Witam, mam ogromny problem a trawnikiem założonym w ubiegłym roku, na wiosnę był piękny zielony sąsiedzi się zachwycali, a teraz wyglada okropnie większość trawy jakby uschła, jest podlewany poproszę o radę co zrobić? Wertykulacja, dosiewka i nawożenie dodam ze ostatni raz nawozilam w maju, dodam ze trawnik wyglada tak samo od strony północnej i południowej
Pozostały już różności, które jednakże stanowią uzupełnienie kompozycji
Clematis, który zakwita regularnie 21 czerwca, sprawia mi wspaniały prezent imieninowy
Gdy zabrakło miejsca na rabatach dotychczasowych "wymusiłam" na moim "kopaczu" aby przygotował pośrodku trawnika elipsoidalną rabatę, gdzie tymczasowo posadziłam różności, a docelowo, jesienią przeniosę derenia kwiecistego, któremu zrobiło się za ciasno na dotychczasowej lokalizacji.
W wielu miejscach pojawia się jednoroczny Rycynus. Robią wrażenie ogromne liście i monstrualne kwiaty, które jesienią suszę i wykorzystuję do najróżniejszych stroików.
Róże w tym roku kwitną obficie, ale na skutek obfitego deszczu kwiaty są nasączone wodą i gniją, trzeba często obcinać pąki bo szpecą urodę róż. Poniżej Jazz