Rondo ma średnicę lekko ponad 5metrów.
Ogrodem Mrokasi też się zachwycam Graby lubimy-wzdłuż zachodniego płotu tośnie nam żywopłot grabowy. Graby fastigiata bardzo mi sie podobają, ale bardziej bym je widziała w szpalerze. Tu w rondzie chciałam cos z rozcapierzoną koroną. Umbry też mam na liście ulubionych drzew, ale gdzieś doczytałam, już nie pamiętam w czyim wątku, że brzydko się starzeją-pień jest przysadzisty a gałązki takie cieniutkie.
Jabłoń Olę też mam na liście-obawiałam się owoców że bedą gnić na rabacie i dlatego 'pojedynek'wygrał wtedy dereń kousa...aż mi uswiadomiłyście, że długo będę czekać na efekt drzewa. No więc na tapetę wskoczyła śliwa wiśniowa (niestety nie wiem czy to Nigra czy Pissardii, kupilam jako s.wisniowa). I teraz dylemat-bo śliwa tez owocuje Lepiej kontrastuje z seslerią, ale Ola ciekawie sie przebarwia i zdobi owockami-nie wiem czy śliwki są tak ozdobne jak jabłuszka Oli, chyba niezbyt..z kolei śliwa chyba dłużej liście utrzymuje..trudny orzech do zgryzienia.
Przerzuciłam temat na mój wątek, jeszcze rozważam mniejsze wielkościowo pasujące do bruner. Wpadnij do mnie.
Doniczi pięknie obsadzone, jeżówki masz śliczne, u mnie ani jedna nie przeżyła. Ty nie rozumiesz ile mam ślimaków, jedzą wszystko wszędzie i mnożą się szybciej niż myślimy. Granulki to sypie po całym ogrodzie po każdym deszczu. Teraz wypróbuję polecone mi wapno tlenkowe. Jutro jakieś burze mają być, nareszcie.
Zupełnie mi się te fotki cykane telefonem nie podobają
Albo nie umiem, albo ma kiepski aparat Prędzej to pierwsze
Ale znalazłam chyba ustawienie dla ładnego nieba
Był dylemat jak szerokie szczeliny zostawić
Rwę już groszek, zbieram borówki za moment aronia doleci
Żywopłot Grabowo bukowy zdążyłam tylko z jednej strony i przewróconą wisterię opitoliłam
Czupryna pewnie zostanie do zimy...
Sobotnie działania
Czyli remontowo z ogrodzeniem CD
Drugi poziom robimy
Długość tego ogrodzenia 35 metrów każdą deskę mocujemy w 6 punktach. Każdorazowo trzeba przewiercać deskę i słupek na wylot czyli pod jedną śrubę trzy otwory. Schodzi ....