Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kubusiowo

Kubusiowo

Syla 10:15, 30 sty 2012

kaisog1 napisał(a)
OOO Sylwia avaterek zmieniłaś

noooo .... na tle agrowłókiny w ogrodach u Kapiasów
kaisog1 10:16, 30 sty 2012

Sylwuś ja podejrzewam, że Danusia mysli tak samo jak Ty A ja bym chciała mieszańca tam zrobić. Poczekam az się Danus wypowie

Bo mnie się marzy mieć własne brzózki i sosny. Kocham te drzewa chciaż większość brzozy uważa za śmieciuchy a sosny za mało atrakcyjne po latach.
Syla 10:23, 30 sty 2012

kaisog1 napisał(a)
Sylwuś ja podejrzewam, że Danusia mysli tak samo jak Ty A ja bym chciała mieszańca tam zrobić. Poczekam az się Danus wypowie

Bo mnie się marzy mieć własne brzózki i sosny. Kocham te drzewa chciaż większość brzozy uważa za śmieciuchy a sosny za mało atrakcyjne po latach.

A może pomieszać, świerki z brzozami i tym co lubisz .... Brzozy w niereguralne nasadzenia mieszane ze świerkami i innymi.... Liście spadną to zostaną świerki i zawsze będzie ładnie....... O zbieraniu liści w tym wypadku raczej nie ma mowy , pomiędzy innymi nasadzeniami będą nie widoczne ,poza drogą a i pożyteczne (chyba........ się nie znam) ....

A rady Danusi bezzcenne !!!
Bea 10:30, 30 sty 2012

Małgosia dla mnie brzozy i sosny bardzo śmiecą i sadząc je trzeba brać to pod uwagę. Przy braku czasu może to być dla niektórych kłopotliwe i zdecydowanie świerki dla mnie mają ładniejsze igły.
anetawi 11:49, 30 sty 2012

Ja jestem za brzozami, liście ci wywieje, to przecież górka.
Milka 11:52, 30 sty 2012

i ja dodam coś od siebie; najwyższa strefa, to świerki srebrne i brzozy, niżej rododendrony, a jeszcze niżej uformowane cisy, a na samym dole wąski pas na kwiaty jednoroczne
Milka 11:55, 30 sty 2012

albo druga wersja, przycinane, formowane graby/ Danusia podawała link, cisy i hortensje i na dole rząd białych tulipanów/ kwitną wiosną i liopre szafirkowa vargieta - kwitnie aż do października, liście jak u liliowcó ale biało - zielone, a kwiaty szafirkowe
Elfik 12:02, 30 sty 2012

Gosia, ja się nie dziwię, że masz mętlik w głowie... Jak poczytałam, to też już nie wiem, za czym optuję... Chyba Cię dobiję: teraz pomysł z grabami też mi się podoba... Ale najbardziej romantyczne są brzozyyyyyyyy......................
agniecha973 12:03, 30 sty 2012

No szalejecie dziewczyny, co raz ciekawsze te podjazdy!
agniecha973 12:13, 30 sty 2012

Graby ładne, a buki jeszcze ładniejsze. U mnie buki mają do tej pory większość liści na sobie.
Tak wygląda teraz buk, taki najzwyczajniejszy ze szkółki leśnej

A tak grab