Zrobilam dzisiaj mały remanent jeżówkowy.
Moja najmłodsza tegoroczna jeżowka Sunseekers Salmon na razie niziutka 20-30 cm. Nieproporcjonalnie duże kwiaty jak gerbera w kolorze różu z akcentem żółci.
TAR, w przechowalniku mam takie jak na zdjęciu dobrze ukorzenione już żurawki. Na pewno jest też biała, bo jeszcze kwitnie. Chętnie wysłałabym je do Ciebie już teraz, bo mam zaplanowany wyjazd wakacyjny i obawiam się, żebym po powrocie nie zastała "martwej natury" Jak coś to daj znać na priv ustalimy szczegóły
Wypoczywam, lekko w ogrodzie, dzisiaj był plażing
Odkryliśmy przystań "Kuter port" ... piękna okolica nad zalewem za Gdowem
w Nieznanowicach 14 km od domu
Od 1 lipca otwarli tu plażę, można iść na kawkę, zjeść obiad ...i przywieźliśmy sobie świeżą rybkę prosto z tutejszego łowiska
Co do turzycy, to chciałam dziabnąć ją hurtem samą w rabacie.
Dzięki za to porównanie, nie mogłam się dogrzebać właśnie do takich zdjęć. Mam ciut wątpliwości, czy te szkółkowe carexy to goldband Jak obstawiasz?
Ale masz masę roślin!! Super to będę zaglądać, bo na glinę masz już sporo sprawdzonych.
A co do stipy, to owszem sieje się, ale ja ją chciałam w większej ilości w innym miejscu niż jest aktualnie A siewki się czasem obrażają i padają po przeniesieniu
W zeszłym roku powiedziałam sobie, że będę tonować kolory w ogrodzie. Od białego, przez róże, fiolety. Starałam się, ale... mój ogród żyje swoim życiem...
Od Mamy dostałam cebulki białych lilii. Najpierw rozkwitły...bordowe, całkiem ładne, pokazywałam je wcześniej. Później rozkwitły białe, cudne lilie.