Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród z lustrem 21:20, 01 paź 2011

Do góry
Danusiu czarodziejko.. mojemu M spodobały się brzozy. Mam spytać: "jakiej są wysokości, ile kosztują i gdzie kupiłaś to pojedzie z przyczepą i przywiezie"
Ogród z lustrem 21:19, 01 paź 2011

Do góry
Brzozy są dobre na tereny z wysoką wodą podskórną. A tam chyba jej dosć skoro taki drenaż trzeba było zrobić. A sąsiednia działka, jak pisałaś Danusiu, zalana.
Ogród z lustrem 20:50, 01 paź 2011

Do góry
Oj czekamy na te smaczki i wisienki na torcie A tak w ogóle te brzozy są bardzo fajne, może nawet lepsze niż serby. Ja się nie znam, ale tak sobie myślę po cichu. Kora ładna, bielusieńka i krokusy będą, a serby by zarosły za bardzo chyba. Oj miodzio!
Ogród z lustrem 20:35, 01 paź 2011

Do góry
phiii myślę że nikt tu nawet nie wątpi że efekt będzie powalający,ja wiem napewno że będzie pięknie i chciałabym takie brzozy u siebie
Ogród z lustrem 20:30, 01 paź 2011

Do góry
Basiaw napisał(a)
Szok, jeden wielki szok, ale nie mam złudzeń, trzeba mieć zasobną kieszeń na taki ogród jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki...

Chciałabym zapytać o coś innego, doczytałam, że działka ma ok. 1000 mkw a widzę, że sadzicie tyle drzew, teraz efekt będzie cudny, ale jak będzie za 20 lat? Czy te brzozy czy świerki są tak wolno rosnące, czy potrzebny będzie leśnik do wyznaczenia trzebieży?

Brzozy są inne, nie zwykłe jak z lasu. a świerki serbskie, wszystko będzie ok. wiem co robię kochani

Pogadamy za kilka lat. Będę relacjonować na bieżąco jak ze swojego ogrodu.

Ale to przecież jeszcze nie koniec realizacji, zostały smaczki, biżuteria i kolorowe żurawki. Inne krzewy także i dosadzanie, dosadzanie

A w brzozach będą krokusy i za trawami może posadzę jeszcze coś.
Gdyby nie było brzóz (wymóg klienta) to bym posadziła świerki. Będą tam jeszcze kolorowe berberysy i irgi "Major" To nie koniec tej rabatki, dowiozę towaru
Poczekajcie, a będzie efekt na cały rok Grzesiu zobaczysz.
Ogród z lustrem 20:24, 01 paź 2011

Do góry
no i znów sobie cichutko westchnęłam.... jak ja kocham brzozy !!! ale te, no bajka , przepiękne cudeńka już myślę, gdzie u mnie taki wcisnąć.... mój M mnie udusi....

pięknie Danuś w każdym detalu !
po powrocie moim pewnie będzie już całość
Ogród z lustrem 19:27, 01 paź 2011

Do góry
Szok, jeden wielki szok, ale nie mam złudzeń, trzeba mieć zasobną kieszeń na taki ogród jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki...

Chciałabym zapytać o coś innego, doczytałam, że działka ma ok. 1000 mkw a widzę, że sadzicie tyle drzew, teraz efekt będzie cudny, ale jak będzie za 20 lat? Czy te brzozy czy świerki są tak wolno rosnące, czy potrzebny będzie leśnik do wyznaczenia trzebieży?
Ogród z lustrem 23:57, 30 wrz 2011

Do góry
Idę szukać cisów Danusiu piękne brzozy ,a do jakich rozmiarów dorastają to nie jest jakaś "karłowa"odmiana ?
Ogród z lustrem 23:36, 30 wrz 2011

Do góry
Puskaogrodniczka napisał(a)

On tylko określił rośliny czyli brzozy, że lubi i żeby były i koniec, dał mi wolną rękę.

I dziękać bogu, że mądry inwestor.
Takie decyzje należy pozostawiać w rękach fachowców.
Brawo dla Danusi i dla inwestora poniekąd także !

