Danusiu czarodziejko.. mojemu M spodobały się brzozy. Mam spytać: "jakiej są wysokości, ile kosztują i gdzie kupiłaś to pojedzie z przyczepą i przywiezie"
Brzozy są dobre na tereny z wysoką wodą podskórną. A tam chyba jej dosć skoro taki drenaż trzeba było zrobić. A sąsiednia działka, jak pisałaś Danusiu, zalana.
Oj czekamy na te smaczki i wisienki na torcie A tak w ogóle te brzozy są bardzo fajne, może nawet lepsze niż serby. Ja się nie znam, ale tak sobie myślę po cichu. Kora ładna, bielusieńka i krokusy będą, a serby by zarosły za bardzo chyba. Oj miodzio!
Brzozy są inne, nie zwykłe jak z lasu. a świerki serbskie, wszystko będzie ok. wiem co robię kochani
Pogadamy za kilka lat. Będę relacjonować na bieżąco jak ze swojego ogrodu.
Ale to przecież jeszcze nie koniec realizacji, zostały smaczki, biżuteria i kolorowe żurawki. Inne krzewy także i dosadzanie, dosadzanie
A w brzozach będą krokusy i za trawami może posadzę jeszcze coś.
Gdyby nie było brzóz (wymóg klienta) to bym posadziła świerki. Będą tam jeszcze kolorowe berberysy i irgi "Major" To nie koniec tej rabatki, dowiozę towaru
Poczekajcie, a będzie efekt na cały rok Grzesiu zobaczysz.
no i znów sobie cichutko westchnęłam.... jak ja kocham brzozy !!! ale te, no bajka , przepiękne cudeńka już myślę, gdzie u mnie taki wcisnąć.... mój M mnie udusi....
pięknie Danuś w każdym detalu !
po powrocie moim pewnie będzie już całość
Szok, jeden wielki szok, ale nie mam złudzeń, trzeba mieć zasobną kieszeń na taki ogród jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki...
Chciałabym zapytać o coś innego, doczytałam, że działka ma ok. 1000 mkw a widzę, że sadzicie tyle drzew, teraz efekt będzie cudny, ale jak będzie za 20 lat? Czy te brzozy czy świerki są tak wolno rosnące, czy potrzebny będzie leśnik do wyznaczenia trzebieży?
Danuś, a jak rozmawiałaś z inwestorem, to jak on określił, że co niby chce mieć za ogród? Bo ja muszę określić dość podobnie
Moja męża marzyła o gaju brzozowym, a ja nie wiedziałam jak to niby te brzozy porozrzucać i sobie darowałam. Zresztą w szkółce widziałam raz brzozę pożyteczną chyba za pińcset złociszy i mniejsza była. Jak wielkościowo ma się ten ogród?Jest sporo większy od mojego?Bo wiesz, ja to teraz przypasowuję wszystko do siebie. Nie wpadłoby mi nawet do głowy, że potrzeba aż tylu roślin- fortuny potrzeba wielkiej na takie nasadzenia
Tu będzie okno widokowe. Dziś podsunęłam inwestorowi pomysł, żeby murować mur lity od ulicy, a tu dać wnękę na lustro kolejne Lepsza dziura czy lustro?
lustro
Nom Mam problem z tym ile cm co ma, nigdy nie wiem, zawsze zawyżam.
ja bym tego okna widokowego w ogóle nie robiła ale wnękę z lustrem, w której będą przeglądać się brzozy potęgując wrażenie i ilość
Tu będzie okno widokowe. Dziś podsunęłam inwestorowi pomysł, żeby murować mur lity od ulicy, a tu dać wnękę na lustro kolejne Lepsza dziura czy lustro?
lustro
Nom Mam problem z tym ile cm co ma, nigdy nie wiem, zawsze zawyżam.
ja bym tego okna widokowego w ogóle nie robiła ale wnękę z lustrem, w której będą przeglądać się brzozy potęgując wrażenie i ilość