Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój 4 arowy azyl... 20:06, 11 lip 2020

Do góry

Blaski i cienie nowego życia 20:04, 11 lip 2020

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Ulenko pisalam na drugim watku troche sie pogubilam gdzie pisac ale jest pieknie edenki ile lat maja pewnie jeszcze mlode u mnie jeden krzaczek byl przez 2 lata nijaki malo kwiatow i niezaciekawe w tym roku piekne kwiaty i niewiem czym to spowowowane wiekiem czy zmiana miejsca

Tego nie wiemy. Róże mają swoje wymagania
U mnie jedna Edenka od innego producenta i też nie wiem dlaczego kaprysi i co jej się stało że nie kwitnie.

Inne wcale

Liliowo i kolorowo:) 20:03, 11 lip 2020

Do góry

Blaski i cienie nowego życia 20:02, 11 lip 2020

Do góry
Roocika napisał(a)

Urszula, dzięki za ten wpis i link. Układam sobie po nowemu w głowie.

Ja też ciągle układam po nowemu

Mój 4 arowy azyl... 20:02, 11 lip 2020

Do góry
Zdjęcia sprzed tygodnia

Liliowo i kolorowo:) 19:50, 11 lip 2020

Do góry
No Liliowo i kolorowo

Liliowo i kolorowo:) 19:46, 11 lip 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Pięknie kwitną Ci róże, ale i hortensje masz nieźle wypasione.

A najbardziej urosły w tym roku bukietowe, pomimo, że bardzo je ciełam na wiosnę to giganty, ciekawe jak duże kwiaty będą.
Lilie i liliowce zaczynają dopiero u mnie.

Sezon 2017 u Hanusi 19:42, 11 lip 2020

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)

Urocza fotka, Haniu!

A tak w ogóle to miłe pogawędki prowadzicie. Fajnie się czyta.
Mnie z działkowego rytmu niespodziane kłopoty zdrowotne wybiły. Aż się boję zaległośći, bo chwastów już co niemiara. A komarów bez liku!
O żeleźniaku żółtym pamiętam.
Liliowo i kolorowo:) 19:39, 11 lip 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)
Wnusiom mostek się podobał? Masz go nad oczkiem zamontowany?

Róże wspaniale kwitną 70 to pokaźna ilość i pracy dużo ale nie narzekasz odwdzięczają się

Tak mam go nad oczkiem bo taki był cel, ULa nie mam sił ani zdrowia by go czyścić co roku, a i potem trzeba na nowo wodę do niego, rok temu był problem bo susza. Wnusia, sczególnie ta młodsza ma tajemnicze przejście Oj za dużo pracy, w największym czasie kwitnienia ciągle u mnie padało, więc większość poszło do worków Pracy za dużo, cięcia mam za dużo a przy tych opadach to rośnie wszystko jak szalone. Na niektórych choroba grzybowa, nawet nie było jak oprysku zrobić. Dobra pogoda dla rodków, dbrze, że w koncu im nawozu dałam bo znów leje. Za to hakonki, elaty dobrze rosną. Lawendy nie lubią za mokro. Hortensje będą giganty. Niskie Bobo bardzo mi się podoba.

Ogród kwiatowy 19:26, 11 lip 2020

Do góry

Violi piękny szpaler białych petunii. Gdzie ty kupujesz te nasiona że takie ładne sadzonki ci rosną. To jakieś markowe. Czytałam jak pisałaś o odmianach ale gdzie je można kupić. Daj namiary.

Przyglądałam się w niektórych miejscach ziemi w jakiej rosną rośliny. Widać że to lekka próchnicza ziemia nie jest zbita. To pewnie jest sukces w rozwoju roślin.
Masz czysto brak chwastów i to bez kory.

Liliowo i kolorowo:) 19:23, 11 lip 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)

Danusiu ,

Piękna , żółta róża
czy może przylatują do niej żuczki ?

Chodz to juz tylko jedyna moja żółta po kiedyś wszystkie żółte mi wymroziło, chętnie przytulają się Róze ciężko mają w tym roku bo co chwilę ulewy.

zaczynają floksy, chodz nie wiem jak będą wyglądać po kolejnych ulewach, są bardzo wysokie w tym roku.

Hortensje w tym roku pomimo, że bardzo nisko ciełam to od tych deszczy rosną jak szalone

Sezon 2017 u Hanusi 19:21, 11 lip 2020

Do góry
Elu, jutro jade do ogrodu po głosowaniu, borówkę sfocę, od gory i od dołu.