Oczywiście najpierw propozycja była omawiana, zaklepana i dopiero projekt właściwy

Ogród z lustrem 23:33, 30 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
On tylko określił rośliny czyli brzozy, że lubi i żeby były i koniec, dał mi wolną rękę.

I dziękać bogu, że mądry inwestor.
Takie decyzje należy pozostawiać w rękach fachowców.
Brawo dla Danusi i dla inwestora poniekąd także !
Ogród z lustrem 23:30, 30 wrz 2011

Do góry
Ogród z lustrem 23:29, 30 wrz 2011

Do góry
Ten ogród jest mniejszy od Twojego. 1000 m2 tak około. W kwadracie.

Brzozy były po 230 - ogromniaste Już ja wiem, gdzie szukać towaru, stąd mam 317 tysięcy km na liczniku
Ogród z lustrem 23:25, 30 wrz 2011

Do góry
Danuś, a jak rozmawiałaś z inwestorem, to jak on określił, że co niby chce mieć za ogród? Bo ja muszę określić dość podobnie
Moja męża marzyła o gaju brzozowym, a ja nie wiedziałam jak to niby te brzozy porozrzucać i sobie darowałam. Zresztą w szkółce widziałam raz brzozę pożyteczną chyba za pińcset złociszy i mniejsza była. Jak wielkościowo ma się ten ogród?Jest sporo większy od mojego?Bo wiesz, ja to teraz przypasowuję wszystko do siebie. Nie wpadłoby mi nawet do głowy, że potrzeba aż tylu roślin- fortuny potrzeba wielkiej na takie nasadzenia
Ogród z lustrem 22:50, 30 wrz 2011

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Tu będzie okno widokowe. Dziś podsunęłam inwestorowi pomysł, żeby murować mur lity od ulicy, a tu dać wnękę na lustro kolejne Lepsza dziura czy lustro?

lustro
Nom Mam problem z tym ile cm co ma, nigdy nie wiem, zawsze zawyżam.

ja bym tego okna widokowego w ogóle nie robiła ale wnękę z lustrem, w której będą przeglądać się brzozy potęgując wrażenie i ilość

I ja też tak uważam, to rozwiązanie lepsze
Ogród z lustrem 22:48, 30 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Tu będzie okno widokowe. Dziś podsunęłam inwestorowi pomysł, żeby murować mur lity od ulicy, a tu dać wnękę na lustro kolejne Lepsza dziura czy lustro?

lustro
Nom Mam problem z tym ile cm co ma, nigdy nie wiem, zawsze zawyżam.

ja bym tego okna widokowego w ogóle nie robiła ale wnękę z lustrem, w której będą przeglądać się brzozy potęgując wrażenie i ilość
Ogród z lustrem 22:47, 30 wrz 2011

Do góry
naprawde brzozy są prześliczne
Ogród z lustrem 22:27, 30 wrz 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
brzozy jak marzenie przepiękne,rozumiem że nie będzie problemu z ich przyjęciem? Czy drogie sa takie okazy?

Brzozy 1000 % przyjęcia się, 100% korzeni

Super podłoże, na górce

Ogród z lustrem 22:25, 30 wrz 2011

Do góry
brzozy jak marzenie przepiękne,rozumiem że nie będzie problemu z ich przyjęciem? Czy drogie sa takie okazy?
Ogród z lustrem 22:20, 30 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

I ja zasiadłam popatrzeć na seans.
A sąsiedzi pewnie zazdroszczą i domu i ogrodu.

Dzisiaj jeden pan zsiadł z rowerka i powiedział jest pięknie i posłał całuska rączką

miły pan, zna się na rzeczy a te dalsze rośliny i te brzozy, jak to dziewczyny piszą.... wymiękam
Ogród z lustrem 22:18, 30 wrz 2011

Do góry
No i przyjechały wielkie brzozy Betula utilis 'Doorenbos' - brzoza pożyteczna 'Doorenbos'

Patrzyłam na nie pod słońce, pięknie się kołysały. Inwetor poprosił o brzozy - zaproponowałam właśnie te o czysto białej korze

A te zakupy dowiozłam w toyocie.

Potem jeszcze dojechało troszkę. A stożek fuksem kupiłam, był jeden i dostałam spory rabat. Albo tu, albo dam do kolejnego ogrodu.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies