No dobra to jeszcze lecimy z wczesna jesienią, ale już widać, że taką prawdziwą i jak pogoda nie zrobi figla to może i mięsistą, soczystą wkrótce
nierealny( jakiś taki nie zdrowy) kolor nieba
Fajniutkie
ale Ja z wysiewem mam problem ,
zapominam , że posiałam
i zanim sobie przypomnę to już wypielę
ale bardzo ładne ,
i fajnie wyglądają ,
jak bylinka
Aniu, kwitnąco, jakby to nie był wrzesień, a środek lata
I bardzo mnie to cieszy, tak lubię i do takiego efektu dążyłam
Ta plama to niziutkie cynie Profusion Cherry, z mojego wysiewu.
Zdjęcie przekłamało kolor, w rzeczywistości są takie, za nimi jest gaura i szałwia omączona /jednoroczna/.
Jeszcze drobniutkie korekty muszę poczynić bo nie pasuje mi widok od strony kolistego trawnika frontowego. Chyba za dużo kocimiętki tam wsadziłam. I dosadzę tego słoneczniczka jeszcze w dwóch miejscach. Ogólnie róże mnie zaskoczyły, szczególnie Lady of Shalot jest cudna i kwitnie prawie bez przerwy. Lady Emma Hamilton taka sobie, trochę kapryśna. Chętnie wymieniłabym ją na inną. Myślę o Sommer Song ale trudno ją znaleźć w szkółkach, nawet internetowo.
Ewuś dziękuję. Lubię różne kwiatki
I trzeba nimi się cieszyć póki sa w ogrodzie
O dali to już sporo mam
Hortensji tez. Ale bardziej widoczne są te starsze. Te chce też na wiosnę przesadzić. Może ich nie zmarnuję ??
A te młodsze hortki jeszcze mało rzucają sie w oczy. Ale jeszcze rok dwa, to powinno być i z nimi ładniej
Bardzo dziękuję za pochwałę moich zdjęć
Przypomnij mi jaka to roza?
I jak to tylko jednej osobie podobaja sie twoje ozdoby? a mi?
Moze nie widac problemow, ale cos mi sie zdaje, ze z czasem bedzie sie ich wiecej pojawiac. Pod kazda rosline zaprawiam dolek, bo inaczej wszystko by mi po zimie padalo. Teraz bede sadzic carex buchanii i wykopalam spore doly a na dno sporo lawy dalam. Moze im to pomoze u mnie w zimowaniu. Scinasz trawy na zime?