Dziękuję za pochwały, Grażynko. Staram się jak umiem. Świat jest ogólnie ponury, więc ja nie chcę być ponuraczką.

Zbyszku, ćwicz na leżąco i na siedząco, ważne ,żeby przepływ zachować albo udrożnić.

Najlepiej wykonać takie ćwiczenie: podejść do szafki, wyciągnąć mąkę i cukier i zanieść do sąsiada. Zero pierogów, makaronów, zero ciast i innych słodkości, Herbata ziołowa i chlebek z boczkiem. ziemniaki z jajkiem i sałatą, albo ogorkiem. Da się żyć. Poprawi ci się krążenie, to i nogi nie będą bolały.

Liliowo i kolorowo:) 19:16, 11 lip 2020

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kwiecia Masz zatrzęsienie Cudności. Ślimory i u mnie szaleją i grzyb obecnie. Danuś cóż zrobić taki rok Pozdrawiam

A wszystkiego nie pokazuje, cięzki ten rok chodz susza też była zła, ślimore nawet rodki mi już zjadają a ile komarów Nigdy u mnie nie było czegoś takiego no i znowu leje, no cóż cieszmy się tym co jest a teraz zaczynają lilie, floksy i hortensje, nawet kilka kwiatów ogrodowych niebieskich w gruncie też mam chodz mocno je przymroziło.

Podwórkowa rehabilitacja 19:15, 11 lip 2020

Do góry
Adiantum stopowate.

Po prawej Wietlica japońska Red Beauty.

W tle Hakonechloa wysmukła  "Aureola".

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 19:11, 11 lip 2020

Do góry
mam problem z bukszpanami
pryskałam topsinem, mirage, miedzianem na zmiane ... nie mam już pomysłu, a choroba atakuje dalej i kolejne bukszpany
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 19:10, 11 lip 2020

Do góry
ja tez mam spory problem?
pryskałam topsinem, mirage, miedzianem na zmiane ... nie mam już pomysłu, a choroba atakuje dalej i kolejne bukszpany
Ogród kwiatowy 19:04, 11 lip 2020

Do góry
violaskom napisał(a)

Gosia byłam i nie mam pojęcia co to może być. Te liście nie pasują mi do niczego co do tej pory wysiewałam. Musisz poczekać na kwitnienie. Ja swoje petunie wysiewam w połowie lutego i to chyba za wcześnie. Już drugi rok miałam petunie bardzo długie, poplątane i nie mogłam wsadzić ich do gruntu bo było cały czas zimno. Ja w tym toku wysadzałam je dopiero ok. 17 maja. W między czasie były zaatakowane przez wszystko co lata.
Tak wyglądały 9 kwietnia i w takim stanie nadają się do wynoszenia na zewnątrz i wysadzania.

Przez to, że długo było zimno i były przymrozki wysadzane były w takim stanie. Zdjęcie z 11 maja. Na zdjęciu tego nie widać, ale pędy już są długie i poplątane między sobą, mimo że na tatce jest tylko 10-11 petunii.

Witam Violi

Poprostu to nie możliwe że tak ładnie wyglądają petunie takie dorodne.
W tym roku też posiałam bo pozazdrościła tobie ale u mnie takie miernoty w skrzynkach. Niby kwitną ale jakieś długie. U ciebie przysadziste kępy.

Odnośnie powojników też nie mam ręki. Po trzech latach wyrósł taki duży musisz mieć wyjątkowy miejsce dla niego i odmiana zapisałam nazwę

Bardzo dużo kwiecia u ciebie. U mnie leje po kilka razy dziennie i mam różana tragedię. Może drugie kwitnienie będzie lepsze. Nic nie można zrobić bo komary tną.

Pozdrawiam
Podwórkowa rehabilitacja 19:04, 11 lip 2020

Do góry
Tawułka Astilbe x arendsii "Color Flash Lime" - 5 sztuk kupiłam w 2017.
Najładniejsza wiosną.

Tawułka Arendsa Astary White - 2 sztuki z marketu.

Mirkowy ogród (początki) 19:01, 11 lip 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)

Mireczko ,
Takie niespodzianki , są bardzo fajne ,
I chyba nie są zbyt wymagające ?

Też tak uważam Aniu

Moje Jeżówki Wintage Wine z nasion
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 19:01, 11 lip 2020

Do góry

Kocham mój front

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies