Wspaniałe widoczki
Te jeżówki Sunseekers Salmon i Sunseekers Rainbow są prześliczne. Ale chyba zrobiłaś im reklamę i już zniknęły ze sprzedaży
Czy obie te odmiany są niskie?
Znowu kupiłam Gracki ,które nie są Grackami, wrrr !
Kurczę kupiłam je w tej szkółce co kiedyś te oryginalne i myslałam,że nie będzie pomyłki a tu zonk, eh widocznie inne źródło...
Wiosną podzielę te moje oryginalne Gracki i posadzę przy tarasie, a te pójdą na inną rabatę,bo nie wiem co z nich wyrosnie.... właśnie jeden zakwitł, eh
Dawniej było takie przysłowie: Od Matki Boskiej Zielnej człek chodzi jak cielny!
I chyba coś w tym jest. Bo napychamy brzuchy przy okazji bycia pod papierówką, brzoskwinią, śliwką, ogórkiem i co tam kto ma w zasięgu ręki. Smacznego!
Hanusiu dziękuję za odpowiedź i porady Przepiękną masz hortensję. Boskie kolory, kojarzy mi się z różowymi i fioletowymi obłokami na niebie. U mnie donice to na razie jedyne rozwiązanie, bo nie mam już miejsca na rabatach.
Spieszę donieść, że moje hortensje wróciły do normalności! Wczoraj wieczorem je podlałam i przez noc się zregenerowały. Czyli chyba słońce je ugotowało i zabrakło im wody. Przestawię do cienia i zobaczymy czy sytuacja się powtórzy.
Za to od rana totalne zaskoczenie, zaskroniec w stawie, ślimaki na schodach ale skąd on się tam wziął? I żeby nie było, parł do przodu, nawet pływać usiłował. W końcu przelazł na liść rdestu. Dalej nie czekałam
Dawno nie byłam u Ciebie Koliberku. A tu nie ogród tylko park a może ogród botaniczny? Sama nie wiem.
Co to za cudo na zdjęciu? Jak nazywa się ten bez? Już mam na niego chęć.
Ogród olbrzymi, kipiący zielenią. Przepięknie. Gratulacje.