Zdjęć narobiłam od groma, więc pasuje coś wrzucić, bo za chwilę pewnie znów chwycę za aparat
kupiłam ostatnio kosmos Chocolate. I faktycznie ma zapach gorzkiej czekolady
Aniu, świetna róża i świetne ma towarzystwo mam słabość do żółtych róż a nie do różowych taki stojący pokrój róż też lubię
Spadające płatki- u Ciebie jest bardzo romantyczne
Mam jeszcze na liście BP i Pashminę tylko nie wiem gdzie posadzić.
Lasek imponujący. Hosty i ten stół się zagrały- bombowy klimat
Znów leje, zbiorniki z deszczówką się przelewają. Ślimaki i komary mnożą się na potęgę. U mnie przeważnie winniczki, szczęście że golasy sporadycznie Bariera z niebieskich granulek chroni hosty
Miło się czyta takie komplementy ogródkowe
Cztery lata temu to ja dopiero raczkowałam ogrodowo I o Ogrodowisku chyba jeszcze nie wiedziałam
Zaczynałam od takich niebylinowych rabat:
A Teraz uwielbiam tonąć w kwiatach
Znam to pokuszenie w innych ogródkach... Ja swojej róży BP. nie przycinałam, tylko po kwitnieniu kwiatostany. Rośnie wielka i obficie kwitnie.
Róże na wjazdowej ładnie się rozkrzewiły jak na pierwszy rok Pachną i zmieniają kolory wraz z długością kwitnienia.
Postanowiłam powiększyć ilość lilii, na byliny już praktycznie miejsca nie mam, ale cebulę jeszcze się jakoś wciśnie Zachęcona przez Dorotkę zamówiłam i jeszcze Ciebie skusiłam. Ty masz już ich sporą kolekcję,ja jeszcze nie wiele.
Zaczęłam przygotowywać kwaśną rabatę pod domem, przy tarasie, wystawa wschodnia, miejsce jest półcieniste i osłonięte. Bardzo proszę o opinie
1) przed tarasem - iglak na pniu,
2) magnolia (na tle ściany, pomiędzy oknami)
3) rododendrony Cheer (już wsadzone )
4) hortensja
5) miskant
6) borówki
kolorowe plamki to wrzosy, wrzośce, może żurawki.
Co myślicie? A może zamiast magnolii dać klona palmowego? Czy borówki tutaj to dobry pomysł?
Kasiu Mrokasiu, czy to rdest??? Czy on faktycznie się tak mocno rozrasta i jak szybko? Posadziłam dość blisko innych roślin (no busz chcę mieć ), potem doczytałam, że on może mieć średnicę ponad metr no i nie wiem czy czekać i cieszyć się buszem czy zawczasu przesadzić???
Dom, altana, dwa domki ogrodnika - o prawa miejskie będziecie mogli się ubiegać
Kasia, jest super
To nie jest Liliowiec Oriental Princess.To NN o dużych kwiatach.
To ręka mojej córci.Moje były na aparacie.
I moje rączki się nie nadają na zdjęcie. Bo od ogrodu zniszczone i stawów.