Ice Dancy są zdecydowanie wyższe, strzeliste i bardziej zielone, takie soczyste. Silvery są niższe, bardziej rozłożyste i kolor zimny ale ślicznie rozjaśniający. To się wymądrzyłam
Mam jakieś ziele od tesciowej, ktore rzekomo odstrasza nornice. Posadziłam w miejscach niewidocznych bo rosnie wielkie. Poszukam siewek iw sadze do doniczek dla Ciebie. W lipcu mi sie przypomnij to jakos zrobimy linie przerzutowa.
Tak mnie to zastanawia co napisałaś, bo skoro faktycznie nie jest strasznie to skąd tyle zamieszania i zawsze to właśnie fetor jest argumentem nr 1 na nie. Em mi mówi że może ta ferma blisko Ciebie jest podłączona do kanalizacji - coś gdzieś tak czytał o ile to w ogóle dozwolone, może mniejsza ? u nas nie ma kanalizacji i grunt nieprzepuszczalny - w okolicy są bagniste łąki.
a jak duża jest ta ferma ? u nas ma byc ponad 15 tys. boszsz, tez czasem myślę że może to gadanie , może tak nie czuć ale z kim nie rozmawiam to każdy mówi że straszny, ten gość ma jedną fermę w okolicy wybieramy się tam w przyszłym tygodniu, poza tym tez jakoś nie czuję się dobrze z faktem że kawałek dalej przemysłowo morduje się zwierzęta.
odór z fermy norek ma nawet swój termin na Wikipedii
Małgoś, na to wychodzi, że nie Te przerobione resztki liści z gnojówki wtykam w nory nornicy tylko trzeba uważać z nierozcieńczoną gnojówką aby za blisko roślin nie podlewać bo możemy popalić korzenie.
Powzdychałam do Twojego "napaćkanego" ogrodu
Będąc w Twoim ogrodzie i Oli czuję się jakbym jedną nogą była już w Biesach...często nie piszę ale jestem prawie codziennie.