Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród na górce 20:30, 09 kwi 2014

Do góry
Iwa napisał(a)
Moje tulipany zaczęły właśnie kwitnąć, nie mam ich wiele, ale o dziwo, kwitną te, które sadziłam najpóźniej, w grudniu. Nie chciałam ich kiedyś za wiele w ogrodzie, teraz widzę, że warto w przyszłości nawet dosadzić więcej, bo gdy pojawiają się kolejne upiększają ogród barwnymi plamami. Już mam pomysł, by posadzić je w towarzystwie innych roślin, obraz "maluję" w wyobraźni
Wkrótce znowu odwiedzę szkółki, kupię jednoroczne i nasiona.
Dobrego dnia

U mnie tulipany już prawie zakwitły, chociaż nie wszystkie. Boję się, że będą tylko liście. Magnolia zaczyna kwitnąć i migdałek ma pączki. Zakwitła też bergenia. Słowem wiosna Dziś kupiłam różaneczniki, azalie i trochę wrzośców. Wrzosowisko się powiększa Ciekawa jestem, jakie dzieło u ciebie powstanie Iwonko. Tulipany w duecie z...
Liliowo i kolorowo:) 19:45, 09 kwi 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Gratuluję pięknych kancików. Zdolniacha jesteś. Magnolka cudna. To chyba najpiękniejszy wiosenny okaz roślinny. Cudna wiosna u ciebie

Zgadzam sie z Toba, ze magnolia to najpiekszniejsze drzewko wiosny a kanciki jeszcze musze nad nimi popracowac Pozdrawiam serdecznie
Liliowo i kolorowo:) 19:39, 09 kwi 2014

Do góry
Maria667 napisał(a)
Piękne fotki z ogrodu. Zwłaszcza magnolia.
I wygląda jakoś znajomo

Magnolia to kwiaty wiosny i jak dla mnie wyjąkowej urody Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 19:35, 09 kwi 2014

Do góry
Kuklik napisał(a)
Piękne zdjęcia wiosenne
Cudowna magnolia, też jestem ciekawa nazwy, wygląda trochę jak moja Iolanthe. Buziaki

Chyba to jest Susan, sadzona 12 lat to nie zwracalam uwagi na nazwy: Pozdrawiam serdecznie
Liliowo i kolorowo:) 19:31, 09 kwi 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Danusiu cieszę się że u Ciebie się zdjęcia pojawiłyi jak zwykle zachwycają.
Piękna magnolia- też pytam o odmianę, czy to Susan, bo już się zgubiłam w identyfikacji....wszystkie mi się podobają

Byłam u Kapiasów kilka dni temu i stałam nad Susan, ale w planach jest Nigra i Genie. A teraz wiem, że Susankę posadziłabym z drugiej strony domu

Ula nie wiem jaka to mysle, ze Susan Mam ja juz 12 lat Genie bardzo i to bardzo mi sie podoba no i dlugo kwitnie a kolor ma cudny, jak dluzej o niej pomysle to znowu kupie) Pozdrawiam z zimnego Rybnika. Maluje w domu to mam niezly sajgon i pracy duzo a nowe nakupione roslinki biedne czekaja by je posadzic.
Amatorka rozpoczyna przygodę ogrodową - proszę o rady 19:31, 09 kwi 2014

Do góry
hej

wiosna wszędzie ciepło zawitała.
ja sadzę i przesadzam ale coś efektu uzyskać nie mogę.

tak to teraz wygląda

te małe kwiatuszki posadził moj synek więc narazie niech będą a potem powiem mu że trzeba je przesadzić

a taki mam widok z jadalni z wykusza
chcę tu posadzić róże okrywowe .... nie wiem czy to dobry pomysł...... POMOCY

a tak zakwitła moja Magnolia

a to taka moja kompozycja przed wejściem

i jak??!!
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:11, 09 kwi 2014

Do góry
paulina_weron_niemiec napisał(a)
Zdjecia obejzane i podziwiam wszystko po kolei sliczna magnolia moja mlodziutka cale 2 paki posiada. Ciagle u ciebie podziwiam stawik kiedy u mnie taki bedzie na razie prace ziemne w moim wykonaniu trwaja, a dzis pada wiec odpoczywam i juz oczmi wyobrazni widze jak bedzie choc narazie zastane znowu mnustwo wody a do dalszej pracy potrzebna koparka by na glebokosc powiekszyc. A u ciebie pieknie podziwiam nadal

Dzięki Nie skupiaj się ile jeszcze do zrobienia, tylko zaplanuj małe odcinki prac i skupiaj się na ich wykonaniu. Wtedy nie bedziesz myśleć ile masz jeszcze pracy przed soba
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:04, 09 kwi 2014

Do góry
Bogusia - ja niestety nie umiem projektować na papierze. i sadzę i przekopuję, aż będzie tak, że uznam "niech będzie"
A to mój krajobraz zapożyczony... duża jest ta magnolia.... i sąsiadów Ale też na niaą sie gapię za każdym razem i cmokam z zachwytu.

Dwa ogrody 16:00, 09 kwi 2014

Do góry
Witaj, wpadłam i ja odwiedzić ciebie i twój ogród sasanki super, tez sobie kupiłam, ale maleńkie takie, więc pewnie potrwa, az się zbiorą Dam im dobra ziemie, to może ruszą z kopyta
Przeczytałam o magnolii, ze miała dużo nasion. A zerwałaś je, jak tylko się wytworzyły?
Trzeba zrywac, bo w przeciwnym razie magnolia wkłada bardzo dużo siły w ich wykształcenie, a nikomu do niczego nie sa potrzebne, tylko osłabiają drzewo

Pozdrawiam
Ogrodowe zacisze 15:28, 09 kwi 2014

Do góry
Jeszcze parę migawek

Magnolia gwiaździsta , posadzona w tamtym roku, ma 1 (słownie: jeden) kwiatek. No cóż, trzeba ją będzie nieco podkarmić
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 13:40, 09 kwi 2014

Do góry
Aniu ja się cieszę, że Ty w ogóle dajesz radę do mnie zajrzeć... Magnolia to Picture i warta moje świra Dzięki za info o wzroście. Rozchodnik jest ekspansywny ale ponieważ ja go tak bardzo nie kocham - choć bardzo ładny jest jak kwitnie to ja go tnę co chwilę, może dam radę a jak nie to będę musiała goryczkę przesunąć bo rozchodnika więcej i jest kocykiem dla powojników

Bogusiu - tanio - tylko nie wiem jakiej wysokości były te giełdowe - ja chcę trochę wysokie to może temu drożej
Moja bajka 13:17, 09 kwi 2014

Do góry
ANIA napisał(a)
Pięknie kwitnie magnolia, a na zakupy do Lidla też się pofatyguję, może też coś upoluję. Pozdrawiam.

Ciekawe Aniu czy coś będzie z tych pnączy. Ale za taką kasę można ryzykować W ogrodniczym u mnie powojniki kosztują ok 16zł. Ten żółty widać, że się opuszcza, a fioletowy na razie łysy jak kolano. Zobaczymy.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 13:10, 09 kwi 2014

Do góry
Tylko 5 stronek nadrobiłam.. wybacz....... magnolia piękna.. nie doczytałam jaka to.... i warta Twego Świra.... Dzień Świra??
One stoją 2 lata, chyba idą w korzenie, a potem idą w góre.. nabierają przyspieszenia...

I pochwalę klimatyczne detale z bluszczem........ w każdej chwili mogłabym ten kącik Ci ukraść...

A i rozchodnik.. zarośnie ci goryczkę.. weź rozchodnika eksmituj na odległosć..
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 12:17, 09 kwi 2014

Do góry
Ooooo, a do mnie właśnie jest w drodze podobny zestaw roślin . Fajnie, że Magnolia potwierdza trafność zestawienia Deep Blue z Frosted C.! Raźniej mi, bo moje kombinacje może będą miały w takim razie jakiś sens.

Beata, nie wiem, czy już masz na oku dostawcę roślin, jeśli nie, a do mnie przyjdą ładne, to mogę dać Ci namiary lub ewentualnie dowiesz się, jakiego sklepu unikać . (mam jednak nadzieję na tę pierwszą opcję )
A miało być tak pięknie.... 12:14, 09 kwi 2014

Do góry
beta napisał(a)
łaaałłłł....jakie zakupy...ja tez czekam na przesyłke...jak dojdzie to sie chwalić będę...cudne te pełne tulipany...magnolią się zachycam...choć sama nie mam i nie planuję....popatrzę na Wasze...buźka

Ja jeszcze tylko muszę kupić zamienniki za złote trawki i na tym koniec chyba......
Magnolia piękna jest,szkoda tylko że tak krótko kwitnie
Moja bajka 12:00, 09 kwi 2014

Do góry
Pięknie kwitnie magnolia, a na zakupy do Lidla też się pofatyguję, może też coś upoluję. Pozdrawiam.
Rododendronowy ogród II. 11:40, 09 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Moja soulangina już przekwita, przyszłam pozachwycać się Twoją. A rh elite dopiero zaczyna neiśmiało otwierać pąki, mimo że za gabionami w cieniu rosnie calutki jest bordowy

U Ciebie cieplej to i magnolia przekwita , szkoda bo to zachwycajace widoki jak kwitna magnolie , dziwne ze Elite u mnie wczesniej niz u Ciebie ale najważniejsze ze zakwitnie a listkami bordowymi nie ma sie co przejmowac , pewnie to jej ochrona przed zimnem , nie ma zielinego , nie ma przemiany materii , łatwiej zimę przetwac.Pozdrówka.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:17, 09 kwi 2014

Do góry
Masz tyle miejsca,że możesz poszaleć

U mnie odpowiedz na twoje pytanie,a tu znalazłam fajne zestawienie odmian.

http://zojalitwin.wordpress.com/2010/10/20/magnolia-odmiany/

http://www.galeriakwiatow3.republika.pl/podstrona2.html
A miało być tak pięknie.... 11:11, 09 kwi 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Ale piękne kwiaty! Jaka to magnolia? Przeprowadzam casting

To prawdopodobnie Alexandrina, mam ją już 15 lat ,z czasów kiedy się metkami nie interesowałam
Gwiażdzistą białą też miałam,ale nornice ją podgryzły.Nie ma takich pięknych kwiatów,ale zapach......

W biedronie są magnolie po 12,99 ,to los na loterii, bo piszą tylko jakie kolory,ale chyba się skuszę na jedną bo wszystkie są piękne
Moja bajka 10:26, 09 kwi 2014

Do góry
Moja żółta magnolia już w pełnej krasie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies