Aniu ta altana była kupiona około 8 lat temu w Majstrze. My wtedy płaciliśmy 1200zł za nią. Wiem, że nadal są w sprzedaży po około 2500 w kilku marketach budowlanych. Bardzo podobną ma Kasia z mojej bajki i druga Kasia z ogrodu złudzeń i niespodzianek. My dokupiliśmy dodatkowo 2 kratki jako ścianki i maty bambusowe, bo wiosną wiało za bardzo. Mąż kupił blachę i sam pokrył, bo pokrycie dachowe było z materiału.Jeszcze kamień na podłogę to następny wydatek wtedy 1000zł. Przez 2 pierwsze lata rosła tam trawa, ale szybko wysychała i zanikała, później było trochę problemu z uniesieniem altany, bo ona bardzo ciężka jest. Koleżanka ma robioną altanę przez cieślę to jej powiedział 12 tys zł.
Zacytowalam, ale sie pomylilam i nie zauwazylam, ze nie skasowalam dziekuje.
A ten aster nie rozkwita calkiem?Bo mam na stronie szkolki ze ma fioletowe kwiaty.
Milky way ma z tych moich najmniejsze kwiatki. Gdy jest ich dużo to z daleka fajnie wygląda. Gdyby było mniej, nie byłyby już tak widoczne.
Najkrócej też ze wszystkich dereni mi kwitł, mimo, że nie jest w pełnym słońcu. Schmetterling mam wrażenie, że trzy razy dłużej trzymał kwiatki a w zasadzie podsadki
Kulki i żywopłocik plus ławeczka to będzie chyba mój znak firmowy
Powtarzam ten element na kolejnej rabacie. Nuuuda
Przy okazji widać jak wygląda łatanie starego z nowym - patrz kulki cisowe te na górce po lewej mają 20 lat... Zmniejszyłam je w tym roku prawie o połowę, były już ogromne.
Kasiu patrzę na ten ogród codziennie i zazwyczaj nie dostrzegam postępu. Dopiero foty porównawcze uwiadamiają, że coś się dzieje na plus
Trochę męczy mnie to doklejanie ze względu na ciągłe kompromisy. Pusta działka jak ta nowa u ciebie daje tyle możliwości. Wyszło wam pięknie, podziwiam za ogrom roboty!
Z moich łatanych rabat tę przy wjeździe lubię szczególnie, dużo tu roślin pozbieranych z różnych miejsc w ogrodzie.
Przekonałaś mnie, chyba derenia Milky Way posadzę w różach przed garażem na tym malutkim prostokąciku wyciętym w trawie. Myślałam o klonie palmowym ale chyba dereń jednak jest bardziej zdobny.
Ta rabata przy altanie zachwyca po metamorfozie!!! Możesz być dumna Jestbardzo elegancka, lekka, te dwie kulki i zwyoplocik z tyłu w punkt.