Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogród niby nowoczesny ale... 15:26, 24 lip 2013

Do góry
a wszysko przezmnie bo marudzę nad rabatą z zawijasem
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:22, 24 lip 2013

Do góry
GabiK napisał(a)
Ana, a jak długo podlewasz? Po ile minut?
mam 3 sekcje w trawniku każda po 5 minut o 22 i 4 potem załącza się linia. Było 2x90minut, ale zmieniliśmy na 2x60minut bo było mokro
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:33, 24 lip 2013

Do góry
a niby czemu mam się obrażać... skoro od dłuższeg czasu mówie że mi rabata nie gra... Większość roślin była sadzona przed ogrodowiskiem w tym zawijas bukszpanowy. Nie koniecznie podoba mi się ten margines pomiędzy kostką a bukszpanem, ale musi być bo brukarze zrobili gigantyczną podbudowę pod kątem i tam jest zwyczajnie beton
Ja wiem że najlepiej i najprościej byłoby wejść i wszystko wykarczować i ja gotowa byłabym to uczynić ale życie składa się z kompromisów... Chciałabym żebyście mnie dobrze zrozumiały... Pamiętasz Danusiu w ogrodzie z L zaplanowałaś ławkę wlaściciele kupili bo im się podobała i pomimo tego że nie koniecznie tam pasuje stoi... taki kompromis
Zatem porzebuje ogarnąć to co mam tak by był wilk syty i owca cała. Klony są dwa, po obu stronach furtki i są nie do ruszenia, jest inversa kóra kiedyś nie podobała się mojemu M a ja 'walczyłam' o nią. Usunę cyprysa, żółtą thujkę, iglaka na pniu który jest w zawijasie, muszę zostawić kamyk na obrzezach a co z resztą. Wiem marudzę...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 04:33, 24 lip 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Sylwia aurea nana i cyprys wylatują, już to pisałam
Najgorsze jest to, że cisowych kul to ja nie widziałam.. ewentualnie po bukszpanowe do Szmita pojadę, przy okazji krwawnik kupię...
a jak myślisz tam 'u góry' coś dać jeszcze np inną odmiane żurawki, georgie będzie wpółgrała z resztą rabat lub runiankę ?

Kolejny kolor żurawki ..... Anet nie wiem , raczej nie ..... bardziej runianka ..... Ale przemyśl jeszcze na spokojnie .....całą tą rabatę ..... bo to front ogrodu .......
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:51, 23 lip 2013

Do góry
Tess napisał(a)

Na zamówienie? No to teraz rozumiem
Krwawnik jest wieloletni. Piękny kupiłaś, nic dziwnego, że oniemiałaś
Tess a on się rozsiewa czy wyłazi w tym miejscu gdzie był? Pytam bo szukałam informacji w necie ale albo szukać nie umiem albo nie piszą...bo niczego o rozmnażaniu nie doczytałam (chyba)
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:49, 23 lip 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Ana ja dopiero teraz obejrzałam fotki "firmowe" - no wypas kobieto! O Twoim ogrodzie to już nie wspomnę
a jakie umbry za rok będę takie same miała za płotem
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:35, 23 lip 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Tess a zamówiłam w ogrodniczym lokalnym i transport przyszedł
A mi krwawnik kojarzył się z białym zielskiem, kóry rośnie w przydrożnych rowach takiego nigdy nie widziałam i jak go zobaczyłam o oniemiałam. Teraz zasanawiam się czy on zimuje, rozsiewa się czy co i jak z nim postępować

Na zamówienie? No to teraz rozumiem
Krwawnik jest wieloletni. Piękny kupiłaś, nic dziwnego, że oniemiałaś
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:31, 23 lip 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Marmoladkowe rabaty przed biurem świetnie wyglądają. Gdzie Ty masz ten ogrodniczy w którym mają 120 sztuk jednej odmiany żurawek???
Krwawniki cudne, są i na mojej liście chciejstw, ale nałożyłam sobie szlaban na zakupy roślinne - muszę najpierw powsadzać to, co w doniczkach od dawna trzymam po kątach
Tess a zamówiłam w ogrodniczym lokalnym i transport przyszedł
A mi krwawnik kojarzył się z białym zielskiem, kóry rośnie w przydrożnych rowach takiego nigdy nie widziałam i jak go zobaczyłam o oniemiałam. Teraz zasanawiam się czy on zimuje, rozsiewa się czy co i jak z nim postępować
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:26, 23 lip 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Pozbyła bym się jedynie thujki Aurea Nana ..... a resztę już opisuję ....

Trzy białe kuleczki (biżuteria ogrodowa) rozstawiona inaczej (moje się za duże narysowały)

żółte trawki bym rozproszyła .... może tak a może inaczej ....

żurawki również

dodałabym trzy duże kule cisowe .... tak jak rozstawiłam nic przy tym nie przesadzając .....

a czy żwirek czy kora ?.... ja bym wybrała korę bo nie lubię żwirku ....ale wydaje mi się że na rabacie żwirowej będzie to wszystko się bardziej odznaczało

Sylwia aurea nana i cyprys wylatują, już to pisałam
Najgorsze jest to, że cisowych kul to ja nie widziałam.. ewentualnie po bukszpanowe do Szmita pojadę, przy okazji krwawnik kupię...
a jak myślisz tam 'u góry' coś dać jeszcze np inną odmiane żurawki, georgie będzie wpółgrała z resztą rabat lub runiankę ?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:18, 23 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Jesli klony posadzne na część narodzin syna to trzeba się postrać o córkę i posadzić umbrelkę
nam tylko chłopaki wychodzą , a umbry będą w przyszłym roku za płotem
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:16, 23 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ania molestuj M i posadż klony w inne miejsce.
Przed fiirma ogrod powala na kolana.... Kontrahenci chyba się pytają kto tak o to dba i projektuje?
hhaha taaak ostatnio pare osób miało okazje mnie widzieć w rękawicach ze związanymi włosami i ufasrygowanych spodniach
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:41, 23 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Moje ulubione graby Wiesz że tak moje stożkuję na tyłach domu
wiem... oczyma wyobraźni już to widzę i kulki pod nimi ale nie mogę wywalić tych bordowych klonów... poprostu nie mogę taki kompromis ogrodowy....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:38, 23 lip 2013

Do góry
Sylwia te zielone kropki to kulki ułożone pomiędzy stożkami które już są?
żółte to hakone, czerwone obsydiany, a co z korą zostawić czy wszystko wyżwirować?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:25, 23 lip 2013

Do góry
a mnie drażni... jak żyć...?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:02, 23 lip 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
no pacz, że ja zapomniałam że u Ciebie wszystkie rośliny potworzaste

Bo mimo gliny mam ziemię rolną klasy III zatem żyzną mogę pszen-żyto uprawiać... Na razie czekam na skoszenie rzepaku... Ale aż dziwne bo w tym roku nie śmierdzi.... Czasem leciutko zaleci
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:57, 23 lip 2013

Do góry
Podoba mi się propozycja Danusi ale nie przejdzie bo bordowe klony muszą zostać...

jak myślicie ma to sens? mogę dokupić jednego większego stożka bukszpanowego resztę przesadze

podłoże zrobiłam na szaro żeby było przejżyściej, ale chyba nie chce całej żwirowej rabay, chciałabym tam dać jakiś wypełniacz. PLIS podpowiedzcie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:52, 23 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Ania to moje ML są po roku niemal jak ja... 1,7 m... Zatem gracimillus jaki u mnie będzie???
no pacz, że ja zapomniałam że u Ciebie wszystkie rośliny potworzaste
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:45, 23 lip 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
hmmmm o ile wcześniej powiadomienia 'padały na chwile' to teraz padły na amen od wczoraj od 21, jak czyam u wszystkich i tak jak pisze Iza nie ma możliwości ich ponownego odznaczenia. Strasznie ciężko poruszać się po forum...
Madżenko gracilimusy są fajne ale wysokie. Trzylatek sięga mi gdzieś do ramienia ale ładnie się przewiesza

Ania to moje ML są po roku niemal jak ja... 1,7 m... Zatem gracimillus jaki u mnie będzie???
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:55, 23 lip 2013

Do góry
powiadomienia wróciły

A prezes nie poluje na tego kreta? Ostatnio miałam podobne przemyślenia 'nie wywołuj wilka z lasu' przez 5 kolejnych dni Leon przynosił krety które złapał gdzieś na polu. Wszystkie były ukatrupione, jakie bylo moje zdziwienie gdy któregoś poranka znalazłam żywego kreta na trawniku. na początku przyglądałam się jemu z zaciekawieniem, ale gdy chciałam go wziąść łopatką i ukarupić zaczol szybko wkopywać się w trawnik, robił to tak szybko, że ledwie zdążyłam go schwycić... to był na szczęście ostatni egzemplarz kórego przyniósł Leon i niech tak zostanie
Liczę, że szybko go wyłapiecie!
Eksperyment ogrodowy Beaty 20:44, 23 lip 2013

Do góry
Beatko cóż można powiedzieć wszystko bardzo ładnie się prezentuje, a owoce i pomidorki mniam. Nie wspomnę o awatarku, który powala
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies