Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 10:35, 26 lis 2020

popcorn napisał(a)
Pięknie u Was, Sylwia!

Super powiązane miskanty. Karczochy przetrwają, trzymam kciuki! Może kiedyś swoich się doczekam.
Zamówiłam mączkę bazaltową. Na alledrogo jak zapłacisz za pakiet smart to potem masz dostawę gratis powyżej 40 zł. Opłata się. Pokazuje mi że zaoszczędziłam 500 zł z hakiem na dostawach w tym roku a wcale nie kupuję dużo... ale tu 8 tam 12 czy 16 za dostawę i zbiera się...

pozdro!

Ja też czekam na dostawę mączki i jeszcze myślę wiosną o wiórkach rogowych, ale u kogoś czytałam, że śmierdzą okropnie...
sylwia_slomc... 10:36, 26 lis 2020

Roocika napisał(a)
Sylwia u Ciebie jeszcze mocno kolorowo, chociaż może Tobie się nie wydaje. Jak w innej krainie, pięknie...
Ognik na zdjęciach wygląda czarująco. Myślisz, że warto choć dla jednego znaleźć miejsce?

Warto tylko trzeba pamiętać, że on mocno kolczasty i raczej nie przy trasach ogrodowych
sylwia_slomc... 10:37, 26 lis 2020

Gosiek33 napisał(a)
Prawie zawsze można coś pięknego u Ciebie zobaczyć

Cieszy mnie to
Irana 10:53, 26 lis 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Sylwia, na ostatnim zdjęciu - co to za klonik? tak długo trzyma liście?
malgorzata_s... 11:43, 26 lis 2020

Fantastyczne nadal widoki. Roboty teraz macie dużo bardzo. U mnie liście wcześniej spadły i obrobiłam w zeszłym miesiącu na szczęście bo teraz trzeci tydzień uziemiona na dodatnio jestem Buziaki
antracyt 11:55, 26 lis 2020

Nawet nie wiem czy to coś da, ale próba nie strzelba

Mam taką starą książkę "Warzywa mało znane" i tam piszą, że spokojnie pod przykryciem przezimują, tylko trzeba pilnować, żeby nie wygniły. A zimy kiedyś były jednak mroźniejsze
anpi 12:09, 26 lis 2020

te przez pół sezonu mnie drażnią, a potem drugie pół się nimi zachwycam

To tak jak mnie. Próbuję się ich pozbyć z rabaty, bo wszędzie "lezie" rozłogami, ale zawsze jakiś korzonek zostanie. Muszę tej miechunce znaleźć jakieś ustronne miejsce ,by tylko jesienią przynosić do dekoracji.
Często spaceruję po twoim ogrodzie, a raczą ganiam,bo tyle postów ,to przecież potem nie nadrobię, a i do innych trzeba zajżeć, na pisanie już braknie czasu
kasiek 15:30, 26 lis 2020

Mam 6 różnych jabłonek rajskich i royality jak na razie pod względem owocków najmniej mi się podoba, pod względem zdrowotności również, co roku końcem lata łapie mi grzyba, a ma przewiewnie.

O naprawdę? No owocki nie sa atrakcyjne to fakt. U mnie jednak nie łapie chorób i jest bardzo ladna, zreszta to drzewo które kochała moja babcia, ostatnie spotkanie z nią było właśnie na tle takich jabłoni.... sa więc dla mnie sentymentalnie najcudowniejsze
Kasiek 15:45, 26 lis 2020

Powinnam u Ciebie złożyć życzenia

Ja zapomnialam... Sylwia, jak sprawuje sie Twoja Ola? Moja, w czasie jesieni, jestem troche rozczarowana. Nie wybarwila sie ladnie, wisnie bija ja o glowe. Owocki? Jakies tu i tam czarne pesteczki, nic szczegolnego...Mam nadzieje ze wiosna znowu sie w niej zakocham
Gardenarium 15:50, 26 lis 2020

Miałaś dzisiaj szron? U nas było chyba z minus 5. W szklarni spadło do minus 3. Ale pelargoniom nic.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies