Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Mój kawałek raju II 13:23, 03 paź 2012

Do góry
O rany, sprawdziłam, jak wygląda ten powojnik. Jest cudny
Tylko dlaczego czerwony? Nie pasuje...
Zielony galimatias 13:07, 03 paź 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Ev, to ja dodam jeszcze:

"lepsze jest wrogiem dobrego" - w aspekcie ciągłego poprawiania tego, co jest już piękne, ale nas ciągle nie zadowala

Zauwazyłaś w ostatnich słowach Pszczółki to o oczekiwaniu na kolejne zdjecia na forum?
Hę?

Yhm... patrz wyżej
Verbena bonariensis - werbena patagońska 12:10, 03 paź 2012

Do góry
I ja, i ja
Zielony galimatias 12:09, 03 paź 2012

Do góry
Ev, to ja dodam jeszcze:

"lepsze jest wrogiem dobrego" - w aspekcie ciągłego poprawiania tego, co jest już piękne, ale nas ciągle nie zadowala

Zauwazyłaś w ostatnich słowach Pszczółki to o oczekiwaniu na kolejne zdjecia na forum?
Hę?
Warmińskie dylematy 10:50, 03 paź 2012

Do góry
Ech, zaglądam z nadzieją, że może jednak przed piątkiem, pomimo powyższej informacji, jakies zdjątka wrzosowiska sie pokażą...
A tu nic...

Nasz przydomowy ogródek 10:45, 03 paź 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Planujesz to zrobić jeszcze przed zimą?

Pozdrowienia dla całej rodzinki (w szczególnosci - Wnusi)

Tak Teresko - przed zimą przesadzę bukszpany , coś na pniu i jak będą bukszpaniki w dobrej cenie to posadzę zawijasek. Żurawki to pewnie na wiosnę . Dzięki za pozdrowienia a wnusia jest akurat u nas i smacznie śpi. Pozdrawiam również.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:43, 03 paź 2012

Do góry
Irenko, a czemu zdjecia do góry nogami wstawiłaś?
Sprawdzasz, czy dokładnie pismo obrazkowe czytamy?
Postawić trawkę nad i... 10:40, 03 paź 2012

Do góry
O rany, jakie profesjonalne zdjęcia
Urody i wdzięku dzieci nie sposób przemilczeć

No dobra, dopisuję, coby psiak nie poczuł się pominięty - słodki jest
Kolorowe rabaty 10:38, 03 paź 2012

Do góry
Martek, lecące żurawie widziałaś!
Rany, jak Ci zazdroszczę
I dziękuję, że je sfociłaś i pokazałaś
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:35, 03 paź 2012

Do góry
Aniu, zmiany bardzo korzystne. Pięknie

A o której to - że z ciekawości zapytam - wracasz zpracy, że tyle roboty w ogrodzie dajesz radę do zmierzchu zrobić?
Nasz przydomowy ogródek 10:28, 03 paź 2012

Do góry
Planujesz to zrobić jeszcze przed zimą?

Pozdrowienia dla całej rodzinki (w szczególnosci - Wnusi)
Kondziowy Ogród :) 10:22, 03 paź 2012

Do góry

No, trzymam Cię za słowo

Kondziowy Ogród :) 10:17, 03 paź 2012

Do góry
Kondziu, nie kupuj już żadnych roslin!!!

Spokojnie przez zimę się zastanowisz, co dać, i na wiosnę zrobisz.
Teraz już nie czas, szkoda kasy, bo moga się dobrze nie ukorzenić.
Kondziowy Ogród :) 10:15, 03 paź 2012

Do góry
Bardzo fajne to kulkowisko

Ja bym - jako kolor, bo faktycznie bardzo potrzebny jest - dała coś pomiędzy kulki na dół.
Albo jasne żurawki albo trawki, takie, jak poleca Danusia.
Zielony galimatias 10:14, 03 paź 2012

Do góry
malwes napisał(a)
Oj Dziewczyny (i Konrad ) - jak ja Was rozumiem. Też miewam ogrodowe dołki i to całkiem głębokie. U mnie tylko powód jest inny bo mnie frustruje chorowanie roślin. Jak zakładałam ogród nie wiedziałam wiele o stanie gleby i o tym, że powinnam ten stan sprawdzić a potem cały czas walczyłam ze wszelkimi odmianami grzyba na zmianę z przędziorkiem. Patrzyłam ile pracy w to wkładam i jak dbam i mimo tego - choróbsko. W pewnej chwili chciałam zadzwonić do Pogotowia Ogrodniczego i zaproponować otworzenie w mazowieckim ogrodu pokazowego chorób - klient przychodzi i może popatrzeć jak wygląda osutka sosny, a jak plamistość liści berberysa, a zamieranie pędów cisa - o tu. Obok cercosporoza ambrowca....kaska z bilecików jak raz na opryski albo na odnowę roślin

Inna rzecz, że fajne by były koleje losu, jakby człowiek tu trafiał PRZED założeniem ogrodu. Jak trafia po albo w trakcie, to orientuje się, że to jedna wielka kopalnia inspiracji a do tego jeszcze JAKICH inspiracji...i zaczynają się marzenia, plany, zmiany....

Ale też warto pilnować, aby się człowiek nie zatracił w tych porównywaniach i w tym niezadowoleniu bo wtedy traci się to, co najpiękniejsze w ogrodnictwie - harmonię, spokój i cel nadrzędny jakim jest radość z obcowania z przyrodą i nadawanie jej kształtu....

Witaj Gosiu .. trafiłam tu w trakcie zakładania ogrodu i powiem Ci, że to co zobaczyłam wprowadziło mnie w błogi stan i - jak mawia Pszczółka - lubieżnie nieskromnie marzyłam o tym, że kiedyś też tak u mnie będzie I te marzenia - jedno piękniejsze od drugiego - spowodowały, że nagle mój ogród, a raczej wizja o nim- przestała mi się podobać. Nie wiedziałam kompletnie od czego zacząć, żeby dać początek prawdziwegmu dziełu tworzenia. Więc dzieła nie zaczynałam brnąc li tylko w marzenia o tym, co mogłoby być i gdzie... A ogród czekał... i już-już miałam się łapać motyki, kiedy odkrywałam, że słońca nie ma... więc motykę odkładałam...
Powstawało wiele wizji, rokokoko i naturalizm, kółko i kwadrat, próba połączenia kwadratowych obwódek z pięknie wijącymi się rabatami .. im dalej w las tym ciemniej...
I kto wie, co by to było, gdyby nie Madżenka, a później Tess, Gosiak i cała rzesza wiernie kibicujących. Dzieło tworzenia zaczęło się dziać I nagle przyszła radość tworzenia, sadzenia i przesadzania I - odrobina zadowolenia i nadzieja na to, że będzie pięknie

I zacytuję Twoją myśl, która powinna być mottem dla wszystkich poszukiwaczy piękna:

Ale też warto pilnować, aby się człowiek nie zatracił w tych porównywaniach i w tym niezadowoleniu bo wtedy traci się to, co najpiękniejsze w ogrodnictwie - harmonię, spokój i cel nadrzędny jakim jest radość z obcowania z przyrodą i nadawanie jej kształtu.

O opryskach i badaniu gleby nie wiem nic, tyleż samo o nawożeniu
Ale uczę się Jak się bada stan gleby?...
Rododendronowy ogród II. 09:47, 03 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

zdjęcie czubatki która nauczyła już się jeśc z nowego karmnika.

Zdolna bestyjka
Tez mam taki karmniczek, ale jeszcze nie dokarmiam.
Przeczytałam, że ptaki powinno zacząć się dokarmiać dopiero kiedy temperatura spada w dzień poniźej zera.
Choć zachodnia Europa, z Anglikami na czele, dokarmia ptaki przez cały rok

Miłego dnia, Bożenko
Ogród nad Rozlewiskiem 00:39, 03 paź 2012

Do góry
Na obozach zawsze szło się oglądać wschody słońca,a księżyc oglądało na przemian z barwami ogniska .
Ja to jeszcze wspominam rozgwieżdżone niebo na roztoczu.W mieście już nie widać wielu gwiazd.Kilka lat temu księżyc nad stacją benzynową "Kamel" był tak ogromny i nisko ,że z daleka byłyśmy z siostrą przekonane,że to nowa reklama w postaci neonu .Im bliżej jednak do stacji w tym większym byłyśmy szoku i zachwycie.
Kolor prawdziwego żółtka,wyraźna "twarz" coś niesamowitego .
On miał jakąś średnicę na 2 m może więcej .

Tess to jest topola osika chyba nie ?
U mnie rośnie obok modrzewia i jest nie tyle szeroka co wysoka,smukła.
Ja czasami się boję jak ona tak tymi listkami gra jak jestem sama po ciemku ))))))))))
Kondziowy Ogród :) 23:53, 02 paź 2012

Do góry
No wiem najpierw mi się wydawało, że już taką samą u Roberta widziałam, i dopiero jak spokojnie porównałam to dostrzegłam różnicę
Kondziowy Ogród :) 23:50, 02 paź 2012

Do góry
Nie nie ta sama Tess
Kondziowy Ogród :) 23:43, 02 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Kondziu jak nazywa się ta hosta?

Czy to nie ta sama?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1738-moj-jesienny-ogrod?page=102

Sama sobie odpowiadam

Nie, to nie ta sama.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies