A teraz nie widziałam
Piękne jarzmianki ma malkul ... ja też mam jarzmianki na innej rabacie ... wlasnie z naparstnicami, które dostałam od Krys ale nie zdążyły zakwitnąć Jarzmianki kwitly mało ... chociaż jeszcze teraz jakieś pojedyncze kwiaty widziałam ... żeby był efekt musiałabym naprawdę gęsto je posadzić
Coś rzeczywiście Cię ta jesień omija
Takie jarzmianki chodzą za mną, w przyszłym roku kupię, a na razie mam od Malkul i kupiłam sobie jeszcze odmianę Variegata.
ja nie mam przynajmniej na razie szklarni i warzyw, więc sie zaopatrzę w granulacik i styknie - może jak się wyniosę na wioskę to wtedy uda mi się zdobyć taki z obory, bo u nas o dziwo, ale są krowy
wiesz u mnei bez planu ani rusz. od wiosny palnowałam szukałam i rozpisywałam , potem ubłagałam Magnolię aby rzuciła okiem i dograłyśmy wspólnie szczegóły. i plan był.
dokładnei. to samo tłumacze mojemu synkowi ktory boi się dentysty ze lepiej zaszyc dziurkę póki mała bo potem czesto dochodzi do takiego bołu jak amusia ma teraz
na razie to wiem że obiedka i jarzmianka sadzoan co ok 40cm. gdzies znalazłam że kłosownica Brachypodium sylvaticum - 3 sz./m2 ale to chyab wg mnie za gęsto