Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój

Roocika 13:29, 26 lis 2020

Jola_M napisał(a)
Mini sesja jesienna - jutro wrzucę więcej

Jolu czy tu masz graby? Takie zwykłe? Jak gęsto masz posadzone i jak często tniesz?
Jola_M 13:49, 30 lis 2020

Roocika napisał(a)

Jolu czy tu masz graby? Takie zwykłe? Jak gęsto masz posadzone i jak często tniesz?

Asiu to są buki. Posadzone co 70cm, tnę na wiosnę jak tylko pojawią się zielone listki, a potem jeszcze raz latem. Ja kupiłam kilkuletnie drzewka, które nie były prowadzone na żywopłot, więc trochę czasu mi zajmie, zanim się zagęszczą.
ElzbietaFranka 19:03, 01 gru 2020

Jola_M napisał(a)
Mini warzywnik, cz. 4

Ostatecznie powstało 6 skrzyń.

Jak będą plony to się pochwalę, a jak nie będzie... to też się pochwalę

Wracam ciągle do początków. Chce się zapytać gdzie dostanę takie okucia narożne do skrzynek warzywnych. Czy te deski były razem z okuciami. Proszę o odpowiedź.

Piękne te buczki się zrobiły. Będę sądziła w przyszłym roku ciągle się zastanawiam co posadzić graby czy buki - pieknie się robi u ciebie.

Pozdrawiam
anabuko1 21:34, 01 gru 2020

Piękne te twoje buczki .
I skrzynie jakie fajne. To na warzywa ??
Pozdrawiam cieplutko Jolu
Jola_M 16:54, 02 gru 2020

ElzbietaFranka napisał(a)

Wracam ciągle do początków. Chce się zapytać gdzie dostanę takie okucia narożne do skrzynek warzywnych. Czy te deski były razem z okuciami. Proszę o odpowiedź.

Piękne te buczki się zrobiły. Będę sądziła w przyszłym roku ciągle się zastanawiam co posadzić graby czy buki - pieknie się robi u ciebie.

Pozdrawiam

Hej Elu,
w każdym skupie palet dostaniesz takie skrzynki - to się nazywa nadstawki do palet i są odrazu z okuciami jak na zdjęciu. Taki gotowiec - koszt chyba 20zł?
Mi się podobają i graby i buki.
Graby szybciej startują, ale też potem szybciej gasną na jesień.
Co kto woli
Jola_M 17:14, 02 gru 2020

anabuko1 napisał(a)
Piękne te twoje buczki .
I skrzynie jakie fajne. To na warzywa ??
Pozdrawiam cieplutko Jolu

Hejka, tak skrzynki warzywne - jak niżej na zdjęciu w sezonie
pozdrawiam!

Jola_M 17:23, 06 gru 2020

jesień

Anda 17:36, 06 gru 2020

Jola_M napisał(a)
jesień

No ależ ładnie się to wszystko rozbujało
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:37, 06 gru 2020

Miejsce na palenisko świetnie wygląda. Bardzo fajnie tam się pewnie siedzi
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kim 22:12, 09 gru 2020

Jolu pięknie ogród wygląda w tym jesiennym słoneczku
Ale ja już bym chciała wiosnę