Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Kindzia 13:48, 09 wrz 2013

Właśnie...u mnie 50 szt. bez okrywania i w małych dołkach z torfem sadzone były...na pewno już w mojej glinie korzenie mają...a Madźen mówi, że u Niej nie chcą...
AgnieszkaW 15:31, 09 wrz 2013

Elegancko i wytwornie Marzenko zrobiło się u Ciebie. Pozdrawiam serdecznie
AgaNet 17:18, 09 wrz 2013

Bardzo elegancka i stonowana ta nowa rabata
Pozdrawiam
Madzenka 19:10, 09 wrz 2013

Witam odwiedzających
Widzę, że nowe osoby pojawiły się w moim wątku , ktore szczególnie pozdrawiam
Nie zapomniam jednak o wiernych koleżankach , ktore buziam.
Zabieram się za udzielanie odpowiedzi
Madzenka 19:27, 09 wrz 2013

Sebek napisał(a)
Mózg od matmy mi spuchnął....Jedyne 5 godzin ciągów...takie tam trochę zadań na weekend.....nauczycielki nie znają litości To siem pożaliłem

Ale przyszedłem podziwiać kompozycje - fliczne I kapustę fajną upolowałaś - podoba mi się, ale u mnie nie ma
Ale jak mogłaś taką cudną szarą skrzynię trzymać w jakichś zakarkach? Gdzie tu litość, a gdzie miłosierdzie?

Sebek donica - skrzynia stała sobie cały czas przy drzwiach i zasłaniała sprzęt ogrodniczy bo ja nie cierpię chować mjego sprzętu do garażu... A mam dwie skrzyneczki do ukrycia i przedłużacz M

Ale dałeś czadu z tekstem matematycznym!!!!

Syla napisał(a)

ha .... wiedziałam , że u Ciebie będzie donicowo oryginalnie i pięknie to co trzymać sadzonki Żurawek do przyszłego roku ? czy wstąpisz w ramach delegacyji do Krakowa ????

Syla trzymać, zdecydowanie, bo raczej do Wawy jeżdżę....

Nati napisał(a)

Nati na zdjęciu jest róża bonica, bezproblemowa jednak jak dla mnie trudna w utrzymaniu bo obficie kwitnie a aby dobrze wygladała trzeba ją przycinać, kwiatek po kwiatku. Mam też fairy - ma zdecydowanie mniejsze kwiaty, które wystarczy otrzepać aby zrzucić przekwitłe kwiatki. Mam zbyt dużo krzaków aby chodzic i kilkadziesiat krzaków przycinać....
ana_art napisał(a)
Pytałaś o kuchnie u Danusi. Byliśmy niedawno z M w "Polce' (Warszawa) u Pani Magdy i mieliśmy duże oczekiwania po wszystkich programach i zawiedliśmy się... Pomijam czas oczekiwania bo akurat nam się nie śpieszyło. Ale piwo bylo dziwnie rozcieńczone...wzieliśmy coś co było akurat polecane z dodatkiem kurek. M placek z sosem śmietanowo kurkowym, a ja naleśniki. W plackach M było mnustwo mąki, Moje naleniki byly bez smaku, a śmietana gorzka... W Krakowie zaszliśmy z ciekawości do włoskiej, wzieliśmy lasanie i ogólnie niby ok tylko była strasznie sucha, za mało sosu, ale bułka podana przed była rewelacyjna

Szczególnie cenie dekoracje, wystrój wnętrz i polskie menu niestey bez wcześniejszej rezerwacji do wiekszości restauracji MG się nie dostaniesz We Wrocławiu była kiedyś restauracja Magdy i pierwszy raz w życiu jadłam tak pyszną wątróbkę dorbiową, ktorej w normalnych okolicznościach nie tknęłabym
Zdecydowanienpowinnaś odwiedzić Fukiera.

Margarete napisał(a)

A to ciemnobordowe, palczaste pnące to wilec (ipomea - wiem dzieki Ani asc...) to ja też w tamtym tygodniu do swoich jesiennych kompozycji wykorzystałam i tez dołozyłam srebrnoszarego i rudego koloru... jakos mi tak trn wilec jesiennie konweniował ... tyle że moje kompozycje żywsze bo w terakotoej donicy to duzo wiecej ciepłego koloru jest ale te twoje szrości też świetnie pasują do tych roslin...no i kapusta ekstra !

Małgosiu poczekaj, będzie też pomarańczowo, tylko muszę dynie kupić
asc napisał(a)
Srebrne to Kalocefaus Browna. Są wrażliwe na mróz min. 7-10 st. C.

Wieeelkie dzięki ależ nazwa

Kindzia napisał(a)
Właśnie...u mnie 50 szt. bez okrywania i w małych dołkach z torfem sadzone były...na pewno już w mojej glinie korzenie mają...a Madźen mówi, że u Niej nie chcą...

Kindzia u mnie zdecydowanie nie chcą od lat w gruncie. Jak się uporam z rh to się zabiorę za przyjaźń z wrzosami na razie jak co roku wsadzam do donic, po wymarźnięciu idą do kubła.
Madzenka 19:30, 09 wrz 2013

Madzia Noemi i Gabisia wielkie dzieki za wspaniały wypad na giełdę i cudowne śnaidanko oraz kawę. Nawet nie wiecie jak ja lubię z Wami spędzać czas, tak niespieszenie

Syla wielkie dzieki za mobilizację do zaczęcia kompozycji jesiennych, już czas
Monikakwiatholandii - wróciłaś? Będziesz już z nami?
Aga Baraga - mam takie zakwasy w stawach biodrowych, ze aż miło
Bogda - a kiedy u iebie ujrzę insporacje?
Kondzio - hi hi
Polinka - zaraz zerknę co u ciebie słychać
Kraania - kopiuj do woli
Aga B - macham
Aga W - u mnie wieczna improwizacja donicowa, jeszcze ze 3 razy zmienię do zimy

Agniecha - oj zakamarków to ja nie focę
Kasiek Bawarka rozrabiasz
dorciabe 19:31, 09 wrz 2013

Marzenka pięknie, a kapucha powaliła mnie. Ale masz talenta
Madzenka 19:32, 09 wrz 2013

Aga Net, Gdzie Idziesz witajcie w moich skromnych progach
Madzenka 19:36, 09 wrz 2013

dorciabe napisał(a)
Marzenka pięknie, a kapucha powaliła mnie. Ale masz talenta

Kapuchę kocham niezmiennie jesiennie od lat a do tego filotu jakoś konweniowały srebra, ktorych było sporo na gieldzie
ewa004 20:07, 09 wrz 2013

Uffff nadrobiłm .....miej litość Marzenko i zwolnij trochę