Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Zielony galimatias 14:10, 03 paź 2012

Do góry
No ja własnie kombiuję, gdzie w moim dość cienistym ogrodzie wygospodarować miejsce na taką lawendowo-różaną rabatkę
Lawende też już mam a róże do wiosny wybiorę
Zielony galimatias 14:03, 03 paź 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Nie umniejszając nic a nic rabatce Ani DS zobacz rabatkę Joku:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1818-znowu-na-wsi?page=19

Czyż nie piękna?

No piękna...
uwielbiam różę z lawendą... lawendę już mam.. teraz szukam róż
Zielony galimatias 13:59, 03 paź 2012

Do góry
Nie umniejszając nic a nic rabatce Ani DS zobacz rabatkę Joku:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1818-znowu-na-wsi?page=19

Czyż nie piękna?
Kolorowe rabaty 13:52, 03 paź 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Martek, lecące żurawie widziałaś!
Rany, jak Ci zazdroszczę
I dziękuję, że je sfociłaś i pokazałaś

Słyszałam,widziałam liczyłam dziś na kolejne stado,ale całą noc padało nawet grzmiało .Dziś pochmurno nie wiem raczej nie będą przelatywały ...?
Szkoda,że tak,krótko to trwało patrzyłam na nie aż nie zniknęły mi z widoku ...
W zeszłym roku jak przyleciały bociany to nad moim domem złapały je prądy powietrza więc krążyły około myślę 10 min byłam taka szczęśliwa .No ale bociana to ja widziałam,żurawia w naturze jeszcze nie
Gdyby mi było dane zobaczyć to jeszcze raz na dniach postaram się o lepsze zdjęcia
Poproszę o pozowanie ....
Znowu na wsi 13:43, 03 paź 2012

Do góry
Jolu, rabata różana mnie zachwyciła!
Co tam masz jeszcze, to filetowe? To bodziszki?
Mój kawałek raju II 13:23, 03 paź 2012

Do góry
O rany, sprawdziłam, jak wygląda ten powojnik. Jest cudny
Tylko dlaczego czerwony? Nie pasuje...
Zielony galimatias 13:07, 03 paź 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Ev, to ja dodam jeszcze:

"lepsze jest wrogiem dobrego" - w aspekcie ciągłego poprawiania tego, co jest już piękne, ale nas ciągle nie zadowala

Zauwazyłaś w ostatnich słowach Pszczółki to o oczekiwaniu na kolejne zdjecia na forum?
Hę?

Yhm... patrz wyżej
Verbena bonariensis - werbena patagońska 12:10, 03 paź 2012

Do góry
I ja, i ja
Zielony galimatias 12:09, 03 paź 2012

Do góry
Ev, to ja dodam jeszcze:

"lepsze jest wrogiem dobrego" - w aspekcie ciągłego poprawiania tego, co jest już piękne, ale nas ciągle nie zadowala

Zauwazyłaś w ostatnich słowach Pszczółki to o oczekiwaniu na kolejne zdjecia na forum?
Hę?
Warmińskie dylematy 10:50, 03 paź 2012

Do góry
Ech, zaglądam z nadzieją, że może jednak przed piątkiem, pomimo powyższej informacji, jakies zdjątka wrzosowiska sie pokażą...
A tu nic...

Nasz przydomowy ogródek 10:45, 03 paź 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Planujesz to zrobić jeszcze przed zimą?

Pozdrowienia dla całej rodzinki (w szczególnosci - Wnusi)

Tak Teresko - przed zimą przesadzę bukszpany , coś na pniu i jak będą bukszpaniki w dobrej cenie to posadzę zawijasek. Żurawki to pewnie na wiosnę . Dzięki za pozdrowienia a wnusia jest akurat u nas i smacznie śpi. Pozdrawiam również.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:43, 03 paź 2012

Do góry
Irenko, a czemu zdjecia do góry nogami wstawiłaś?
Sprawdzasz, czy dokładnie pismo obrazkowe czytamy?
Postawić trawkę nad i... 10:40, 03 paź 2012

Do góry
O rany, jakie profesjonalne zdjęcia
Urody i wdzięku dzieci nie sposób przemilczeć

No dobra, dopisuję, coby psiak nie poczuł się pominięty - słodki jest
Kolorowe rabaty 10:38, 03 paź 2012

Do góry
Martek, lecące żurawie widziałaś!
Rany, jak Ci zazdroszczę
I dziękuję, że je sfociłaś i pokazałaś
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:35, 03 paź 2012

Do góry
Aniu, zmiany bardzo korzystne. Pięknie

A o której to - że z ciekawości zapytam - wracasz zpracy, że tyle roboty w ogrodzie dajesz radę do zmierzchu zrobić?
Nasz przydomowy ogródek 10:28, 03 paź 2012

Do góry
Planujesz to zrobić jeszcze przed zimą?

Pozdrowienia dla całej rodzinki (w szczególnosci - Wnusi)
Kondziowy Ogród :) 10:22, 03 paź 2012

Do góry

No, trzymam Cię za słowo

Kondziowy Ogród :) 10:17, 03 paź 2012

Do góry
Kondziu, nie kupuj już żadnych roslin!!!

Spokojnie przez zimę się zastanowisz, co dać, i na wiosnę zrobisz.
Teraz już nie czas, szkoda kasy, bo moga się dobrze nie ukorzenić.
Kondziowy Ogród :) 10:15, 03 paź 2012

Do góry
Bardzo fajne to kulkowisko

Ja bym - jako kolor, bo faktycznie bardzo potrzebny jest - dała coś pomiędzy kulki na dół.
Albo jasne żurawki albo trawki, takie, jak poleca Danusia.
Zielony galimatias 10:14, 03 paź 2012

Do góry
malwes napisał(a)
Oj Dziewczyny (i Konrad ) - jak ja Was rozumiem. Też miewam ogrodowe dołki i to całkiem głębokie. U mnie tylko powód jest inny bo mnie frustruje chorowanie roślin. Jak zakładałam ogród nie wiedziałam wiele o stanie gleby i o tym, że powinnam ten stan sprawdzić a potem cały czas walczyłam ze wszelkimi odmianami grzyba na zmianę z przędziorkiem. Patrzyłam ile pracy w to wkładam i jak dbam i mimo tego - choróbsko. W pewnej chwili chciałam zadzwonić do Pogotowia Ogrodniczego i zaproponować otworzenie w mazowieckim ogrodu pokazowego chorób - klient przychodzi i może popatrzeć jak wygląda osutka sosny, a jak plamistość liści berberysa, a zamieranie pędów cisa - o tu. Obok cercosporoza ambrowca....kaska z bilecików jak raz na opryski albo na odnowę roślin

Inna rzecz, że fajne by były koleje losu, jakby człowiek tu trafiał PRZED założeniem ogrodu. Jak trafia po albo w trakcie, to orientuje się, że to jedna wielka kopalnia inspiracji a do tego jeszcze JAKICH inspiracji...i zaczynają się marzenia, plany, zmiany....

Ale też warto pilnować, aby się człowiek nie zatracił w tych porównywaniach i w tym niezadowoleniu bo wtedy traci się to, co najpiękniejsze w ogrodnictwie - harmonię, spokój i cel nadrzędny jakim jest radość z obcowania z przyrodą i nadawanie jej kształtu....

Witaj Gosiu .. trafiłam tu w trakcie zakładania ogrodu i powiem Ci, że to co zobaczyłam wprowadziło mnie w błogi stan i - jak mawia Pszczółka - lubieżnie nieskromnie marzyłam o tym, że kiedyś też tak u mnie będzie I te marzenia - jedno piękniejsze od drugiego - spowodowały, że nagle mój ogród, a raczej wizja o nim- przestała mi się podobać. Nie wiedziałam kompletnie od czego zacząć, żeby dać początek prawdziwegmu dziełu tworzenia. Więc dzieła nie zaczynałam brnąc li tylko w marzenia o tym, co mogłoby być i gdzie... A ogród czekał... i już-już miałam się łapać motyki, kiedy odkrywałam, że słońca nie ma... więc motykę odkładałam...
Powstawało wiele wizji, rokokoko i naturalizm, kółko i kwadrat, próba połączenia kwadratowych obwódek z pięknie wijącymi się rabatami .. im dalej w las tym ciemniej...
I kto wie, co by to było, gdyby nie Madżenka, a później Tess, Gosiak i cała rzesza wiernie kibicujących. Dzieło tworzenia zaczęło się dziać I nagle przyszła radość tworzenia, sadzenia i przesadzania I - odrobina zadowolenia i nadzieja na to, że będzie pięknie

I zacytuję Twoją myśl, która powinna być mottem dla wszystkich poszukiwaczy piękna:

Ale też warto pilnować, aby się człowiek nie zatracił w tych porównywaniach i w tym niezadowoleniu bo wtedy traci się to, co najpiękniejsze w ogrodnictwie - harmonię, spokój i cel nadrzędny jakim jest radość z obcowania z przyrodą i nadawanie jej kształtu.

O opryskach i badaniu gleby nie wiem nic, tyleż samo o nawożeniu
Ale uczę się Jak się bada stan gleby?...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies