Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:07, 05 lis 2015

Do góry
kłosownica w okolicach lipca jest bardzo wysoka u mnie widac to na zdjeciu gdzie kwitną białę czosnki które mialy gdzieś 130cm wys.
patrz foto 13,14 na wizytówce (wiosna) a potem na zdjęciu 17-tym widać białą jarzmiankę w otylinie z obiedki i obok kłosownicy, może by i było tak że tylko łebki jarzmianki byłoby z niej widać,
granica tych wysokości jest bardzo cieńka (nalezy tez przyjąć margines błędu bo nei wiem dokładei kiedy zdjęcia było robione oraz zależność wysokości rosliny od warunków glebowych danego miejsca)
Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:04, 04 lis 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Rozdaję jak pisze Ola zwykłe purpurowe, bo one się sieją.
Jednak dla Malkul poszły "dzieci" jeżówki Doubledecker, której przestały się z wiekiem robić "kogutki". I większość jeżówek które rozdaję to właśnie z tej kępy.

Trudno mówić, że to Doubledecker, bo jest pojedyncza a nie podwójna. Wysiewa się pięknie bo z jednej strony ma rabatę z dużą ilością piasku i dzieci jeżókowych mam tu zawsze tysiące. Wyjątkowo w tym roku nie miałam, ale zimy nie było i nasiona się po prostu nie stratyfikowały. Dla mnie czy purpurowa czy ta pseudo Double niczym się nie różnią..
Archiwalna kępa z 2012 roku.. matka jeżówek

A to dzieci rozrzucone po ogrodzie I też się już mnożą i rośnie nowe pokolenie.

Czyli po prostu szukać w sklepie jeżówki purpurowej?

PS Aniu a jaką trawę masz w tle zasuszonych jeżówek?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:17, 04 lis 2015

Do góry
malkul napisał(a)
widac w wizytówce we wiosnie nod dołu zdjęcie 17 ale obiedka wtedy jest niska potem jednak w lecie znacznie wyższa

obiecuje ostatnie pytanie (na dziś) a kłosownica i jarzmianka pasowałyby do siebie wysokością? To znaczy czy kłosownica przykryłaby ewentualne brzydkie liście jarzmianki, ale nie przykryłaby kwiatów?
Typografia ogrodu 20:06, 04 lis 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Jeju to ja zgłupiałam czy Malkul ma molinie czy trzcinnika Karl Forester...? Dałabym sobie tętnice podciąć, ze trzcinnika.......

Asia dla mnie incrediball tylko i wyłacznie w nogach z roplenicą tak typowo po holendersku, piękniejszych widokow nie znam

Pisząc addagio miałam na mysli niskiego miskanta który wyglada niemal identycznie jak gracillimus ale jest niski (80 cm). Posadziłam własnie przed limelight i vanille fraise

Hakone sa piekne zielone nie tylko limonkowe a sesleria to będzie moja faworytka anno domini 2016

dlatego właśnie wymysliłam rozplenice przed tymi hortensjami - na zywo nie widziałam ale na pinach tak. Ale u mnie juz rosną tam sadzonki Hameln. zielone hakone znam bo mam i myslę o nich z jarzmiankami...

Gosia ma trzcinnika przy tarasie, a molinie przy thujah
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:27, 04 lis 2015

Do góry
widac w wizytówce we wiosnie nod dołu zdjęcie 17 ale obiedka wtedy jest niska potem jednak w lecie znacznie wyższa
Typografia ogrodu 19:17, 04 lis 2015

Do góry
Marzenko malkul ma molinię KF i trzcinnika KF
Typografia ogrodu 19:14, 04 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
piszesz o liściach molini? a ona u Ciebie bardzo wysoka jest? Ma 2 matry czy mniej.sorry za przesłuchanie ale Ty masz ją chyba najdłużej.

Jeju to ja zgłupiałam czy Malkul ma molinie czy trzcinnika Karl Forester...? Dałabym sobie tętnice podciąć, ze trzcinnika.......

Asia dla mnie incrediball tylko i wyłacznie w nogach z roplenicą tak typowo po holendersku, piękniejszych widokow nie znam

Pisząc addagio miałam na mysli niskiego miskanta który wyglada niemal identycznie jak gracillimus ale jest niski (80 cm). Posadziłam własnie przed limelight i vanille fraise

Hakone sa piekne zielone nie tylko limonkowe a sesleria to będzie moja faworytka anno domini 2016
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:57, 04 lis 2015

Do góry
malkul napisał(a)

Gosiu a obiedka wzrostem pasuje do jarzmianki wg Ciebie czy jest od niej wyższa sporo? nie konkurują ze sobą?
Typografia ogrodu 18:39, 04 lis 2015

Do góry
malkul napisał(a)
alez przepiekne te zmrożone ujęcia, aż mnei zmroziło z zachwytu

Dziękuję Gosiu. po tej nocy szybciej liście zaczęły spadać...
Typografia ogrodu 18:36, 04 lis 2015

Do góry
alez przepiekne te zmrożone ujęcia, aż mnei zmroziło z zachwytu
Miejsko & sielsko 18:34, 04 lis 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)
[b]
Chciałabym aby mój ogródek był mocno równiutki, tz. strzyżone cisy, bukszpany a w te równe formy wplotę kwiaty kwitnące
Tylko nie umiem tego jakoś ogarnąć

spokojnie śliczna
mosz cała zima
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:21, 04 lis 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
święta to bym najchętniej przespała..

a ja bym spędziła najchętniej pod palmą
Typografia ogrodu 17:12, 04 lis 2015

Do góry
dla mnie też-bez wad, bezobsługowa
Typografia ogrodu 17:11, 04 lis 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Jagódko bardzo mocna i sztywna

tak i nawet kot nie obgryza
Typografia ogrodu 16:45, 04 lis 2015

Do góry
Jagódko bardzo mocna i sztywna
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:50, 04 lis 2015

Do góry
malkul napisał(a)

jeszcze trochę ale wiesz ze ja lubię miec plan

I u mnie już prawie gotowy plan dekoracyjny na święta

eMowi już zapowiedziałam, że ma się rozglądać za konkretnym gatunkiem choinki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies