Jakos szkoda mi bylo wczoraj ruszac te bergenie - pieknie sobie rosna w mojej przechowalni za domem (blisko tarasu) i kwitna - a teraz za wiele kwiatow tam nie ma...
Moze zamiast nich dac funkie - stad i tak musze je zabrac, bo je kaleczymy otwierajac garaz:
Stanie jednak raczej na planowanych bergeniach - od wczesnej wiosny sa dekoracyjne, maja prawie zimozielone liscie, no i w kwietniu juz kwitna - jak najbardziej do przedogrodka
Pare fotek wczorajszych prac - jeszcze tutaj bergenii i sciolki brakuje. Musze tez wyprostowac troche bukszpanowe nasadzenia - widze na fotce ze krzywo
W warzywniku sporo kwitnie - astry chinskie igielkowe i niesmiertelne smierdziuszki
Seler naciowy jest wielgasny - z moich sadzonek, sialam koncem lutego w doniczki
W tle kolejna fasolka szparagowa, siana koncem lipca, ma juz straki. Na pierwszym planie poplon - gorczyca. Nie wiem czy powinnam dopuscic do zawiazania nasion, nie bede miala pozniej samej gorczycy na wiosne?

Pierwszy raz sialam...
Lilie przy tarasie kwitna jeszcze - bo jest tam duzo cienia, wiec kwitly pozniej
Niz te przed domem (fotka z lipca)