Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:45, 08 maj 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Confidorem na zdobniczkę? Mój jeden buczek miał to świństwo w zeszłym roku. Kiedy pryskać? Dopiero jak zobaczę to świństwo, czy profilaktycznie teraz?

Pozdrawiam Marzenko

Kindzia ja pryskam dopiero gdy sie pojawia. Do profilaktyki stosowałam olej prafinowym a pozostała chemie wyłacznie interwencyjnie, czyli gdy juz cos złego sie dzieje ale tez jednej mszycy nie zabijam tylko gdy się robi plaga. Wtedy pryskam na zdobniczke nawet co 3-7 dni w zaleznosci od tego jakim srodkiem. Na razie nic u mnie nie ma poza ślimakami.

Na razie nie mam czasu na ogród wiec na wet nie wiem czy cos złego sie dzieje na roslinach. Na pewno widziałam nimulkę na rozach....

Ślimaki pierwszy raz ogryzły mi hortensje bukietowa... Lilie wystraczy jeden dzien nieuwagi i po roslinie, dwa lata temu w ten sposób straciłam wszytskie lilie. Rosliny zostały na wysokosci 3-4 cm wygryzione tak jak pisze Malgosik jakby bobry je zaatakowały... W tym roku sucha pogoda i brak slimakow mnie uśpiły. Wystraczyły 2 dni i po liliach... Trzeba uważac na hosty ale i wiele innych roslin. Na szczęście uwielbiają liscie przekwitających tulipanow, tym niech sie karmią... Dopiero jutro bede miała czas sypnąc granulki w ogrodzie... Byc moze juz mojej jednej hortensji incrediball juz nie bedzie....

Ale najpierw jutro musze zaaplikować na druga czesc ogrodu nicienie bo larwy opuchlakow juz grasuja ....
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:32, 07 maj 2015

Do góry
Melduję, że o czyśćcu jest u Stychaz
Młody zywopłot grabowy trzeba ciąć radykalnie, min 2 razy w roku, ja tnę 3 razy. Kolejny raz w czerwcu.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:16, 07 maj 2015

Do góry
Uwielbiam te pełne burgundowe tulipany. Wiem że zdjęcia nie oddają całej ich urody, na żywo pewnie bym jeszcze bardziej oniemiała? Czekam na eksplozje różowo-purpurowej rabaty!
Miejsko & sielsko 22:03, 07 maj 2015

Do góry
A co to jest ten cellu?
Ogród z łezką II 17:39, 07 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Kasiu - jak patrzę na trawnik z wysokości oczu to zawsze wydaje mi się równo nawieziony, ale jak patrzę na niego z góry to zawsze śmiać mi się chce ze swojej precyzji A Wasz trawnik wygląda bosko

PS - chyba Ania Monteverde zamawiała kiedyś katalog Austina, Renata Rench i Madżenka chyba też...

Ja myślę, że M nie patrzył na niego ani z wysokości oczu, ani z góry...sypnął i tyle. Efekt widać

Dzięki, muszę dopytać.
Ogród z łezką II 16:46, 07 maj 2015

Do góry
Kasiu - jak patrzę na trawnik z wysokości oczu to zawsze wydaje mi się równo nawieziony, ale jak patrzę na niego z góry to zawsze śmiać mi się chce ze swojej precyzji A Wasz trawnik wygląda bosko

PS - chyba Ania Monteverde zamawiała kiedyś katalog Austina, Renata Rench i Madżenka chyba też...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:10, 07 maj 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Zapowiada się dzisiaj piękna pogoda
Miłego dnia

Nie wie jak jest we Wrocławiu ale na południu Polski słońce i chłodno
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:09, 07 maj 2015

Do góry
aga_pe napisał(a)
coś tam zostawimy

Aga wiesz ze z traw niewiele innym zostawimy w pierwszym roku Żurawki i orliki, w drugim trawy i jezowki, w tym trawy i co?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:07, 07 maj 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

ha ha ha
to jak ja tam dotrę w niedzielę o 16 to już pewnie nic nie będzie

To odwiedź mnie przy okazji zawodowo pod Pergola przy Hali
Miejsko & sielsko 05:00, 07 maj 2015

Do góry
Oh jo buki....
Pszczelarnia 04:57, 07 maj 2015

Do góry
Ewo będziesz w sobotę?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 04:54, 07 maj 2015

Do góry
Malkul inspiracja Tulipanowa do skopiowania
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 04:48, 07 maj 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

To się dopiero nazywa perfekcyjne podejście do ogrodu.

Mialam napisac 50 cm
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:28, 06 maj 2015

Do góry
Bozena77 napisał(a)

Być może już pisałaś, ale mi umknęło, czy to są carexy evergold? Potrzebuję trawy o takim pokroju i kolorystyce.
A masz może doświadczenia z carexami everillo?
Pozdrawiam,
Bożena

Nie to carex morrowi variegata, tylko nie ciety po zimie i ma takie brązowe brzegi. Mam evergolda i jest zdecydowanie jasniejszy, i mniej sztywny. Oba carexy uwielbiam !
Everillo nie posiadam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:26, 06 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Cebulowe są boskie

I nie żebym się czepiał, ale co u Ciebie jest z trawnikiem - jest wypalony, zjedzony?

Wypalony Sebciu, juz pisałam, sypnełam nawozem i nie padało mimo zapowiedzi, słńce go przypaliło... Ale po miesiący wreszcie odbija....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:25, 06 maj 2015

Do góry
atena35 napisał(a)

Cudne są te Twoje kompozycje.
Ciągle zastanawiam się czego brakuje w moim ogrodzie? I dochodzę do wniosku, że mam za mało traw!
Musss to zmienić
Moja Stipa 3 lato będzie miała ja tnę wszystkie trawy. Carexa buchani chyba niepotrzebnie co?

Rok temu ciełam buchanani i pieknie odbiła, w tym roku nie ciełam i chyba to bład bo tulioanów nie widać
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:23, 06 maj 2015

Do góry
Pawlus napisał(a)
Marzenko, graby teraz w czerwcu będzie można przyciąć? Mam 2 Fastiagiaty, chcę formować im korony na "gołym pieńku" a kupione są z gałązkami od samego dołu.

W czerwcu zawsze tnę drugi raz, zwykle gdy gałezie wybujają na 50 cm a liście są duże i ciemnozielone. Bedę trąbić kiedy mozna już ciąć
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:22, 06 maj 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
Jak się mają tulipany po deszczu? Moje stoją jak żołnierze
Pozdrówka

Stały
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:21, 06 maj 2015

Do góry
oliwka napisał(a)
hej Marzenko, tak zachęcasz, ze może i ja się wybiorę w sobotę pod Iglicę może wypatrzę coś ładnego. Będę was wypatrywać, może uda się zadać kilka pytań na żywo

Podchodż śmiało. Zbiórka o 9 rano w sobote na schodkach przed wejściem na targi. Będzie nas widać.

Kto chętny rowniez serdecznie zapraszamy !
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:20, 06 maj 2015

Do góry
Kochani wybaczcie, jestem w totalnym ńiedoczasie. Dzisiaj wykirzystałam chwilę o zmroku aby podlać nicieniami ogród bo ciepło i mokro. I teraz znow leje. To chyba dobrze. Zmykam spac bo jutro wstaje o baldym świcie i w dorgę.. Doczytam tylko lytania a reszcie zbiorowo pomacham.

Ps. Mszyc nie mam , sprawdzałam za to slimaki zjadły mi mantragony i hortensje... Zanim wróce i kupie granulki to juz nic w ogrodzie nie bedzie.....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies