Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 11:39, 28 lut 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Moje pączkujące hortensje częściowo pociachane wczoraj i patyki już w wodzie, ale mam nadzieję, że się nie pospieszyłam.

Kasiu, ale Ty też masz ogrodowe, czy bukietowe pociachałaś?
Coś jeszcze, coś więcej... 11:37, 28 lut 2016

Do góry
jak wrażenia po wczorajszej wyprawie?
Jesteś gwiazdą, fotek Ci nie szczędzono, wszyscy Cię znają, nie mogło Cię tam nie być
Tu ma być ogród :) 11:35, 28 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Słuchajcie, mam pytanko...
Marta może mi dać patyki z hortensji ogrodowych, kiedy jest najlepszy termin na pobranie takich patyków, czy już można, czy jeszcze warto się wstrzymać, na razie mamy niewielkie nocne przymrozki od kilku dni.

Moje pączkujące hortensje częściowo pociachane wczoraj i patyki już w wodzie, ale mam nadzieję, że się nie pospieszyłam.
Typografia ogrodu 11:33, 28 lut 2016

Do góry
Jajo wymiata, bardzo mi się podoba!
Dzięki za przestrogę odnośnie serbów, wezmę to sobie do serca

A czemu tylko na jednej fotce z Gardenii Cię widziałam? Więcej zdjęć!
Mój ogród pod górkę... 11:32, 28 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kasiu, ale miło jest sobie przypomnieć Twój kamienny, kolorowy ogród w pełni!
A jeszcze chwilka i będziesz nas raczyć świeżutkimi fotkami, ciekawa jestem jakie cebule wyskoczą spośród kamyków, a skalnice to chyba już zieloniutkie i pewnie urosły wielkie poduchy?

Mam nadzieję, że już wkrótce zaczniemy wszyscy szaleć ogrodowo. I znów pojawią się nasze relacje okraszone fotami.
Z cebulowych to szaleństwa nie będzie - pojawią się tulipany i czosnki. Hiacynty i narcyzy przepadły w czeluściach garażu i odnalazły się, że tak powiem, dosyć późno! Ale wszystkie cebule wypuściły w przyrosty będąc w woreczkach Posadziłam je bardzo płytko w donicach i czekam, co wyjdzie z tej porażki
Skalnice rzeczywiście już się ładnie zielenią, ale część się też straciła w niektórych miejscach - mus zrobić przeszczepy
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:28, 28 lut 2016

Do góry
Renia, fajnie, że miałaś okazję wczoraj zobaczyć i dotkąć donice, mam nadzieję, że to co Ci o nich mówiłam okazało się bliskie temu co zobaczyłaś

Obejrzałam relację z Gardenii, ale Waszych zdjęć mam niedosyt - wrzuć coś jeszcze
Mój ogród pod górkę... 11:23, 28 lut 2016

Do góry
Kasiu, ale miło jest sobie przypomnieć Twój kamienny, kolorowy ogród w pełni!
A jeszcze chwilka i będziesz nas raczyć świeżutkimi fotkami, ciekawa jestem jakie cebule wyskoczą spośród kamyków, a skalnice to chyba już zieloniutkie i pewnie urosły wielkie poduchy?
Tu ma być ogród :) 11:19, 28 lut 2016

Do góry
Słuchajcie, mam pytanko...
Marta może mi dać patyki z hortensji ogrodowych, kiedy jest najlepszy termin na pobranie takich patyków, czy już można, czy jeszcze warto się wstrzymać, na razie mamy niewielkie nocne przymrozki od kilku dni.
Tu ma być ogród :) 11:16, 28 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Edyto wczoraj przesadzalm dwa serby i powiem Ci,ze jesli bardzo nie musisz to nie rob tego mordęga jakas.ciezkie tak ze hoho.u mnie jeszcze dosc blotnie bylo wiec...szkoda gadac.

Wystarczy, że na nie popatrzę i wiem, że to byłoby karkołomne zadanie, serby będą miały u mnie wystarczająco miejsca z 3 stron, a od siatki będę ciąć i jakoś musi być.
Widziałam buty po tej akcji u Ciebie
Tu ma być ogród :) 11:13, 28 lut 2016

Do góry
Marta napisał(a)

Ja tez chętnie, będzie mi bardzo milo

No to czekamy na wiosnę i będziemy się spotykać
Tu ma być ogród :) 22:58, 26 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Mały, już nie raz się o tym przekonałam

Skoro mieszkamy tak blisko to na pewno nadarzy się okazja do spotkania, ja bardzo chętnie
Zaraz Ci napiszę na prive odnośnie hortensji.

Ja tez chętnie, będzie mi bardzo milo
Tu ma być ogród :) 12:44, 26 lut 2016

Do góry
Marta napisał(a)

Jaki ten świat mały. Może kiedyś się spotkamy?
Cieszę się, ze Ci się podoba. Przeglądnęłam trochę Twój wątek i stwierdzam, że kolejny piękny ogród powstaje. Podoba mi się bardzo szpaler wiśni przy ogrodzeniu, jak również samo ogrodzenie. Już jest ładnie, a będzie jeszcze piękniej jak wszystko się rozrośnie.

Z hortensji ogrodowych można pobierać patyczki na sadzonki. Osobiście jednak ukorzeniałam przez odkłady, nie próbowałam rozmnażać z patyczków. Mogę przygiąć Ci parę pędów. Ile potrzebujesz?

Kwiaty tej hortensji u mnie są co roku innego koloru. Czasem większość jest różowa. Nie nawożę jej, wiec dziwi mnie fakt, ze była cala niebieska. W innym miejscu ta sama jest różowiutka.
Jeśli chcesz niebieska, musiałabyś podlewać ja nawozem do hortensji niebieskiej, bo kolor zależny jest od odczynu podłoża, zawartości glinu w glebie.

Mały, już nie raz się o tym przekonałam

Skoro mieszkamy tak blisko to na pewno nadarzy się okazja do spotkania, ja bardzo chętnie
Zaraz Ci napiszę na prive odnośnie hortensji.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:25, 26 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Za molinia jestem - tylko niska odmiana to do ilu dorasta i jak się nazywa?

Ja Edith D. Będę potrzebować, więc jak coś namierzycie to krzyczcie!
no ona włąsnie nisk abo do 120 cm dorasta

tez o niej myślę, bo pasowała by kwiatostanem do prosa które będzie niedaleko, też jest takie ciemniejsze. i do sesleri by pasowała
ale wtedy może być tego dobra za dużo...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:22, 26 lut 2016

Do góry
Za molinia jestem - tylko niska odmiana to do ilu dorasta i jak się nazywa?

Ja Edith D. Będę potrzebować, więc jak coś namierzycie to krzyczcie!
Ogród Marty 00:23, 26 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Marta, pięknie miałaś w lecie, wracaj w tym sezonie i pokazuj co tam nowego u Ciebie!

Dziękuję. Milo, ze wpadłaś
Tu ma być ogród :) 00:21, 26 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Nie ma sprawy

Tak wiem o jaką miejscowość chodzi, bywam często bo mieszka tam mój brat

Widziałam ostatnią stronę i muszę powiedzieć, że pięknie miałaś w lecie!

Nie wiesz czy z tych niebieskich hortensji też można pobierać patyczki na nowe sadzonki?
Szukam takich

Jaki ten świat mały. Może kiedyś się spotkamy?
Cieszę się, ze Ci się podoba. Przeglądnęłam trochę Twój wątek i stwierdzam, że kolejny piękny ogród powstaje. Podoba mi się bardzo szpaler wiśni przy ogrodzeniu, jak również samo ogrodzenie. Już jest ładnie, a będzie jeszcze piękniej jak wszystko się rozrośnie.

Z hortensji ogrodowych można pobierać patyczki na sadzonki. Osobiście jednak ukorzeniałam przez odkłady, nie próbowałam rozmnażać z patyczków. Mogę przygiąć Ci parę pędów. Ile potrzebujesz?

Kwiaty tej hortensji u mnie są co roku innego koloru. Czasem większość jest różowa. Nie nawożę jej, wiec dziwi mnie fakt, ze była cala niebieska. W innym miejscu ta sama jest różowiutka.
Jeśli chcesz niebieska, musiałabyś podlewać ja nawozem do hortensji niebieskiej, bo kolor zależny jest od odczynu podłoża, zawartości glinu w glebie.
Ogród Marty 21:46, 25 lut 2016

Do góry
Marta, pięknie miałaś w lecie, wracaj w tym sezonie i pokazuj co tam nowego u Ciebie!
Tu ma być ogród :) 21:42, 25 lut 2016

Do góry
Marta napisał(a)

Dziękuję za nammiary

Nie byłaś u mnie, bo mnie długo nie było na Ogrodowisku. Zapraszam w wolnej chwili.
Mamy do siebie rzut beretem. Moja miejscowość graniczy z twoją i też zaczyna się na O. Napewno wiesz o którą chodzi

Nie ma sprawy

Tak wiem o jaką miejscowość chodzi, bywam często bo mieszka tam mój brat

Widziałam ostatnią stronę i muszę powiedzieć, że pięknie miałaś w lecie!

Nie wiesz czy z tych niebieskich hortensji też można pobierać patyczki na nowe sadzonki?
Szukam takich
Tu ma być ogród :) 21:39, 25 lut 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Miałam pisać abyś nie ciachała grabów, skoro widać ze już pękają paki, czyli krążą soki. Ale za póżno

Własciwie to nigdy nie czytałam dlaczego ten płacz drzew taki szkodliwy?
Skoro ciachnęłaś i nie płacza to git

Ciemiernikow nie zamowiłam, podziwiam u Ciebie i zaraz lece do innych sprawdzić

Hi hi siła internetu jest wielka ! Wiem cos o tym zawodowo

Wyrwałam się nie czekając co napiszesz i mam za swoje.
Czeka mnie teraz trochę stresu bo nie dość, że późny termin na to cięcie to jeszcze w nocy przyszedł lekki mrozik i najbliższe dni też się takie zapowiadają.
Zobaczymy jakie skutki to za sobą przyniesie.
Tu ma być ogród :) 21:34, 25 lut 2016

Do góry
Efffa napisał(a)

Właśnie wyczytałam , ze wiosna u nas na dobre 10 marca.

Właściwie dla mnie nawet ok, bo do 11.03 w ogrodzie nie będę miała szansy podziałać za wiele, tylko czy można w ogóle wierzyć prognozom, mam wrażenie, że nie bardzo im się te prognozy sprawdzają.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies