Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

LeŚnicZaNka 18:02, 22 cze 2020

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)

Wow, jaka kolekcja Super
Ogródkowe perypetie:) 17:54, 22 cze 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
A takich zdjęć od Agi jeszcze nikt nie robił

Wow, cudnie
Plamy na trawniku spowodowane przez suczkę 17:54, 22 cze 2020

Do góry
Kosi00 napisał(a)
Witam. W tamtym roku sialem trawa i byla poprostu super. W zime zauwazylem kłopoty do tego stopnia ze chciałem w tym roku już ja zrywać i siać nową. 3 tygodnie temu byla werykulowana i nałożona nawozem Substral dlugodzialajacym. Po dzisiejszym noszeniu rozliczylem ręce. Trawa ma nawodnienie i podlewa sie w nocy. Proszę o pomoc co zrobic. Ostatnie 3 zdjęcia z tamtego roku.

Typowe plamy spowodowane przez suczkę. Trawa wypalona w tych miejscach (stężenie moczu zbyt duże).
Co robić? wyprowadzać suczkę 3 razy w ciągu dnia i niech się załątwi na spacerze.
Plamy na trawniku 17:50, 22 cze 2020

Do góry
Tomi napisał(a)
Witam
W kwietniu został posiany nowy trawnik. Ziemia była nawożona + górna warstwa czarnoziem
Po pierwszym koszeniu wg wskazówek w sklepie ogrodniczym posypałem nawozem Agrecol. Trawa po paru dniach zrobiła się grubsza i cały trawnik wyglądał jednolicie jak na zdjęciu (te ciemniejsze pasy trawy) jednak po tygodniu zrobiły się żółte plamy, trawnik podlewany jest codziennie wieczorkiem.
Poradźcie co zrobić lub kupić by ratować?

Problem tkwi w tym, że nie nawoziłeś równomiernie, tu gdzie żółto nie było nawozu, a tu gdzie mocno zielona tego nawozu jest nawet bym powiedziała za dużo. O krok od spalenia trawnika. No i jaka rada? wyłacznie taka, że musisz ale to musisz przystopować z tym nawożeniem i poćwiczyć sypanie. Jak mniemam sypałeś siewnikiem z wózka i stąd takie pasy. Dla mnie to masakra trawnika niestety z twojej winy. Dokładnie widać, gdzie ominięte. Zabierz kule srebrne z trawnika, zupełnie nie pasują
Mój drugi ogród- mały, ale komfortowy 17:48, 22 cze 2020

Do góry
Nie mogę sobie poradzić z rabatą z brzozami. Zarasta mi trawą i jest jakas taka bez wyrazu. Będę musiała i tak wysadzic z niej rośliny (kosodrzewina, Dąbrówka rozlogowa) zeby móc ją odchwascić porządnie, więc będzie okazja zrobić nowe nasadzenia. Jak ją unowoczesnic?
Na trawnik proszę nie patrzeć..będą tez krawezniki jako obrzeża. Róż nie chce ruszać- wolalabym zrobić dla nich jakies ciekawe tło
Mój drugi ogród- mały, ale komfortowy 17:43, 22 cze 2020

Do góry
Mój drugi ogród- mały, ale komfortowy 17:42, 22 cze 2020

Do góry
Mój drugi ogród- mały, ale komfortowy 17:41, 22 cze 2020

Do góry

Róże uwielbiam
Moja glebo terapia 17:37, 22 cze 2020

Do góry
I jeszcze kilka zaległych majowych fotek

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 17:35, 22 cze 2020

Do góry

To co nie wyschło to teraz zgnije
Ania z Zielonego Wzgórza 17:34, 22 cze 2020

Do góry
Pęcherznice

Mój sposób na mszyce, warto było poczekać

Nie wiedziałam, że paulownia ma puste pędy w środku ☺
Ania z Zielonego Wzgórza 17:30, 22 cze 2020

Do góry
Mariusz, ciężki ten rok dla ogrodu, przedtem zimno teraz mokro, oby to się zmieniło. Pomidory w gruncie miniaturki, za to dynie na kompoście wzięły się za rośnięcie.
Na poprawę humoru zdjęcie warzywnika

Dużo kwiatów, to nie mam, część dostałam, część wysiałam i urosły, a część kupiłam i rozmnożyłam.
Mój oszloch to taka tułaczkowa roślina, w lecie na działce, a na jesieni problem, gdzie ją wcisnąć na parapet z tymi długimi kwiatami
Zdjęcie z bańkami też mi się bardzo podoba☺ Muszę powtórzyć sobie, tylko, że aparatem, ale to już będzie bez niezapominajek, które muszę ograniczyć, bo wyrwanie ich zajęło mi cały dzień ostatnio
Ostatnie dwa orliki☺

Lepiej późno niż wcale - dojrzewanie ogrodowe 17:29, 22 cze 2020

Do góry
Dzięki za kolejne rady i miłe słowa

Gruszka - A jaką trawę najlepiej przed jeżówkami i podobnymi kwiatami?

Roocika - w weekend - wycieczka na Kaszuby

Sylwia - pęcherznica z innego miejsca - ta przycinana.
A moje przycinanie to będzie pewnie "na żywioł

Aaaa.. Myślałam, że to jakiś dereń a okazała się to krzewuszka Ale czad.

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:26, 22 cze 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jakie warunki musi mieć modrak sercolistny?

Twój świat jest bardzo różany - nie wiedziałam, że aż tak.
Przepuszczalna gleba, ale nie sucha, lubi częste i obfite podlewanie. Nawóz wiosną .
Od 5 lat jestem mocno różana, mam ich 80 sztuk. Nie wszystkie są udane, ale z większości jestem zadowolona.

CHIPPENDALE

Sezon 2017 u Hanusi 17:18, 22 cze 2020

Do góry
Martku, życie ma swoje potrzeby, a nie tylko siedzenie na ply i romantyczne widoki. Kiedy jest szansa na brak tłoku, wybieram się, a jak jest zalew ludzi- wolę ogród lub gdzieś indziej w terenie.

Atmosfera urlopowego szaleństwa już nie dla mnie. Dziękuję, że zaglądasz i życzę jak zawsze dla Ciebie: zdrowia i uśmiechu.

W ogródku emerytki 17:16, 22 cze 2020

Do góry
Kasiu, z tą sierścią możesz mieć rację, że to teriera, a nie wyżła.

Danko, Karo też musieliśmy uśpić, bo dostała skrętu żołądka i to ja z nią wtedy byłam
To była jedna z najtrudniejszych decyzji, ale nie było wyjścia.
Też mi smutno jak ją wspominam

Żeby nie było, że nie o ogrodzie...
Kwitną pierwsze lilie

Trzcinnik Overdam jest cudny

Moje siewki stipy urosły

A stipy z 2018 roku dopiero na takim etapie.
Hortensjowo 17:09, 22 cze 2020

Do góry
Helen napisał(a)

Ostróżki dziękują ale gdyby więcej padało pewnie by już leżały
Polestar dla Ciebie ma około 30 cm wysokości i podobną szerokość

Ach te hortensje... chciałoby się mieć je wszystkie
W moim małym ogródeczku - Dorota 17:06, 22 cze 2020

Do góry
oliwka napisał(a)

Dorotko, nie tylko zapach róż ale i uroczą projektantkę tego zaczarowanego świata:0) dobrze, że takie miejsca istnieją, a ty dzielisz się swoim królestwem i wiedzą, macham wesoło w pochmurne popołudnie
[/quote}
.............................

Siedzę przy uchylonym oknie, deszcz bębni o parapet, różyczki zwieszają swoje główki co raz niżej. Niesie się zapach świeżego powietrza. Do niedawna mówiłam, że to melodia dla moich uszu, ale gdyby tak padało dwa razy w tygodniu to by wystarczyło. W tej chwili to już drobna przesada z tą częstotliwością opadów. Dobrze, że to taki równy, spokojny deszcz, a nie jakaś zawierucha.
Tu na Ogrodowisku jest sporo pięknych ogrodów, mam kilka takich ulubionych. Są też takie wątki o których właściciele już zapomnieli, a szkoda.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies