Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogrodowy pamiętnik 19:24, 18 lip 2020

Do góry
Fajne ciski za fajną kaskę
Ja bym je wiosną obcięła tak mniej więcej

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:21, 18 lip 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)
Dorotka ,
Lilie boskie ,
Ale ja nadal jestem zakochana w twojej altance

… idealna
Aniu ta altana była kupiona około 8 lat temu w Majstrze. My wtedy płaciliśmy 1200zł za nią. Wiem, że nadal są w sprzedaży po około 2500 w kilku marketach budowlanych. Bardzo podobną ma Kasia z mojej bajki i druga Kasia z ogrodu złudzeń i niespodzianek. My dokupiliśmy dodatkowo 2 kratki jako ścianki i maty bambusowe, bo wiosną wiało za bardzo. Mąż kupił blachę i sam pokrył, bo pokrycie dachowe było z materiału.Jeszcze kamień na podłogę to następny wydatek wtedy 1000zł. Przez 2 pierwsze lata rosła tam trawa, ale szybko wysychała i zanikała, później było trochę problemu z uniesieniem altany, bo ona bardzo ciężka jest. Koleżanka ma robioną altanę przez cieślę to jej powiedział 12 tys zł.

Ogród do odnowy 19:14, 18 lip 2020

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Kasiu uzupełniłam - Aster Ann Leys, to było zdjęcie z 2018

a tak kwitł w 2019

Zacytowałaś zdjęcie floksa Blind Lion - celowo?

Zacytowalam, ale sie pomylilam i nie zauwazylam, ze nie skasowalam dziekuje.
A ten aster nie rozkwita calkiem?Bo mam na stronie szkolki ze ma fioletowe kwiaty.
Przerabianie ogródka pod swój gust 19:13, 18 lip 2020

Do góry
Bardzo zaskoczyl mnie ten bodziszek- kwitnie bardzo dlugo.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 19:08, 18 lip 2020

Do góry
Potem 5 min polało
A jak pojechałam po borówki to spotkał mnie padający grad !
Gosia, u ciebie nie było ?
A wracając spotkałam śmieszne chmurki

Ogród pod lasem 18:37, 18 lip 2020

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Hheheh Gośka, Ty mnie pod włos nie bierz Jechałam z bukiem przed oczami hahahha, ale jest! Przymiarka:

Słyszysz to zgrzytanie? To moje zęby
Jeżówkowe-Love 18:34, 18 lip 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)

Sylwia wiesz co..tak patrzę na tą nasturcję z wszystkich stron ..i stwierdzam jednak że ona jest morelowo różowa zdjęcie nie oddaje jej pięknego koloru

A mam jeszcze taką..krwisto czerwoną

Asiu ,
Nie wiedziałam ,ze są też nasturcje w innym kolorze ?
i to jeszcze w odcieniu różu ,
taka też by mi się przydała
Dębowe zakątki 18:33, 18 lip 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Dorotko tak niby powinno być z roślinami.Ale uwierz mi,moje rośliny też nie mają dużo luksusu i przestrzeni. Bo przez lata ich dokupywałam i upychałam. Ja też lubię i do tego dążyłam aby w moim ogrodzie na rabatach było coś stale kwitnącego. Często dosadzałam, przesadzałam o 20 cm jakaś roślinę. I znowu coś dosadzam.I tak chyba już będzie i będzie.
Jeszcze jedną stronę nad stawem musimy uporządkować.I na drugi rok ją uporządkuje i dosadzę roślin.Mi jakoś te patyczki hortensjowe się nie udają.Ale jakieś hortki nad stawem będą w przyszłości.

Lilie i liliowce
Liliowiec Destined To See

Aniu ,
Lilie i liliowce , piękne
kolory cudne
Wzgórze chaosu 18:32, 18 lip 2020

Do góry
effka napisał(a)

Przekonałaś mnie, chyba derenia Milky Way posadzę w różach przed garażem na tym malutkim prostokąciku wyciętym w trawie. Myślałam o klonie palmowym ale chyba dereń jednak jest bardziej zdobny.

Ta rabata przy altanie zachwyca po metamorfozie!!! Możesz być dumna Jestbardzo elegancka, lekka, te dwie kulki i zwyoplocik z tyłu w punkt.

Milky way ma z tych moich najmniejsze kwiatki. Gdy jest ich dużo to z daleka fajnie wygląda. Gdyby było mniej, nie byłyby już tak widoczne.
Najkrócej też ze wszystkich dereni mi kwitł, mimo, że nie jest w pełnym słońcu. Schmetterling mam wrażenie, że trzy razy dłużej trzymał kwiatki a w zasadzie podsadki

Kulki i żywopłocik plus ławeczka to będzie chyba mój znak firmowy
Powtarzam ten element na kolejnej rabacie. Nuuuda

Przy okazji widać jak wygląda łatanie starego z nowym - patrz kulki cisowe te na górce po lewej mają 20 lat... Zmniejszyłam je w tym roku prawie o połowę, były już ogromne.
Ptasi gaj 18:30, 18 lip 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Wczoraj bardzo ładny dzień pod względem pogody. Trzeba było przerwać pracę ogrodowe i iść na spacer dróżkami polnymi. Takie widoki.

Za głowę się złapałam chodzę od kilku lat ta polna droga i nigdy nie widziałam tle przetaczniks dzikiego i innych ziół - łany.

Muska brudna

Ela ,

Super ten przetacznik '

Koleżanka , też fajna
Ogród w remoncie 18:23, 18 lip 2020

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Dosadzone cisy na różance.

Jeszcze jeden dosadzę pod oknem z lewej strony a tego pierwszego z prawej chyba bardziej jeszcze na brzeg trzeba przesunąć

Asiu ,

Bardzo ładnie ,
Lubię tak
… no wiesz poukładane
Wzgórze chaosu 18:18, 18 lip 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)
Bardzo, bardzo mi się podoba to co robisz. Wiem ile kosztuje wysiłku zmiana starego ogrodu. Tobie się to udaje śpiewająco, choć może Ci się wydawać, że tempo nie jest powalające. Ogród tak jak mówisz - zyskuje taką lekkość, zwiewność, swobodę.

Kasiu patrzę na ten ogród codziennie i zazwyczaj nie dostrzegam postępu. Dopiero foty porównawcze uwiadamiają, że coś się dzieje na plus
Trochę męczy mnie to doklejanie ze względu na ciągłe kompromisy. Pusta działka jak ta nowa u ciebie daje tyle możliwości. Wyszło wam pięknie, podziwiam za ogrom roboty!
Z moich łatanych rabat tę przy wjeździe lubię szczególnie, dużo tu roślin pozbieranych z różnych miejsc w ogrodzie.
Ogród pod lasem 18:18, 18 lip 2020

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Hheheh Gośka, Ty mnie pod włos nie bierz Jechałam z bukiem przed oczami hahahha, ale jest! Przymiarka:

Iza ,
boskie miejsce ,
dokładnie wymarzone ,
wprost idealne
i te trawki robią robotę
Ogrodowe marzenie Mrokasi 18:14, 18 lip 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)
Dzięki dziewczyny! Trawnik był jednym z najlepszych pomysłów, trafiony w 10, efekt jest wart pracy i pieniędzy. Mam nadzieję, że będziemy się nim długo cieszyć .

Dziś miałam przyjemność odwiedzić Kasyę i zobaczyć jej ogród. Jestem pod wielkim wrażeniem sposobu w jaki Kasia urządziła swój niewielki ogród i jak zestawiła ogromną ilość roślin. A przy tym uniknęła wrażenia chaosu i nadmiernego zagęszczenia. Niesamowite! W każdym razie doszłam do wniosku, że u mnie się jeszcze bardzo dużo zmieści .

A tymczasem u mnie na froncie

Kasiu ,

Front jest śliczny
Trawki i juki ,
Bardzo fajnie wyglądają razem
Wzgórze chaosu 18:09, 18 lip 2020

Do góry
Iwonka napisał(a)

Jeśli tylko masz miejsce to się nie wahaj Kousy mają same zalety. Nowoczesny, lekki pokrój, kwitnienie w porze nie zagrożonej przymrozkami, długie i obfite. Ozdobne kuleczki, najpierw zielone, potem czerwone, no i fajne przebarwienie na jesień. Drzewo idealne i co najważniejsze przy małym ogrodzie - nie za duże i dobrze reagujące na cięcie.
Wrzucam te zestawienia w celach dopingowych Gdy mam gorsze dni i wydaje mi się, że nic mi nie idzie to takie porównania są mega motywujące. Nawet jeśli nie do końca jestem zadowolona z nowych kompozycji to i tak jest lepiej niż było.
Rabata przy altanie

Chyba fajnie wyszła, lekko i zwiewnie, mimo, że tyły jeszcze nie skończone.
Hakonki robią robotę to fakt I dobrze mi rosną, dzielę już i obsadzam nowe miejsca.

Przekonałaś mnie, chyba derenia Milky Way posadzę w różach przed garażem na tym malutkim prostokąciku wyciętym w trawie. Myślałam o klonie palmowym ale chyba dereń jednak jest bardziej zdobny.

Ta rabata przy altanie zachwyca po metamorfozie!!! Możesz być dumna Jestbardzo elegancka, lekka, te dwie kulki i zwyoplocik z tyłu w punkt.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:08, 18 lip 2020

Do góry
Rudbekie

i moja brązowooka

chyba się przelało więc wracam na ogród

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 18:06, 18 lip 2020

Do góry

Dziękuję!
Przerwa na kawę... 18:04, 18 lip 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
Nie lubię żółtego ale to jest piękna kompozycja

I ta też, choć zdjęcie nieostre

I tak odrobinę uchylę rąbka basenowego

Resztę wrzucam u Kasi

Iwonka ,

Ja też jestem anty - żółty
Ale trzeba przyznać ,że zawsze fajnie wygląda

Basen fajny
ale bym popływała w takim
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 18:04, 18 lip 2020

Do góry
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 18:02, 18 lip 2020

Do góry
Marzenko, dzięki! Zobaczymy jak młodej będzie szło i co będzie chciała robić...
Miłego weekendu!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies