Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 18:44, 20 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
Mam nadzieję, że już będę miała co pokazać jesienią
Ta bergenia nie jest mała. Może być to mylące, że to były pobrane takie małe sadzonki, które rosły obok rośliny-matki. No to w takim razie te dwie doniczki już są Twoje Zapytam jeszcze w poniedziałek mamy czy ma coś jeszcze do ukopania, jakieś małe sadzonki

ren133 18:46, 20 lut 2016

jazzy napisał(a)
Renia! Niesamowicie pracowity rok za wami, a to czego dokonaliscie...no brak mi słów uznania, podziwu, zachwytu! O takie podsumowanie to ja za 10 lat się pokuszę Naprawdę czapki z głów!
Buziaki zostawiam tytanko pracy :-*

Takie podsumowanie a może i ciekawsze to Ty zrobisz w tym sezonie Jestem tego pewna Buziaki
leon60 19:17, 20 lut 2016

Fantastyczne podsumowanie, ogrom pracy i wspaniały efekt GRATULUJĘ !!!
ren133 19:32, 20 lut 2016

leon60 napisał(a)
Fantastyczne podsumowanie, ogrom pracy i wspaniały efekt GRATULUJĘ !!!

Dziękuję bardzo Olu
Fajnie, że już jesteś ... chciałam Cię trochę podpytać o ściankę wodną eM zaczął zgłębiać temat i zasypał mnie mnóstwem technicznych pytań Czy mogłabyś mi podpowiedzieć jak umocowana jest pompa w wodzie? czy wyjmujecie ją na zimę? czy ją się czyści?
leon60 19:41, 20 lut 2016

ren133 napisał(a)

Dziękuję bardzo Olu
Fajnie, że już jesteś ... chciałam Cię trochę podpytać o ściankę wodną eM zaczął zgłębiać temat i zasypał mnie mnóstwem technicznych pytań Czy mogłabyś mi podpowiedzieć jak umocowana jest pompa w wodzie? czy wyjmujecie ją na zimę? czy ją się czyści?

Pompa leży na półce ok 50cm nie jest niczym przytwierdzona do podłoża a jedynie zamaskowana kamykami (wąż).
Na zimę nigdy nie wyciągaliśmy pompy a czyścimy filtr co jakiś czas jak słabiej wodę tłoczy
rozark 19:51, 20 lut 2016

Pastelka nie powinna przemarznąć, u mnie jest OK, jeśli ma zielone pędy to jest zdrowa, pędy przemarznięte są ciemne, brązowe lub czarne
Krys 19:57, 20 lut 2016

Krys 20:06, 20 lut 2016

ren133 napisał(a)

Z tym miejscem to u mnie wiesz, że nie jest tak łatwo Ale cieszę się, że złapałaś wiatr w żagle i zaczynasz działać w ogrodzie Dużo worków Wam się zmieściło? Jak tylko będziesz potrzebowała przyczepkę to krzycz, pisz, dzwoń Buziaki

PS A to mam rozumieć, że już trzeba ciąć hortki?

Kompost jest luzem tylko na wierzchu kilka workow aby w drodze nie zwialo go ,z cieciem jeszcze troche poczekaj,ja tylko tak do rozmnozenia bo nie wytrzymalam obcielam,ale korekte bede robic pozniej
iwka 20:09, 20 lut 2016

Reniu, zaglądałaś do swoich worków liściasto-kompostowych ?
20:13, 20 lut 2016
całe forum tylko o twoim podsumowaniu gada ...przyszłam i ja ...i nie wiem co napisać ...jak wielu zwyczajnie zatkało mnie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies