ztego co mam bo wszystko tymi ręcami ale też widzę ile jest jeszcze do zrobienia (ekran z cisa, ściana wodna, budynek gospodarczy, altana, taras chce zmienić i zrobic pergole), ile jest niedociągnieć no i mój ogródek malutki kamera nawet nie miałaby gdzie 'najazdu' zrobić
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:04, 09 wrz 2013

Do góry
leon60 napisał(a)
Cudownie ! napatrzeć się nie mogę
to patrzaj
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:02, 09 wrz 2013

Do góry
Małgosiu dziękuję za pochwały
Na pierwszym zdjęciu pod domem są Limki, ale tam słońce palące i szybko zmieniają kolor, natomiast na drugim zdjęciu są Vaniila Fraise
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:28, 09 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

I jeszcze o te hortki chciałam zapytać - jaki to gatunek ? bo wygladaja powalająco..........a jeszcze podsadzone tym rozchodnikiem rózowym i zurawka... mistrzostwo świata
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:26, 09 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
i dzisiejszym okiem

Aniu witaj!
Dawno sie nie odzywałam tu u ciebie na wątku choc zglądam...
Te horti super - czy to wanilki ?

Cały ogród masz boski, ale to juz pisałam i jest oczywiste ale te hortensje sa susper sliczne i reprezentacyjne...
Tytuł watku zmieniłas- tez to zauwazyłam ! Zgodnie z prawdą - walka wygrana!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:26, 09 wrz 2013

Do góry
tak, nawadnianie jest włączone i sobie śmiga, wyłącze przed mrozami.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:06, 08 wrz 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
no.... to ja rozumiem
muszę tylko jeszcze wymienić bakobe z jeżówek na wrzosy bo mi nie pasi
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:59, 08 wrz 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
...błagam Cię..... tylko nie pisz, że jeżówki wywaliłaś......

niiieeee jeżówki też są tylko fotki jakieś nie wyjściowe i żeby nie było że jest inaczej

Lecę w kulki... 22:46, 08 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Aniu jak zapodasz foty, to czapki z głów

Aniu...oj tam ..oj tam.....
dziękuję i pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:38, 08 wrz 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Anetko, czy chowasz szamotowe donice na zimę? I czy ta piękna ławeczka jest tekowa? Szukam czegoś podobnego w dobrej cenie na werandę przed domem

A Twój ogród jest oszałamiający Kiedy zobaczymy go w Maji?

Szamotowe donice stały jedną zimę na zewnątrz, tę też tam spędzą... być może jak zrobimy (wreszcie) budynek gospodarczy to będą tam zimowały te które będą puste. Ławeczkę kupiłam w tamtym roku i jest tekowa (przynajmniej jako taką ją kupiłam), bardzo ją lubię

z Mają trochę pojechałaś
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:31, 08 wrz 2013

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:29, 08 wrz 2013

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:26, 08 wrz 2013

Do góry
i dzisiejszym okiem

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:23, 08 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
a córka bardzo wydoroślała dzięki tej zmianie

Dam jej to przeczytać Na pewno się ucieszy z Twojego komentarza, bo ona ciągle się tym przejmuje, że niedługo skończy 18 lat, a wciąż wygląda na 14
Ja się cieszę, że takie mamy geny
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:21, 08 wrz 2013

Do góry
a córka bardzo wydoroślała dzięki tej zmianie
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:20, 08 wrz 2013

Do góry
a ja w uczuciach też jestem stała od 91r
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:17, 08 wrz 2013

Do góry
Kurcze chyba Was rozczaruje ale rewelacji donicowych u mnie nie ma, zwyczajnie i nudno... i na dodatek foki mam jakieś mizerne narazie tyle...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies