Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Przerwa na kawę... 21:24, 06 lip 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
I powrót do róż. Biedermeier i Herzogin Christiana w stipie

róże i trawy ,
cudo
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 21:23, 06 lip 2020

Do góry
Może za rok. Albo wcale zobaczymy

Jutro wujek z miasta wpadnie, pakuję im trochę zielska buahaha
Pachnący różami, malowany bylinami 21:21, 06 lip 2020

Do góry
Friedenslicht

Aflopark - nowy ogrodowy raj w Pabianicach 21:17, 06 lip 2020

Do góry
Oddana w piątek pierwsza część Afloparku znajduje się w Pabianicach przy ulicy Widzewskiej. Ogród dostępny jest na razie tylko w weekendy od godziny 10 do 17. Druga - większa część Afloparku - znajdująca się po przeciwnej stronie ulicy Widzewskiej maieć inny zgoła charakter, zawierać ma więcej drzew i krzewów, oczka wodne, ogród ziołowy i wiele wiele innych.
Ale to dopiero jesienią.
Bilet w cenie 5 zł

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:14, 06 lip 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Milo cie znow widziec twoj usmiech jest zarazliwy Bedac u ciebie az sie czuje te moc zapachow wypelniajaca twoj ogrod
Dziękuję Dziś w dzień było bardzo upalnie, a wieczorem wiało okropnie, trochę też pokropiło. Komary okropnie uprzykrzają życie i zniechęcają skutecznie do przebywania w ogrodzie.

Świeżutkie fotki z ogrodu.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 21:11, 06 lip 2020

Do góry
A teraz o zmianach, które Iwonka wypatrzyłam na jednej z fotek. Brak miejsca na nowe chciejstwa, zła kondycja trawnika w górnej części i eM, który nie broni trawnika wręcz przeciwnie chce go jak najwięcej wyelminować ( wiem, że taka postawa eM jest dla wielu żonek do pozazdroszczenia). U nas na odwrót - to ja bronię trawnika
Co jakiś czas były różne planowania przy kawce, ale nigdy w czyn wdrożone. Był pomysł za zbiornik wodny, ale jakoś po odejściu w zeszłym roku naszej psinki, która byłą powodem braku wody w ogrodzie, plan poszedł w odstawkę.
EM jest z tych co go "nosi" i zaproponował,że może coś nowego zrobimy I tak przy kolejnej kawce padła propozycja zmiany.
Na froncie i z boku mamy proste linie rabat, ale za domem większość rabat to koła, łuki, półokręgi. Tylko przy altanie i poniżej dolnego tarasu mamy linię prostą. Trochę mi to przeszkadzało.
Powyżej są żywopłoty z cisa, kamienne donice i zejścia.

Padł pomysł, aby zrobić niewielką rabatę po łuku pomiędzy jednym a drugim zejściem.
Dębowe zakątki 21:08, 06 lip 2020

Do góry
Waclaw napisał(a)

Powojników u siebie nie mam. Jeszcze

Oj to czas to zmienić.
Ja mam kilkanaście.Ale stop jeszcze nie powiedziałam.
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:07, 06 lip 2020

Do góry
Waclaw napisał(a)

i zapach kawy w filiżance, i tylko cicho skinąłem głową w podziwie
Kawa pita obowiązkowo w altanie przy trelach ptaków siedzących w moich ogromnych świerkach.
Dziś pokażę moje domowe storczykowo. Mam ich 6 sztuk, większość nie mieści się na parapecie okiennym. Rozpychają się strasznie, zwróć uwagę, że ja im tylko przycinam troszkę pędy po kwitnieniu i one wypuszczają następne pędy kwiatowe.
Pierwszy storczyk ma obecnie 40 kwiatuszków i wypuszcza jeszcze kolejny pęd kwiatowy. One są powkładane w ciężkie doniczki, bo nie są w stanie utrzymać się w pionie.

Te tutaj wszystkie są z kuchni.

Ten zakwitnie na różowo, tez zapowiada się świetnie.

A ten limonkowy jest najtrudniejszy w utrzymaniu pąków kwiatowych. Wypuszcza mnóstwo korzeni i pędów kwiatowych i szybko gubi pączki. Zauważyłam, że on potrzebuje częstszego podlewania, wtedy kwitnie.

Dębowe zakątki 21:04, 06 lip 2020

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Ania same cudności ale to już sama dobrze wiesz
Plena Elegans zakupiłem ponownie bo w czasie zmian i przeprowadzek gdzie mi się zagubił a warto go mieć
napisałem u siebie w sprawie Great E.

byłam, przed chwilą i już ci napisałam.
U mnie Plena Elegans była 2 razy przesadzana.ale od ubiegłego roku rośnie[ już bez zmian.

Powojnik Lille de Lyon- klasyka ale piękna

I liliowce. widziałam u ciebie ,że też je lubisz

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 21:04, 06 lip 2020

Do góry
Posiadam hortensje od kilku lat na balkonie. To są dwie hortensje ogrodowe nn. Przezimowaly nieokrywane. Dopiero w marcu przykrywalam je agrowloknina. Zawzielam sie, bo jeszcze nigdy obficie nie kwitły. W tym roku szaleją. Czy ktoś mi podpowie do kiedy można je nawozic?

Ogród Cioci cz. 3 21:03, 06 lip 2020

Do góry
Popadało i 17 stopni.
Aflopark - nowy ogrodowy raj w Pabianicach 21:01, 06 lip 2020

Do góry
Fajnymi i zaskakującymi ozdobami Afloparku są chochoły- strachy na wróble ustawione w nietypowych pozach, obrazujące taki żart czy przymrużenie oka do zwiedzających

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:59, 06 lip 2020

Do góry
Ania głowy nie dam ale cytując klasyka
"...Tak mnie ............. zapewniała, a że niewiasta była cnotliwa, więc nie mam przyczyny wątpić...."
zerwałem liściora i przed kompem sprawdzałem na różnych stronach i to raczej Great Expectation, fakt przez przesadzanie i dzielenie jest trochę zabiedzona a jak piszą potrzebuje sporo latek dla pełnej krasy, to była jedna z bardziej podkradanych host

Aflopark - nowy ogrodowy raj w Pabianicach 20:56, 06 lip 2020

Do góry
Wczorajszy spacer oczarował nas niezliczoną ilością i kolorami liliowców które dopiero zaczynają kwitnienie
Trzeba mieć na uwadze że ogród Aflopark jest ogrodem młodym - pracę nad nim trwały około roku więc wszyscy tu na Ogrodowisku potrafią sobie wyobrazić jak miejsce to będzie mogło wyglądać za rok, dwa i w kolejnych latach

Aflopark - nowy ogrodowy raj w Pabianicach 20:46, 06 lip 2020

Do góry
Smaku i elegancji temu miejscu dodaje szpaler grabów strzyżonych w idealne sześciany i dockonałej jakości trawniki

Pachnący różami, malowany bylinami 20:44, 06 lip 2020

Do góry
Ballerina i William Shakespeare 2000

William Shakespeare 2000

Astrid Grafin von Hardenberg

Abraham Darby

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 20:43, 06 lip 2020

Do góry
Najbardziej mnie cieszy, że na części zmrożonych pędów bordowego klona palmowego pojawiły się nowe listki. Poczekam jeszcze chwilkę i te martwe pędy powycinam tam gdzie dostanę.

Dziwnie to wygląda teraz, wiszą zaschnięte, zmrożone liście i nowe.

Aflopark - nowy ogrodowy raj w Pabianicach 20:41, 06 lip 2020

Do góry
W ogrodzie aktualnie najbardziej rzucają się w oczy róże , których rośnie tu ponad 158 odmian, niezliczone gatunki liliowców oraz "las" wielgaśnych czosnków.
Podglądałam ten ogród już od wiosny przez płot i cieszyłam oko tysiącami kwitnących tu wiosną tulipanów

Funkie - Hosta 20:40, 06 lip 2020

Do góry

Moja Orange M. Czy nią jest ?Sama nie wiem

hosta bright lights

Funkie - Hosta 20:36, 06 lip 2020

Do góry
June

Halcyon
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies