Madzia raz jeszcze dzięki wielkie za zaproszenie i milutkie popołudnie. Mogłam się nacieszyć pięknem Twojego ogrodu i chwilę odpocząć od codzienności
Teraz mogę się też podzielić tymi wrażeniami z gośćmi na twoim wątku.
Drugiego takiego ogrodu jak Madzi nie spotkałam nigdzie jest niesamowicie skomponowany, ma dziewczyna wyczucie piękna
Ale uprzedzam fotek mam pełno
Coś tam szukałam u Ciebie i przy okzji pochyliłam się nad tym miejscem. Pisałaś że po remoncie elewacji zmniejszyłaś wysokościowo rabatę w wykuszu a tu ją zwiększyłaś ( chodzi o wysokość). A mi się wydaje że w wykuszu mogłyby być cisy, szałwie i stipa. A tu lepiej wyglądałoby wrzosowisko jeśli u Ciebie wrzosy się trzymają.
Nie gniewaj się że piszę coś zupełnie przeciwnego. Bo ja mam takie dziwne spojrzenie na przestrzeń. Jak się popatrzysz przez okno to nie widzisz tego co pod murem w wykuszu dopiero jak wyjdziesz do ogrodu. Za to przez okno widzisz tą pierwsą rabatę przy ścieżce którą nazywasz łezką. I ona powinna być przechodnią na widok dalszej. Dlatego głosuję za czymś niskim na niej. Obojętnie co wymyślisz, n8e muszą być wrzosy
Mam prośbę żebyś m8 pokazała co wymyśliłaś przed anabelkami przy wjeździe.