Jutro mam spotkanie z murarzem ... jak mnie ceną nie zabije i pogoda będzie sprzyjać to może już na początku marca zaczniemy? Ale żeby wykopać fundament trzeba wysadzić limki i ML ... kurczę to nie wiem kiedy można? W każdym bądź razie eM dał się przekonać
Tak sobie myślę, że one chyba wiosną są ciemniejsze a potem jaśnieją? ale nie wiem czy dobrze dedukuję? W garażu mam w miarę ciepło ... może śniadek dał radę?
Nic mi o tym nie wiadomo Miło, że do mnie zaglądasz Spotykam Cię często u Marzenki i z chęcią czytam bo ciekawie piszesz Zatkało Cię tzn, że się spodobało czy rozczarowało raczej?
Ja zawsze tnę pod koniec marca. Pąki są wtedy napęczniałe i tak 2-3 tyg później pękają. Tylko jak tnę mocno więc wielki mi nie rosną. W tym roku przytnę tylko o 1/3 długości.
spokojnie na najcieplejszej rabacie pod domem mają około 4cm, a na niektórych rabatach ledwo je widać, na innych cisza, więc spokojnie, mają jeszcze czas
Kompost jest luzem tylko na wierzchu kilka workow aby w drodze nie zwialo go ,z cieciem jeszcze troche poczekaj,ja tylko tak do rozmnozenia bo nie wytrzymalam obcielam,ale korekte bede robic pozniej
Pompa leży na półce ok 50cm nie jest niczym przytwierdzona do podłoża a jedynie zamaskowana kamykami (wąż).
Na zimę nigdy nie wyciągaliśmy pompy a czyścimy filtr co jakiś czas jak słabiej wodę tłoczy
Dziękuję bardzo Olu
Fajnie, że już jesteś ... chciałam Cię trochę podpytać o ściankę wodną eM zaczął zgłębiać temat i zasypał mnie mnóstwem technicznych pytań Czy mogłabyś mi podpowiedzieć jak umocowana jest pompa w wodzie? czy wyjmujecie ją na zimę? czy ją się czyści?