ciekawa jestem
na brzegu już są konwalniki, tu jeszcze nie
jak to się sprawdzi
one idą rozłogami..
jak je rozmnożyć..ucinasz kawałki, lepiej odrywasz z jakimś korzonkiem, wsadzasz, uklepiesz po wierzchu, to lubią i rosną
rozplenice Moudry przycinam na etapie kwitnienia, bo sieje się w trawniku i koszenie, to masakra
rozplenica Medium Boy
ma na końcu kwiatostanu białe kotki
i nowa rabata w tle
trawnik nie koszony od 2 miesięcy, zatem jest jak jest najtrudniej psie gówna zbierać
dawno tego nie robiłam, a lubiłam, bo od razu powolutku zmiany oglądałam
Anafalis
ciekawy, jak ma warunki, jak lawenda, jest najpiękniejszy
trąci srebrem
zwykłe rozchodniki są najpiękniejsze, mam dużo odmian, ale te są najfajniejsze, jednak
Miskant Malepartus, po 6 latach dopiero nabiera masy, ma bardzo trudne warunki, przystosował się
przy domku miskanty Memory i rozplenice o wysokim kwiatostanie, nazw nie pamiętam
osiągnęły ponad 3m, ale że tam sucho, to się nie pokładają, sadziłam w 2014
rozplenica Medium Boy ma piękne kępy, trzeba 3m na 1 sztukę
Miałaś wyjątkowe szczęście z tymi ptakami. U mnie też wyjadają szczególnie po koszeniu. Ale te ptaki to jakieś giganty musiały byc, szpak takich dziur nie robi. Jeż raczej po wierzchu.
Widać że mokro i łatwo było im wydziobac inna sprawa, że pędraki korzenie podgryzają to łatwo im było wyciagac. Darń nie była gleboka. Mogłaś sprawdzić jakie są korzonki w tej wykopanej darni.
Zainteresowała mnie ta folia czarna gdzie to widziałaś. U mnie w jednym miejscu przy świerkach widze że się panoszą może bym rozłożyła taka folie.
Gigi ładne można też posadzić do donicy i na zimę do domu.
Jaki urodzaj papryczkowy i nie tylko. Nowy ogródek bardzo ładny.
są tu hortensje, nowe miskanty, naparstnice, werbeny, trzcinniki,
na brzeg przyjdą hakonki, wiosną dopiero
kamienie na brzegu usunę
kalnoche kwitną non stop
zdały tu egzamin
Dzięki Basiu ciut pomęczę...komu to pokazywać, jak nie innym ogrodnikom
nowe miskanty kwitną
brakowało mi ich patrząc z domu letniego
jedynie rozplenicę wschodnią usunę i dam w inne miejsce, a zamiast niej obsadzę hakone Gold na brzegu; m
z tyłu rabata pod laurowiśniami, tam zmiany nastąpiły
miałam jeszcze kupić czosnki i posadzić, ale odpuściłam sobie