Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

W cieniu - zacieniona 22:28, 03 kwi 2011

Do góry
W lilie w roli głównej.
W cieniu - zacieniona 22:00, 03 kwi 2011

Do góry
Tak, butelki nie zawiodły,narcyzy mają się dobrze,tylko lilie w domu będą kwitnąć....
Moje miejsce na ziemi ;) 21:09, 03 kwi 2011

Do góry
Brawo za lilie) widać,że kochasz kwiaty i ogórecznik) sposób z woreczkami dobry dla wzrokowców, pięknie masz w ogródku)
Moje miejsce na ziemi ;) 18:31, 03 kwi 2011

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Lilie śliczne .A co robisz Marysiu że takie rozrośnięte masz rojniki. A jak zakwitną to dopiero uczta.

Rojniki trochę po zimie zmarniały , ale mam nadzieję że "wezmą się w garść" Chętnie się podzielę
Moje miejsce na ziemi ;) 18:16, 03 kwi 2011

Do góry
Lilie śliczne .A co robisz Marysiu że takie rozrośnięte masz rojniki. A jak zakwitną to dopiero uczta.
Moje miejsce na ziemi ;) 17:49, 03 kwi 2011

Do góry
Piękni kolorowo. Śliczne lilie
Moje miejsce na ziemi ;) 17:17, 03 kwi 2011

Do góry
Nie mogło zabraknąć lilii ...
Jako że lilie lubią mieć "głowę w słońcu , a stopy w cieniu" otuliłam je ogórecznikami które miały wyrosnąć maks. do 60 cm. jednak zapomniały o tym ... i "poszły w górę" że ho ho

W cieniu - zacieniona 19:46, 25 mar 2011

Do góry
Lilie posadzone w doniczkach i butelkach też mają się dobrze.
Te bardziej niecierpliwe nie chcą czekać na wysadzenie do gruntu i będą kwitnąć w domu.
Sprawiły mi miłą niespodziankę -nigdy nie miałam kwitnących lilii w domu.
Mój kawałek raju 10:55, 25 mar 2011

Do góry
Aniu byłam u Ciebie już wiele razy, ale nie zostawiawiałam śladu, dopiero niedawno się rozkręciłam. Masz pięknie, podobają mi się zwłaszcza czarne lilie a ile owoców i warzyw! To coś dla mojego męża, my mamy tylko kilka krzaczków, a brzoskwinia owocowała pierwszy rok miała 22 owoce, co nas bardzo ucieszyło.
Mój kawałek raju 10:55, 25 mar 2011

Do góry
Aniu byłam u Ciebie już wiele razy, ale nie zostawiawiałam śladu, dopiero niedawno się rozkręciłam. Masz pięknie, podobają mi się zwłaszcza czarne lilie a ile owoców i warzyw! To coś dla mojego męża, my mamy tylko kilka krzaczków, a brzoskwinia owocowała pierwszy rok miała 22 owoce, co nas bardzo ucieszyło.
Moja działeczka - Grzesiu 20:58, 20 mar 2011

Do góry
Witam zielonozakręconych u progu wiosny, bo to już dzisiejszej nocy po północy.
Mam na imię Grzesiu, jestem zakupoholikiem ogrodniczym.....mam działkę w którą upycham roślinki
i w ogóle to jestem alkoho....
nie to nie AA....
Chociaż czasami mam wrażenie że ogród to studnia bez dna
Ciągle dążę do perfekcji na tych moich 550m2
ale wiem że nigdy tego nie osiągnę...znam siebie....bo przecież nei chodzi o to żeby złapać króliczka tylko żeby go gonić
Tak więc mam działkę, która nie jest typową działką....nie mam po lewej marchewki...po prawej fasolki, ale mam prawą i lewą stronę....tak zostało
Uprawiam ją już 5 lat....wcześniej jednak zaczynałem bo miałem lat 13-14
teraz mam jeszcze raz tyle....i czuje się jakby to było wczoraj....
Ciągle się uczę...nowych rzeczy, na błędach....swoich i innych
często mam wzloty i upadki...dni załamania....i wielkiej radości
Ale takie jest życie ogrodnika.
Ogród to moja pasja....wielka miłość
nie wyobrażam sobie mojego życia bez roślin....bo i też pracuje z roślinami
Jakie rośliny lubię najbardziej?
ostatnio róże...to moja wieeelka miłość
ale też liliowce...żurawki....lilie...itd...itp. no jest tego sporo.
Tak jak wszyscy czekam na wiosnę, i właśnie dziś postanowiłem pokazać wam moją działeczkę
Znalazłem się tu przez przypadek....ale zostałem już świadomie
wiem że mi pomożecie w przyszłych przeróbkach...sadzeniu nowych roślin...wyborze...
a ja postaram się w miarę moich możliwości pomóc Wam

To wystarczy chyba...
i na koniec jedna z moich ulubionych róż "Nostalgia"

Mój kawałek raju 18:21, 18 mar 2011

Do góry
no i następny dzień w ogrodzie minął na robieniu porządku w szklarence, wsadzaniu cebul kwiatowych do pojemników tarasowych, zabezpieczeniu krzaków róż kupionych bo już przychodzą rośliny. Dzisiaj przywieźli len nowozelandzki, bardzo dobrze zabezpieczony
lilie Ivory Pixie już w donicy (sztuk 3)

siewki rosną) niedługo będę pikowała
a najlepsze na koniec) gęsi wracające z żerowiska na nocleg ,zdjęcie z tarasu
U Justyny 20:39, 16 mar 2011

Do góry
Justyna ja w sprawie lilii.Musisz wiedzieć,że to nie tyle nie jest pora na sadzenie lilii bo to jest całkiem niezła pora ,tylko licz się z tym ,że lilie sprzedawane wiosną mogą nie nadawać się do zimowania w gruncie i tak dość często jest.Kiedyś jedna babka przekonywałam mnie,że wszystkie gatunki zimują i żeby zostawić,a ja wiem ,że te orientalne,pachnące nie wszystkie wytrzymują nasze mrozy mało tego nie są ekspansywne jeśli już coś wychodzi w kolejnym sezonie...Można oczywiście takie cebule przechować
W cieniu - zacieniona 20:33, 15 mar 2011

Do góry
Wsadziłam lilie do donic ;już zaczynają wychodzić.
W cieniu - zacieniona 11:26, 09 mar 2011

Do góry
Dzisiaj wysadzam do osłonek lilie [zamówiony prezent].
Aniu, czy te cebulki będziesz też wysadzać podobnie?
W niedzielę wybiorę się sprawdzić co słychać w moim ogródku.mam nadzieję,że się już budzi.
Nie mam możliwości codziennego doglądania ,ale mam więcej miłych niespodzianek ,gdy zobaczę jak roślinki sobie same radzą.
W cieniu - zacieniona 23:23, 08 mar 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogusiu tego czerwonego to niszcz, on lilie strasznie obżera )) a szachownice pikne)

Ten czerwony to poskrzypka czy poskrzypek cebulowy, faktycznie ładny jest ale zżera liście, ogałaca, zbieraj go.
W cieniu - zacieniona 21:00, 08 mar 2011

Do góry
Mnie pożarły całe lilie św. Antoniego, a były takie piękne, wzbudzały zachwyt wśród działkowców...
W cieniu - zacieniona 20:55, 08 mar 2011

Do góry
Bogusiu tego czerwonego to niszcz, on lilie strasznie obżera )) a szachownice pikne)
Mój kawałek raju 21:35, 07 mar 2011

Do góry
Też kupiłam tytoń, nie wiem jak będzie u mnie w tym cieniu rósł, najwyżej się wyciągnie,ale dopiero zamierzam siać "księżycowo".U mnie lilie dopiero kiełkują.
W cieniu - zacieniona 22:46, 25 lut 2011

Do góry
Odetnę denko 1l;zdejmę nakrętkę;wsypię dobrej ziemi;wsadzę cebulkę;szyjką do dołu;schowam w dołek;-po jednej cebulce;-jesienią wsadziłam tak nowe lilie -zobaczę czy się sposób sprawdzi;----jeszcze po bokach butelki wypaliłam kilka dziurek..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies