Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Ogródek Iwony 07:35, 19 sie 2015

Do góry
Myślę, że ta hortka powinna być biała aby nawiązywała do ML
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:30, 19 sie 2015

Do góry
Ooo masz dzwig i za za darmo będziesz miała obornik Super! Ale już zapaszki nie tak super Może inwestycja przeciągnie się w czasie i jeszcze trochę będziesz miała spokoju?
Taras, elewacja, ogród bardzo mi się podoba
Ogród Mirelli 07:26, 19 sie 2015

Do góry
Biała róża to Chopin?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:24, 19 sie 2015

Do góry
Szukamy dalej Myślałam o AM albo FC...albo jeszcze coś innego Trawka powinna być zielono-biała, niska, poduchowa i z delikatnymi żdzbłami, niekwitnąca
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:22, 19 sie 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Owies wiecznie zielony

Za zielony
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:21, 19 sie 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Jak ma byc niska i zimna w kolorze jak ML to może Holcus mollis 'Jackdaws' Cream - pojechałm co

Muszę poszukać bo nie znam Mam nadzieję, że nie kwitnie?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:20, 19 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Jak mowa o seslerii to ja podsluchuje......tych ludzi z lasu to trzebabylo w las zawrocic

Jakiś czas temu u Oli albo Jagody była długa dyskusja nt.seslerii
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:18, 19 sie 2015

Do góry
Kasia73 napisał(a)

Ale miałaś miłą wizytę wizytację znaczy psem trzeba było poszczuć

Taa to była wizytacja pt. co nowego wymyśliłam... wg nich trawy to moda i przeminie a np. forsycja na przedpłociu to ponadczasowość...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:16, 19 sie 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Poli może sesleria skalna ?

Podoba mi się bardzo sesleria ale tam musi być coś z białym, za ciemno tam.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:15, 19 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Świetnie się tu wszystko ma. Trawa to tylko i wyłącznie molinia variegata, bardzo fajny pokrój, nie rozłazi się, szybko i ślicznie kwitnie, wielkość odpowiednia. Wiosną szybko rusza, wysokość do 30 cm może 40, kwiatostan to do 60Oto ona i ciekawa jestem, kto tak twój ogród posumował???
Do miskanta Ml pasuje

Irenko molinia fajna ale nie lubię kwitnących trawek Odwiedzający to znajomi, którzy uważają się za piewszorzędnych ogrodników...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:13, 19 sie 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
No kostrzewa...

Myślisz o sinej czy zielonej? Sina nie bo niebieski Zielona też nie bo za bardzo zielona
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:12, 19 sie 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Czyli nie uległaś opinii odwiedzających i nie sadzisz więcej kwitnących Jesteś bardzo konsekwentna

A trawa może Carex Blue Zinger. Tylko ona raczej w niebieski wpada,ale jest bardzo ładna tzn.mi się podoba.

Mirelka, to chyba upór się nazywa

Niebieski odpada
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:06, 18 sie 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Wczoraj posiedziałam w ogrodzie i poanalizowałam sobie nasadzenia
Miałam odwiedziny i stwierdzono, że mam bardzo, bardzo smutny ogród bo oprócz hortek nic nie kwitnie a trawy to na łąkach rosną a nie w ogrodzie i to jeszcze w takiej ilości...

Tak więc działam dalej w moim smutnym ogrodzie i poszukuję niskiej trawy zamiast żurawek w bukszpanach. Trawka powinna być zimozielona i być zbliżona do ML. Chodzi mi o kolor i żdzbła Nie może być wysoka taka jak Icę Dance, tylko taka poduchowa

Ale miałaś miłą wizytę wizytację znaczy psem trzeba było poszczuć
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:34, 18 sie 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Miałam odwiedziny i stwierdzono, że mam bardzo, bardzo smutny ogród bo oprócz hortek nic nie kwitnie a trawy to na łąkach rosną a nie w ogrodzie i to jeszcze w takiej ilości...

Tak więc działam dalej w moim smutnym ogrodzie i poszukuję niskiej trawy zamiast żurawek w bukszpanach. Trawka powinna być zimozielona i być zbliżona do ML. Chodzi mi o kolor i żdzbła Nie może być wysoka taka jak Icę Dance, tylko taka poduchowa

Chodzi mi o to miejsce:

Świetnie się tu wszystko ma. Trawa to tylko i wyłącznie molinia variegata, bardzo fajny pokrój, nie rozłazi się, szybko i ślicznie kwitnie, wielkość odpowiednia. Wiosną szybko rusza, wysokość do 30 cm może 40, kwiatostan to do 60Oto ona i ciekawa jestem, kto tak twój ogród posumował???
Do miskanta Ml pasuje

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:09, 18 sie 2015

Do góry

Chodzi mi o to miejsce:

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:52, 18 sie 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Uhuhu...brama poległa?
Ale podlało, a u mnie ciągle pustynia...

Buziak!

Poległa ale już powstała Troszkę podlało ale to kropla w morzu potrzeb...chociaż dobrze, że choć trochę

Buziak Juziek!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:51, 18 sie 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
Polinka poczytalam o burzach, o deszczu o leżacych horkach ale najważneijsze że jest ok i że jest chyba Twój wolny tydzień i chłodniej i że chyba zaczynasz działąć co?buziaki

Teoretycznie wolny, praktycznie jutro idę do pracy... cos mnie wątpliwości naszły na te zmiany eM wymyśla, że żwirek będzie się zlewał z granitem...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:49, 18 sie 2015

Do góry
aga_pe napisał(a)

Przyślij jakąś chmurkę. U mnie nic

To był z wielkiej chmury mały deszcz. Dalej wąż w użyciu
Dla odmiany czas na zmiany... 20:14, 17 sie 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Też podczytuje Ich bloga. Ogród marzeń! Betko szczerze zazdraszczam tak wyjątkowej wycieczki

Polinko...ja tez już od jakiegoś czasu bardzo chciałam znaleźć się w tym ogrodzie...i marzenie się ziściło...jeszcze do dziś w to nie wierzę
Czasem słońce czasem deszcz 09:27, 17 sie 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Może skusisz się do mnie przyjechać po buksy. Mam też inny namiar niż plantacyjny I do tego berberyski sobie kupisz?

Ty też kusisz?
Niestety na razie nie mam widoków na wolny dzień, więc trudno się zobowiązywać ale za zaproszenie dziękuję
berberysków nie kupuję, na pewno na razie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies