Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:30, 26 maj 2015

Do góry
I dzisiejszy Darcey Bussel czyli Austin - kolor mnie zachwyca. Idealny odcień purpury , szkoda ze fotki nie oddają jego urody

i mamusine piownie. Będe pamietać że kwitnie na dzień matki

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:27, 26 maj 2015

Do góry
Zdjecie ambrowca - mały liśc przód, duży - wnętrze
Z obu stron wyglada tak samo. Idę poczytać czy to nie kędzierzawość, bo liście się zwijają
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:05, 26 maj 2015

Do góry
Dziekuje za wszystkie porady i wsparcie . Syla zaraz poelcę do ogrodu obejrzec jeszcze raz spód liścia. Na razie polałam previcurem a jak skończy sie zagrozenie deszczem opryskam amistarem z czymś co napisała Alinka. Nie odpuszcze moim ambrowcom
Co do pylenia to ja w poblizu nigdzie nie mam sosen a rzepak juz u mnie przekwita i kończy sie pylenie. Dzisjesze deszcze mam nadzieję ze spłuka resztki pyłu ze wszystkich roslin.
Okna juz myłam w poprzednią sobotę. Tzn M malował tarasy, Hobot mył okna a ja piłam kawkę

Moje Chelsea dopiero w tym roku nabierze odpowiedniego kształtu.... Przeciez trzeci raz przesadzałam kwadraty i kulki na tej rabacie....jesienia przesadzam magnolie i azalie......pewnie od leżenia na kanapie latem znow coś wymysle....
Ogród Sylwii od początku cz.II 05:58, 26 maj 2015

Do góry
Mam w tym roku wstrętny trawnik i już wiem co go trapi....
Tu ma być ogród :) 22:20, 25 maj 2015

Do góry
ja tez spaliłam yara miła trawnik... Reanimuje go od 1,5 miesiąca..... Czyżbym za duzo sypneła? Dzisiaj przyszłam szybkim efektem dywanowym, szyko sie rozpuścił od nawaniania i mam nadzieje, ze trawa odżyje. Yara miła miała takie granulki, ktore sie nie chciały rozpuścić i to pewnie efekt
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:09, 25 maj 2015

Do góry
Ewo, Kacha, Katiaxx, Linday buziaki przesyłam i zmykam składac pranie....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:08, 25 maj 2015

Do góry
alinak napisał(a)
Marzenka połącz amistar + topsin .pryskaj co 7 dni ,trzy razy . działaj bo będa zamierać . maja za mokro ...chyba .to najczęściej wynik wilgoci . a ty masz tam linie kroplujące ? ..jeśli tak to niepotrzebnie

Ja lini kroplującymi nie właczam w tym roku, spływa na nie woda z ogrodu, miały wytrzymac nadmiar wody...
Amistar mam, Topsin zakupie i bede pryskac. Wielkie dzieki Alinko
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:07, 25 maj 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Na czarną plamistość to wygląda...
Edit. Matko, nie powojnik, tylko ta ospa na liściu oczywiście! Powojnik śliczny

Podlalam previcurem , jutro opryskam amistarem. Skad ta choroba na ambrowcu? Z gleby? Ta rabata jest narażona na spływ wody....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:44, 25 maj 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Ale masz profi kwadraty, na oko ciachałaś? Ja jutro tnę, najgorsze są spirale. Przedobrzyłam z florowitem, bukszany szaleju dostały. Kształt spiralki mi zginął i nie wiem jak odtworzę,

Na oko ... Jak zwykle... Jak widze dziewczyny biegające ze sznurkami nawet do sadzenia to mi wstyd... Bo u mnie wszystko szybko, szybko, niedokładnie....Ale stipa maskuje nierówności
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:39, 25 maj 2015

Do góry
I moje ambrowce. Czy ktoś wie co im dolega?

W ubiegłym roku myslalam że poprzylepiane je słonce, ale w tym roku powtórzyło się to zjawisko. Co to za choroba grzybowa?
Podlałam je dzisiaj previcurem , ale czy nie padną? W pobliżu rosły amanogawy , ktore padły .
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:38, 25 maj 2015

Do góry
Zapomniałam wczoraj pokazać prezent dla teściowej z okazji dnia mamy, nie mogliśmy się mu oprzeć razem z M

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:21, 25 maj 2015

Do góry
Agatan24 napisał(a)
Marzenko jaki preparat polecasz na ssaco-gryzace robale.

Zazdroszczę zakupów, ja już dawno nigdzie nie byłam a marzy mi się... Oj marzy....

Ostatnio polecałam Mospilan bo jest niegrożny dla pszczół, działa systemicznie (czyli krąży w sokach rosliny 2-3 tygodnie) co dodatkowo odstrasza robale.
Ja mam jednka jeszcze duży zapas Kohinor... wyczytałam, ze straszne świństwo... ale skuteczne...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:18, 25 maj 2015

Do góry
Pszczółko trudne pytanie ... Kupowana w czasach przedogrodowiskowych do poprzedniego ogrodu, ma co najmniej 7 lat, NN, wielokrotnie przesadzana i zarosła pod magnolia i trawami. Jedna ukryta w ceiniu jest malutka (ciągle zasycha w cieniu) a druga ma ponad 1 m szerokosci i wysokosci moze 50 cm

Lindsay - kupuj przetaczniki - koniecznie. Orliki równiez, wprawdzie ja nie mma do nich ręki ale jak widac znalazły się takie co ciągłe rewolucje przetrwały. Przetaczniki ciągłe przeprowadzki wytrzymują u mnie znakomicie

Nicole - nigdy w życiu Roseum bym nie ściełam, miałam na myśli kilka pomponików do wazonu ale zabronił Angażuje się aż za bardzo, szarogęsi się!!

Kuba - zdjęcia dzisiaj SOM

Margarete - Twoje trzmiliny bedą takie za 2,5 roku To na białym pniu to brzoza lub rododendron golbukett szczepiony na pniu, nie wiem co masz na mysli?

Mała MI - ja uwielnbiam limonkowy w ogrodzie i złocisty z zielonym

Zielona Ania - dziękuję, teraz będzie wszytsko bardziej uporządkowane ZNiknęły tulipany, bukszpany przystrzygę będzie wiecej geometrii

Sebek - nie poprzestanę aż kupię czerwone trawy

Kamaya - nie wiem jaki rośnie, mój jest szczepiony i na dodatek formuję mu korone w kulkę ale on ciągle poczochrany

Ewo - liczyłam na te zakupy, nie lubie poniedziałków, trzeba sobie jakoś humor poprawić

Garysiu - cieszę sie że wreszcie kupiłam amazony, zobaczymy jak bedą wygladac w porówaniu z frosted curls. Lubię ten kolor trawy

Lorka - na amazony polowałam od roku, przez net traw nie kupuje ...

Asisko - fotki SOM
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:06, 25 maj 2015

Do góry
Moje małe Chelsea po cieciu. Jeszcze kulki mi zostały do cięcia....

Ostro je ciachnęłam mam nadzieję, ze się wreszcie wyróanają w tym sezonie. Za drzewa wilopniowe robią klony.... kiedys urosną...
Kostka z trzmieliny wreszcie się formuje... ale hakone wyżarły mi slimaki i teraz się reanimują...

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:03, 25 maj 2015

Do góry
dorciabe napisał(a)
Madżen fajne zakupy
Też trafiłam dzisiaj Amazonki takie same po 9,90 sztuka Małe ale szybko urosną Już wymieniłam FC na AM

Dzisiaj oglądałam moje frosted - mają zielone środki wiec jest szansa że beda jeszcze ładne.
Amazony trafiły na rabate, którą stale rozjeżdza C - zapowiedziąłm, ze jeśli przejedzie to odkupi Cena ją przeraziła....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:02, 25 maj 2015

Do góry
Mamine piwonie kwitną - widac je na kilometr

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:02, 25 maj 2015

Do góry

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:01, 25 maj 2015

Do góry

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:00, 25 maj 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Niestety, Falcon jest wycofany...szukałam na mojego Crimson Sentry...gdybyś gdzieś znalazła jednak, proszę o cynk Marzenko. Tylko on działa na takiego grzyba...

Moje róże jeszcze w pąkach, dlaczego u nas jest tak zimno???

Szukąłaś w necie F? musze zrobić research

Dla Ciebie moja dzisiajsza Princess Anne - austinki kwitną u mnie najwczesniej

Darcey Bussel dzisiaj się rozwinął

Te białe kropki na liściach to nie skoczek... wszedzie mam pyłe rzepaku... cały dom, meble , tarsa sa żółte....

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:58, 25 maj 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
No to poszalałaś zakupowo
Ja za moje Amazony chyba 10zł płaciłam(jak dobrze pamiętam),później u kogoś widziałam dużo większe sadzonki za 4zł

Moje za 8,99 zł takie są - ledwo je widac za lawendą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies