Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z wilkiem zamkn. 23:10, 30 cze 2020

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Nie wiem czy się załapę jeszcze ale Madziu życzę Ci jeszcze wielu tysiączków, pokazuj nam cudne obrazki ze swojego ogrodu

Asia dziękuję bardzoooo
trochę obrazków cykanych na szybko
Buziaki

Ogród z wilkiem zamkn. 23:09, 30 cze 2020

Do góry
Johanka77 napisał(a)
O! Tysiak!
Lecę z szampanem!

Edit: załapałam się

Asia szampan był pyszny
trochę foteczek zostawiam na pamiątkę

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 23:09, 30 cze 2020

Do góry
Makao_J napisał(a)
A może wystarczy zrobić jedną rabatę wzdłuż ścieżki?
Zrobić większy łuk przy tej tarasowej rabacie żeby nawiązać do łuku pod drzewem?

Aniu, i Twoje pomysły też są ekstra! Dziękuję! Zaraz się okaże, że nie będę wiedziała na co się zdecydować marzy mi się m.in. rabata tzw. "różanka" np. z różą 'Artemis' albo cała rabata w różach 'Eden Rose' Na środku na trawniku mam najwięcej słońca, bo ogród jest od południa, i środka praktycznie żadne podoczne drzewa nie zasłaniają. To zdjęcie jest robione rano, jak od wschodu cień pada na ogród od wielkiego orzecha włoskiego.

Do góry
Helen napisał(a)
Przy takim pięknym ogrodzie i zdjęciach, 1000 to mało gratulacje

Helen bardzoooo dziękuję za komplementy -aż tak pięknie ,to nie jest -cały czas dopieszczam -prawie każdą wolną chwilę poświęcam nowej części '
dosadziłam dziś różyczki -na fotkach pewnie marnie widać
Buziaki

Do góry
basia3012 napisał(a)
Madziu, gratuluję 1000 strony.

Basiu dziękuję bardzo bardzo

Do góry
kerii napisał(a)
Madzia supr trawiasto i kolorowo u Ciebie, śliczne te Penstemony pooglądałam sobie bo mojego sarna zeżarła
Do ostróżek szczęścia nie mam , miałam ciemno niebieskie, jasno niebieskie, w tamtym roku kupiłam śliczną fioletowo - różową i ślimaki ją zjadły ale nie poddaję się

Jolu fajnie Cię widzieć
moje ostróżki też nie najpiękniejsze-z zeszłego sezonu tylko 3 się zostały -może uda mi się kupić jeszcze kilka -bo bardzo je lubię
ostatnio nie wyrabiam się z niczym ,ale zajrzę do Ciebie -obiecuję
Buziaki

kerii napisał(a)
Nie zauważyłam że 1000

Jola ja też nie ....czas na nowy wątek ale ,to chyba jesienią ,bo teraz czasobrak się ujawnił
W piaskownicy 23:08, 30 cze 2020

Do góry
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:08, 30 cze 2020

Do góry
Kiedy róże zakończą pierwsze kwitnienie, ogród na chwile zastygnie.

Ostre lipcowe słońce zabierze kolorom moc. Zieleń straci świeżość.

Pewnie tak będzie i w tym roku.

W piaskownicy 23:06, 30 cze 2020

Do góry
W piaskownicy 23:05, 30 cze 2020

Do góry
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:02, 30 cze 2020

Do góry
W pełni rozkwitu jest powojnik Jackmanii. Nie wiem dlaczego, sądziłam, że on jest powojnikiem włoskim. Może dlatego, że rośnie tak zdrowo. Rośnie na rabacie oddzielającej warzywnik od reszty ogrodu. Kwiaty są widoczne z obu stron.

Tu w towarzystwie Eden rose. W zeszłym sezonie była jeszcze biała gaura, ale niestety wygniła na tym stanowisku.

Jutro już lipiec. Zawsze w lipcu się dziwię, że nagle znikają te wszystkie mocne kolory.

W piaskownicy 23:00, 30 cze 2020

Do góry
Mój ogrodowy pamiętnik 22:58, 30 cze 2020

Do góry
Przesadzałam dzisiaj krzewuszkę. Mam nadzieję, że da radę bo trochę jej korzenie zmasakrowaliśmy. Podcięłam też pierwszy raz kousę bo za bardzo zaczął się rozrastać na boki.
I koniecznie muszę przesadzić ale za płot bez Black Lace Eva. Wyjątkowo go nie lubię.
Wycięłam przekwitnięte kwiaty żurawkom i znowu nie zdążyłam obciąć Caradonny.

Mirkowy ogród (początki) 22:58, 30 cze 2020

Do góry
Dla Halinki zdjęcia .Tu pokaże moje ukorzeniane sadzonki Werbeny z połowy maja.

Mają już pączki kwiatowe i będą kwitły. W przyszłym roku wcześniej zrobię sadzonki
Pamiętajcie o ogrodach 22:57, 30 cze 2020

Do góry
greg66 napisał(a)
Wacku dziękuję

Skorygowałem lekko nową rabate i powoli zaczynam nasadzenia

Była taka

jest taka

Grzesiu ,
dziękuję za podanie nazw roślinek ,

A rabata , widzę że nabiera kształtów ,
najbardziej lubię " drobne korekty "
wpadnę jutro sprawdzić efekt końcowy ,
ale widzę ,ze będzie wspaniała
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 22:57, 30 cze 2020

Do góry
Andrzej_ napisał(a)
Pociachałbym przestrzeń w poprzek rabatami ogród zrobi się szerszy

Dziękuję Andrzeju To niesamowite, że każdy inaczej patrzy na dany ogród, w życiu bym nie pomyślała o takim rozwiązaniu Zbieram wszystkie Wasze cenne uwagi.
Mój ogrodowy pamiętnik 22:53, 30 cze 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Przepraszam za mój ośli zachwyt nad tym powojnikiem .

Oj , Agata

Powojnik bombowy
jest się zdecydowanie nad czym zachwycać
A jaka to nazwa ?
W Kruklandii 22:52, 30 cze 2020

Do góry
Dzisiejsza robota.

Jutro żwir
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:51, 30 cze 2020

Do góry
Zabiegany dzień miałam.
Rano odwiedziłam lokalny ryneczek. Zatrzymałam się przy stoisku trawiasto- bylinowym i zdębiałam. To, że ceny za rośliny bija w tym sezonie rekordy, to wiedziałam. Ale że aż takie, to nie wiedziałam. Doniczka z jedną sadzonka werbeny patagońskiej kosztowała 20 zł.
Moje dokonują samosiewu od 5 lat. Zawsze, kiedy kwitną, czule myślę o Ani i Gabrysi. Nasionka były od nich.

Ziemia trochę obeschła, bo mocno wiało i świeciło słońce.Można było zlikwidować stare truskawki, wzbogacić glebę o świeże dobra i posadzić nowe sadzonki. Ciesze się, że mam to już za sobą.
Coś czuję, że będę musiała dokonać jakiejś rewolucji w poziomkach, bo te kilkanaście krzaczków, które mam, mocno są poturbowane przez rdzę.
Dojrzały czarne porzeczki. Naszykowałam sobie niezbędny sprzęt.

I ruszyłam na zbiory.
Przetwory zrobię jutro, bo dzisiaj już nie miałam sił. Starczyło ich tylko na wieczorne polowanie na ślimaki i podsypanie trutki do norek.

Zakwitło parzydło Kneiffi. Ładnie świeci.

Między dereniami w brzeziniaku wysiały się jednoroczne ostróżki. Ostatni raz wysiewałam je 6 lat temu, a one wciąż się pojawiają.

W ogrodzie pojawił się nowy zwierz.
W sobotę siedziałam sobie koło 11 w nocy na tarasie, kiedy nagle wzdłuż długiej prostej przeleciało jakieś wielkie ptaszysko. Rozpiętość skrzydeł była spora.

Powtórka nastąpiła następnego dnia. Towarzyszył temu nieznany mi dźwięk. Wczoraj ten dźwięk dobiegał z okolic otwartego okna tarasowego. Najpierw myślałam, że to jakiś dziki kot, a potem mnie olśniło.
W pobliżu zadomowił się puszczyk.
Ogród kwiatowy 22:50, 30 cze 2020

Do góry
violaskom napisał(a)
Dzisiaj rano miałam w ogrodzie takich 2 gości. Zostawiłam na noc otwartą furtkę. Jeszcze nie ustaliłam jakie szkody zrobiły, ale ja na sarny nigdy się nie gniewam, chociaż już nie raz poważnie zniszczyły rośliny.

Viola ,
piękni ci goście
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies