Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ensata 09:02, 01 sie 2015

Ale przykro z jakiego powodu? Kazdy pisze to samo, bo ogród zapiera dech, jest absolutnie przepiekny. Wszystko masz idealne i dopracowane. Nawet szklarnia wygląda jak spod igły. Jak patrzę na Twój ogrod, to od razu mam wyrzuty sumienia, że mój odłogiem, pomidory się walają i dyscypliny umysłowej nie trzymam. Jeżeli Cię uraziłam swoim specyficznym poczuciem humoru, to przepraszam
polinka 09:02, 01 sie 2015

To ja pochwalę za wszystko Z radością oglądam Twój ogród i kocham Twoje trawy! Ostatnio eM zachwycał się Waszymi gabionami...
Buziaki Gosiek!
malkul 09:04, 01 sie 2015

Pszczelarnia napisał(a)

To obiedka i kłosownica (z choinami?)

Jak obiedka ma się teraz? Czy wytrzyma mniej wody w porównaniu np. z miskantami?

Wzorowy warzywnik i Arkadia nawet jest.

Arkadia jest przepyszna, mega deserowa mega smaczna.

Z choinami to To obiedka i kłosownica. ja wcale nei podlewam tele co z nieba. a w tym roku wyjątkowo malo z nieba jest. Jednak też musiy zauważyc że ja mam gline więc i dłużej wodę trzyma.
malkul 09:10, 01 sie 2015

Ensata napisał(a)
Ale przykro z jakiego powodu? Kazdy pisze to samo, bo ogród zapiera dech, jest absolutnie przepiekny. Wszystko masz idealne i dopracowane. Nawet szklarnia wygląda jak spod igły. Jak patrzę na Twój ogrod, to od razu mam wyrzuty sumienia, że mój odłogiem, pomidory się walają i dyscypliny umysłowej nie trzymam. Jeżeli Cię uraziłam swoim specyficznym poczuciem humoru, to przepraszam

Gosiu przykro mi sie zrobiło bo napisałaś że niby czuję sie dobrze bo moge pokazać że mam zadbane.
mam bo taki mam charkater i mam na to jednak czas. nie każdy ma tyle czasu aby oddać go dla ogrodu i ja to szanuję.
Jestem ssytematyczna i nie usiedze na dupie tak juz mam.ciągle dążę do doskonałości- to moja wada.
i sama zbieram tego koszta czasem duże

Wiesz ja mimo wszystko ( może tego nie widać) jestem bardzo tolerancyjna i bardzo elastyczna. osoby, które mnie znają moga potwierdzić.
Każdy zyje jak chce i ja to szanuję.
malkul 09:10, 01 sie 2015

polinka napisał(a)
To ja pochwalę za wszystko Z radością oglądam Twój ogród i kocham Twoje trawy! Ostatnio eM zachwycał się Waszymi gabionami...
Buziaki Gosiek!

Dziekuję bardzo.
malkul 09:11, 01 sie 2015

nawigatorka napisał(a)

Wiesz jaki ja mam.jestem z niego bardzo zadowolona.polecalam te firmę wielunosoba w tym Magdzie 70 ale ona dostała juz inny niż ja ( inny materiał). Wiec nie wiem czy polecać bo nie wiem czy się sprawdzi.mój jest super. Dużo osób ma problem z zawieszeniem żaglami jego funkcjonowaniem.ale juz chyba dość na ten temat napisałam

a możesz mi dac namiary na priv? przynam że nei chce mi sie grzebac za tymi namiarami u Madzi.
malkul 09:12, 01 sie 2015

inag napisał(a)

Pamiętasz, mówiłam Ci że będziesz zadowolona?

i jestem bardzo je kocham
malkul 09:13, 01 sie 2015

magnolia napisał(a)
Gosia pięknie- bardzo pięknie.
Niezwykła harmonia...

Może tulipany White Wings?- nie wiem czy nie za bardzo podobne do Sapporo.
Mam dobre, wysokie, białe i późne, ale nie znam odmiany- jakies NN.

ty stworzylaś te harmonię. ja ją tylko wdrożyłam w zycie. Tak jak ci ostatnio mówiłam, to ogród skrojony idelanie na nasza miarę. czujemy go , kochamy i uwielbiamy. W sam raz dla naszych gustów.

apropo tulipan to moją miłoscią są jednak Sapporo i ciągle będąc na piedestale kasuje inne odmiany.
malkul 09:15, 01 sie 2015

łyk inspiracji
http://deavita.com/gartengestaltung-pflege/landschaftsbau/moderner-garten-stauden-straucher.html
Toszka 09:18, 01 sie 2015

Ewidentnie bezchemiczne pomidory nie mogą rosnąć w tłoku. U mnie też to się sprawdza już 4 rok pod rząd. Z tą różnicą, że pomidory mam "rozsypane" w całym ogrodzie.