Nie było źle? A czy wiesz, że cyprysik był widoczny tylko od strony ogródka Babi Danusi? Ja go wcale nie widziałam, wchodząc do domu czy wychodząc, bo rozrośnięte doły żywotników wszystko zasłaniały?
No własnie, te palisady Dasz wiarę, że ja przez dziesięciolecia nie miałam palisad, a zafasowałam je ogrodowi rok przed wejściem na O. ?
Danko, zbyt długo czekałam, aby urosły, abym mogła je bezrefleksyjnie wyciąć, to raz. A dwa - że młodych ogrodów, z małymi drzewkami (fakt, że ładniejszymi, oryginalniejszymi i modniejszymi) jest wiele. Takich z dużymi - wiele nie ma. A duże drzewa - choćby żywotniki, jak u mnie - nadają ogrodowi klimat. Niestety, nawadniania nadal nie mam. Ręce mam do kolan
popieram! dla ptasich będzie już tam za ciasno a ML ładnie będzie kontrastował z ciemnymi liśćmi śliw
Zobacz ML z ciemnym drzewem co prawda nie ma takich bordowych liści jak śliwy ale ta jablon ma zabarwienie bordowe
Dałabym tego ML na całości Nie wiem czy takie 3 szt. posadzone będą dobrze wyglądać...ale ja Iwonko kocham mini mini więc oczywiście nie kieruj się moim zdaniem
Może ML w jednym długim pasie i do tego RB przed nim, już bez ptasich łapek?
ML też fajne tło robiłby dla hortensji w kwadracie.
Kleine Fontanne jak dla mnie za zielony na tą rabatkę.
Podobają mi się śliwy z dodatkiem jasnych traw ale oczywiscie Ty tu urządzisz