Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogrodowe zacisze 13:13, 10 kwi 2014

Do góry
Marysiu, ta magnolia jest boska, szkoda, że nie kwitną cały rok!
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 11:49, 10 kwi 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
'wiszę' Ci jaką jeszcze odpowiedź? Już się pogubiłam

Magnolia, ty mi nic nie "wisisz" co najwyżej ja....
Zrobię te rabatę i do końca maja raczej nic nie planuje bo mam inne sprawy na głowie.
Jakbys mnie nie miała jeszcze dośc to końcem maja będę chciała zaplanowac druga rabatę przy tarasie... na razie finito

Za to, co do tej pory mi pomogłaś - stokrotne dziekuję !!!!
Miejska ogrodniczka :) 08:50, 10 kwi 2014

Do góry
Rany, ale wczoraj grad padał! A ja w czasie tej największej nawałnicy byłam na zewnątrz i ratowałam moje świeżo zakupione rośliny, które właśnie przeniosłam spod tarasu, żeby posadzić przed domem (robota głupiego )

I jeśli przedwczoraj mnie "podlało", to wczoraj dostałam prawdziwe wpierdy Masaż grzbietu kulkami wielkości wypasionego groszku, wprost od stwórcy
Najważniejsze, ze deszcz porządnie popadał, bo zdążyłam podsypać iglaki (niestety nie wszystkie, bo mi nawozu brakło).
A po deszczu posadziłam większość kupionych roślin, w zasadzie wszystko oprócz hortensji.

Teraz obiecane fotki. Najpierw magnolia.
Tak wygląda od strony ulicy

W pełnym rozkwicie

Na chwile wyszło słońce, więc zbliżenie

Prześwietlone, ale nie mogłam się oprzeć

W ogródku Iwony 08:37, 10 kwi 2014

Do góry
Iwonko, wrzosowisko przygotowane już na jesień............ wrzosy pączkowe polecam, moje nawet teraz wyglądają kwitnąco

Tulipanki i magnolia już prawie kwitną.................szafirkowa obwódka i kancik, ale bayer..............kaczeńce uwielbiam, też posadziłam u mnie już kwitną,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,twój pieris to piękny okaz, możesz być dumna, podziwiam

Działka wkoło Lubczyka :) 08:36, 10 kwi 2014

Do góry
cały czas szukam, jaka magnolia mi się podoba-chyba muszę em zaproblemić i zobaczę, co jemu się podoba
Rododendronowy ogród II. 07:11, 10 kwi 2014

Do góry
Rench napisał(a)

Ach te Twoje widoki !

Niesamowity kolor sasanek. Moja magnolia też liźnięta,ale i tak cieszy

Pozdrawiam Bożenko

Reniu pewnie ze cieszy ale zawsze nas serce boli jak te roślinki maja kłopoty z mrozem, czeka sie cały rok na ich kwitnienie i żal jest jesli coś to kwitnienie zepsuje. Bałam się ze wogóle nie rozchyli pąków ale na szczescie jakos daje rade i wygląda coraz piękniej.Miłego dnia choc pogoda niezbyt dobra.
Od ogrodu do łąki i stawu 23:15, 09 kwi 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)
Piękna wiosna u Ciebie!
Magnolia powalająca, ale jak tulipki zakwitną w tej ilości - to dopiero będzie widok

Gabrysiu witaj! magnolia jeszcze czeka na największy rozkwit może jutro zfocę tego olbrzyma wraz z tulipkami
pozdrowienia!
Rododendronowy ogród II. 23:10, 09 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
I zdjecia na dobranoc

Ach te Twoje widoki !

Niesamowity kolor sasanek. Moja magnolia też liźnięta,ale i tak cieszy

Pozdrawiam Bożenko
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:17, 09 kwi 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
sprawdziłem bardzo fajna sprawa ale dla mnie odpada, wystające elementy w tym przypadku musiałem wykreślić a szkoda bo lubię znaczy się taki zoom -do kozic na grani bliżej a tak muszę się wyżej wspinać
na szczęście niżej też można coś trafić

zawsze marzyłam o bezkrwawych łowach, ale nie miałam czym łowić, ale upolowałeś zwierzynężurawie śliczne, dostojne, u mnie pod dom podchodzą sarny, widziałam lisy , bażanty, w lasku bywają dziki, ale żurawi na żywo nie widziałam są piękne, Ty to masz szczęście że mieszkasz w takim pięknym miejscu na ziemi .Magnolia wieczorową porą prezentuje się pięknie.
W moim magicznym ogrodzie wszystko... 22:01, 09 kwi 2014

Do góry
Magnolia z początku kwietnia:

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:38, 09 kwi 2014

Do góry
Marta7 napisał(a)
Zakwitła pigwa

i floksy szydlaste

i magnolia

Ślicznie Marta - tak sielsko-anielsko Uspokajające klimaty... ach
Ogród na górce 20:30, 09 kwi 2014

Do góry
Iwa napisał(a)
Moje tulipany zaczęły właśnie kwitnąć, nie mam ich wiele, ale o dziwo, kwitną te, które sadziłam najpóźniej, w grudniu. Nie chciałam ich kiedyś za wiele w ogrodzie, teraz widzę, że warto w przyszłości nawet dosadzić więcej, bo gdy pojawiają się kolejne upiększają ogród barwnymi plamami. Już mam pomysł, by posadzić je w towarzystwie innych roślin, obraz "maluję" w wyobraźni
Wkrótce znowu odwiedzę szkółki, kupię jednoroczne i nasiona.
Dobrego dnia

U mnie tulipany już prawie zakwitły, chociaż nie wszystkie. Boję się, że będą tylko liście. Magnolia zaczyna kwitnąć i migdałek ma pączki. Zakwitła też bergenia. Słowem wiosna Dziś kupiłam różaneczniki, azalie i trochę wrzośców. Wrzosowisko się powiększa Ciekawa jestem, jakie dzieło u ciebie powstanie Iwonko. Tulipany w duecie z...
Liliowo i kolorowo:) 19:45, 09 kwi 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Gratuluję pięknych kancików. Zdolniacha jesteś. Magnolka cudna. To chyba najpiękniejszy wiosenny okaz roślinny. Cudna wiosna u ciebie

Zgadzam sie z Toba, ze magnolia to najpiekszniejsze drzewko wiosny a kanciki jeszcze musze nad nimi popracowac Pozdrawiam serdecznie
Liliowo i kolorowo:) 19:39, 09 kwi 2014

Do góry
Maria667 napisał(a)
Piękne fotki z ogrodu. Zwłaszcza magnolia.
I wygląda jakoś znajomo

Magnolia to kwiaty wiosny i jak dla mnie wyjąkowej urody Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 19:35, 09 kwi 2014

Do góry
Kuklik napisał(a)
Piękne zdjęcia wiosenne
Cudowna magnolia, też jestem ciekawa nazwy, wygląda trochę jak moja Iolanthe. Buziaki

Chyba to jest Susan, sadzona 12 lat to nie zwracalam uwagi na nazwy: Pozdrawiam serdecznie
Liliowo i kolorowo:) 19:31, 09 kwi 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Danusiu cieszę się że u Ciebie się zdjęcia pojawiłyi jak zwykle zachwycają.
Piękna magnolia- też pytam o odmianę, czy to Susan, bo już się zgubiłam w identyfikacji....wszystkie mi się podobają

Byłam u Kapiasów kilka dni temu i stałam nad Susan, ale w planach jest Nigra i Genie. A teraz wiem, że Susankę posadziłabym z drugiej strony domu

Ula nie wiem jaka to mysle, ze Susan Mam ja juz 12 lat Genie bardzo i to bardzo mi sie podoba no i dlugo kwitnie a kolor ma cudny, jak dluzej o niej pomysle to znowu kupie) Pozdrawiam z zimnego Rybnika. Maluje w domu to mam niezly sajgon i pracy duzo a nowe nakupione roslinki biedne czekaja by je posadzic.
Amatorka rozpoczyna przygodę ogrodową - proszę o rady 19:31, 09 kwi 2014

Do góry
hej

wiosna wszędzie ciepło zawitała.
ja sadzę i przesadzam ale coś efektu uzyskać nie mogę.

tak to teraz wygląda

te małe kwiatuszki posadził moj synek więc narazie niech będą a potem powiem mu że trzeba je przesadzić

a taki mam widok z jadalni z wykusza
chcę tu posadzić róże okrywowe .... nie wiem czy to dobry pomysł...... POMOCY

a tak zakwitła moja Magnolia

a to taka moja kompozycja przed wejściem

i jak??!!
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:11, 09 kwi 2014

Do góry
paulina_weron_niemiec napisał(a)
Zdjecia obejzane i podziwiam wszystko po kolei sliczna magnolia moja mlodziutka cale 2 paki posiada. Ciagle u ciebie podziwiam stawik kiedy u mnie taki bedzie na razie prace ziemne w moim wykonaniu trwaja, a dzis pada wiec odpoczywam i juz oczmi wyobrazni widze jak bedzie choc narazie zastane znowu mnustwo wody a do dalszej pracy potrzebna koparka by na glebokosc powiekszyc. A u ciebie pieknie podziwiam nadal

Dzięki Nie skupiaj się ile jeszcze do zrobienia, tylko zaplanuj małe odcinki prac i skupiaj się na ich wykonaniu. Wtedy nie bedziesz myśleć ile masz jeszcze pracy przed soba
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:04, 09 kwi 2014

Do góry
Bogusia - ja niestety nie umiem projektować na papierze. i sadzę i przekopuję, aż będzie tak, że uznam "niech będzie"
A to mój krajobraz zapożyczony... duża jest ta magnolia.... i sąsiadów Ale też na niaą sie gapię za każdym razem i cmokam z zachwytu.

Dwa ogrody 16:00, 09 kwi 2014

Do góry
Witaj, wpadłam i ja odwiedzić ciebie i twój ogród sasanki super, tez sobie kupiłam, ale maleńkie takie, więc pewnie potrwa, az się zbiorą Dam im dobra ziemie, to może ruszą z kopyta
Przeczytałam o magnolii, ze miała dużo nasion. A zerwałaś je, jak tylko się wytworzyły?
Trzeba zrywac, bo w przeciwnym razie magnolia wkłada bardzo dużo siły w ich wykształcenie, a nikomu do niczego nie sa potrzebne, tylko osłabiają drzewo

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies