Dwa ostatnie zdjęcia. Po lewej Ice Dance ewidentnie biało-zielona, intensywne kolory, po prawej Silver Sceptre o wiele jaśniejsza i ta zieleń to bardzo wyblakła
No właśnie taki był plan.tylko trawiaste skarpety miały tworzyc prostokąt nie kwadrat. Rosły tam limonkowe Milium Aureum (mialo nawiązywać do limonkowych hortek) i przez kilka miesięcy raczej sie spalały w słońcu niż rosły. teraz stawiłam na Beatlesy. One powinny się rozrosnąć choć na razie są tycie.
A pokaż gdzie i co dokładnie Ty planujesz bo chyba nie kojarzę.
A może zostawić te żywopłotki buksowe, które masz a dosadzić tylko trawy w takie prostokąty? Trawkę wybrać jakaś rozłogową, która szybko Ci się rozrośnie i ograniczyć ją np. ekobordem.
Tak sobie tylko głośno myślę bo zastanawiałam się u siebie nad czymś takim i w tamtym roku do niczego sensownego nie doszłam ale koncepcja gdzieś się tam tli
Nawet to znam i nie powiem wygląda dobre.musze nad tym pomyśleć.tylko musiały by mi wystatczyc buksy ktore mam. Albo poczekać jak dorosną trawy pod grabami? Kurcze a myślałam że ta rabata juz skończona jest a ona jeszcze nie dorosła a ja kombinuje
Grab walczy ale wydaje się ze przezyje, 5 lawend uschło, 5 przesadziłam na rożanke i posadziłam 10 nowych Viva. Za rok bede miała jednakowy szpaler 15 lawend, bo miałam dwa gatunki... Kostrzewa przeżyła, berberysy odchorowują, w tym roku juz ładne nie beda.... Ale za rok bedzie ok. Na razie droga sie zapadła, szmaty położyc nie moge i wysypać zwirku bo beda poprawiac... Kiedy ? Nikt tego nie wie,,,, więc przedpłocie znow zarasta chwastami....
Ale poniewaz mam aktualnie lenia ogrodowego to mnie to zupełnie nie ekscytuje...szkoda tylko ze teraz brzydko... Do połowy płotu mam piekna lawende, bukszpany a od połowy sajgon...... Chyba napisze kartkę - przedpłocie pokazowe wyłacznie na dlugosci 10 M... Po tym odcinku odwracać głowę
Winobluszcza też bym wywaliła Miałam ale naszczęście wymarzł w pierwszym roku
Bluszcza możesz często uszczykiwać, wtedy szybko się zagęści od dołu i też o wiele szybciej rośnie.