Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 13:44, 04 mar 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

no najpierw zobaczę czy rosnąć będą chciały u mnie ale dosadziłam już im szałwię, czyścca wełnistego, lawendę, naparstnicę, irysy, trzcinnika Overdam,
dzwonki, przetaczniki i ... już nie pamiętam co jeszcze...
W tym roku dalsze prace Bo jeszcze 3 szt New Dawn do posadzenia

Oby nam tylko rosły, to mieniać się będziemy wciąż

oj tak, aby tylko rosły!
bo jak nie to ja siebie znam..dola złapę i nic już w ogrodzie nie zrobię..
to tak jak z zakupami ciuchów, jak w pierwszej przymierzalni się wku...to juz mogę do domu wracać i wino pić
Ogród z pergolą 13:41, 04 mar 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
podglądam ...ale przyznam szczerze nie nadążam z wersjami

szal różany widzę ciągle trwa ....no i przypomniałas mi że Gospel to i ja powinnam sobie nabyć ...no bo jak nie mieć gospel

no wiesz Justyna ty nie nadążasz??
tyły idą spokojniej bo Iwonka mi gdzieś uciekła to na front było 8 wersji to był dopiero szał
edit; też polecasz Gospel?
Doświadczalnia bylinowo-różana 13:39, 04 mar 2016

Do góry
się rozsiewa ta różyczka ze ho ho!
Ogród z pergolą 13:38, 04 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

wszystkie na jednej różance?ale szał też będzie
i co do tego?trawy i jakie byliny?
no to od czerwca co drugi dzień jesteśmy u mnie na kawie i co drugi u ciebie

no najpierw zobaczę czy rosnąć będą chciały u mnie ale dosadziłam już im szałwię, czyścca wełnistego, lawendę, naparstnicę, irysy, trzcinnika Overdam,
dzwonki, przetaczniki i ... już nie pamiętam co jeszcze...
W tym roku dalsze prace Bo jeszcze 3 szt New Dawn do posadzenia

Oby nam tylko rosły, to mieniać się będziemy wciąż
Anna i Ogród 13:35, 04 mar 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

Jeśli kupisz teraz to od razu do donicy. Do maja już ładnie się rozrośnie a jak będziesz czekać to nim urośnie trochę czasu minie.
Ja wsadziłam do donic i już kiełkują ładnie.
Tylko jak wybierasz to patrz by miały ładne korzenie a najlepiej jakby już coś puściło. Musisz trochę pogrzebać w tej torebce.

o widzisz i ja sie czegoś dowiedziałam a chciałam czekać do kwietnia..kupiłam 20szt to muszę je do doniczek powsadzać!
Ogród z pergolą 13:33, 04 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

podobają mi się trzcinniki bo na tej stronie Twojej jest ich fotka z różami a poza tym szybko ruszają i szybko się rozrastają, ja tak myslę z 5szt kupić.
dziewczyna sama murki stawiała czy jej em?bo u mnie em nic takiego nie zrobi

Z mężem i pomocą koleżanki z forum
Ja trzcinnika mam 7 szt, ostatnio widziałam już zieleninę u niego, muszę go przyciąć.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 13:32, 04 mar 2016

Do góry
bosze może ja tez powinnam być rozsądna...
Ogród z pergolą 13:30, 04 mar 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Trzcinniki Aniu jak chcesz mieć szybką zasłonę Ale to wiesz jak śledzisz mój wątek

Iwona jestem u ciebie non stop, boję sie wtrącać ale czasem choć cokolwiek napiszę żebyś mnie widziała
uwielbiam wątki z planowaniem
u mnie też planujemy ognisko i właśnie jak zdecyduję sie na zagajnik po lewo to chyba po prawo nie zrobię jednak tej cienistej rabaty tylko właśnie zostawie na ognicho
Ogród z pergolą 13:27, 04 mar 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Ania widzę w róże ostro poszłaś.
Ja mam u siebie już posadzone jesienią :

1)Baronesse - 2 szt.
2) Mariatheresia - 1 szt.
3) Artemis - 2 szt.
4) Guernsey - 1 szt.
5) louise odier 2 szt.
6) eden rose - 1 szt.
7) Old Port 2 szt.
8)AUScat 2 szt.
9)comte de chambord 1 szt.
10)rose de resht 1 szt.
11)Leonardo da Vinci 1 szt

Będziemy z czasem porównywać je u siebie

wszystkie na jednej różance?ale szał też będzie
i co do tego?trawy i jakie byliny?
no to od czerwca co drugi dzień jesteśmy u mnie na kawie i co drugi u ciebie
Ogród z pergolą 13:25, 04 mar 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Trzcinniki te wielkie to i ja lubię. One jako pierwsze z wszystkich traw chyba startują. A to duży plus.

oj tak, dla mnie też wazne jest żeby bo ponurej zimie cosik tam zielonego zawsze bylo widać..
z niskich traw planuje jeszcze seslerie a ze średnich śmiałki i drżączki
Ogród z pergolą 13:23, 04 mar 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Nie ma bata. Ania Ty sobie zmień nazwę wątku na "Różany zakątek Ani" czy coś w tym stylu.
Jak nic będzie to różany ogród a przez Ciebie i Asię i Kasię to i ja uważam że jednak muszę mieć duużo róż u siebie.

Zawsze kochałam róże ale się ich bałam. Teraz jednak są takie odmiany że nie mam wyjścia. Moja miłość powróciła.

naprawdę? no to super bedziemy się wymieniały pięknymi fotkami
jak tylko róże pokochają moj ogród tak jak ja je to nazwę zmienię narazie to tylko moje wizje i nadzieje
Ogród z pergolą 13:20, 04 mar 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
A dla ciebie tez mam katalog rozyczek Tantau, zeby wzmocnic objawy

jezu...dziewczyno...u mnie chcesz wzmacniać objawy??głowa mi sie w pączek róży zamieni
Ogród z pergolą 13:16, 04 mar 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Ania trzcinnika kf mam też od ubiegłego roku, posadziłam go z jeżówkami, liczę że w tym roku już się zadomowi.
LO też mam ale dwie sztuki razem z eden rose będą na pergoli na jednej stronie. Z tego co czytałam to LO potrafi nieźle wyrosnąć. Będziesz musiała trzymać ją w ryzach jeśli chcesz mieć ją przy tarasie. No i nie wiem czy lawenda z czasem zasłoni jej "gołe nóżki". Ale to już dziewczyn które mają róże powinny się wypowiedzieć Ja jestem mały Micky przy nich

A murki poszukam, dziewczyna u siebie sama stawiała. Z kostek granitowych wzmocnionych cegłą. Kurcze nie mogę znaleźć tego wątku. Wyszło jej super

podobają mi się trzcinniki bo na tej stronie Twojej jest ich fotka z różami a poza tym szybko ruszają i szybko się rozrastają, ja tak myslę z 5szt kupić.
dziewczyna sama murki stawiała czy jej em?bo u mnie em nic takiego nie zrobi
Ogród z pergolą 13:14, 04 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

no tak myślałam, takie 2m nad ziemią a co ładniej będzie nierówne?

no do przemyslenia
Ogród z pergolą 13:13, 04 mar 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

na tych srodkowych

bo jak myslalas ?, po 3 slupki rowne ?

no tak myślałam, takie 2m nad ziemią a co ładniej będzie nierówne?
Ogród z pergolą 13:12, 04 mar 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

no wlasnie, jesli musisz to wez wlasnie te ze 2 szt bo z ciemnych masz tylko munstead

moze sobie jakos pocieniujesz, biale-rozowe- ciemne, na tej rabacie ?

tak tak tak o to mi właśnie chodzi tylko bardziej pasowałaby mi chyba wyższa ciemniejsza...no ale jak nie ma...
wyszło mi 14szt na różance prawie 6x8m to mam jeszcze miejsce na tą jedną prawda?
Ogród z pergolą 13:12, 04 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

to chyba o różankę chodziło..
kupilam już roże na tą różankę a w plecy myślę dać trzcinnika kf na zmianę z lo na obeliskach x3
tak dokładnie to niewiem gdzie konkretne róże posadzę, jak je dostanę to będziemy dumać
byliny i trawy raczej z własnych wysiewów bo mi się spodobało
murki juz mi tu parę osób polecało, ale jakoś tak nie mogę sie do tego przemoc.jak nam robili taras i kostkę to mowilam ze chce te murki, ale tak sie robota przeciągnęła że wszyscy zapomnieli i brukarze skończyli u nas....... i teraz niewiem czy tak na same murki by chciał, on ze zduńskiej jeździł..niewiem

Ania trzcinnika kf mam też od ubiegłego roku, posadziłam go z jeżówkami, liczę że w tym roku już się zadomowi.
LO też mam ale dwie sztuki razem z eden rose będą na pergoli na jednej stronie. Z tego co czytałam to LO potrafi nieźle wyrosnąć. Będziesz musiała trzymać ją w ryzach jeśli chcesz mieć ją przy tarasie. No i nie wiem czy lawenda z czasem zasłoni jej "gołe nóżki". Ale to już dziewczyn które mają róże powinny się wypowiedzieć Ja jestem mały Micky przy nich

A murki poszukam, dziewczyna u siebie sama stawiała. Z kostek granitowych wzmocnionych cegłą. Kurcze nie mogę znaleźć tego wątku. Wyszło jej super
Ogród z pergolą 13:09, 04 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

rożne wysokości..no poczkaj myslę ale tu na różance te co pod dom maja iśc czy te na rabatach środkowych?

na tych srodkowych

bo jak myslalas ?, po 3 slupki rowne ?
Ogród z pergolą 13:08, 04 mar 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

a wlasnie chcialam powiedziec tylko nie mow Ani bo znowu nazamawia

wiesz poczatkowe stadium różyczki, najbardziej swędzi potem bedę rany opatrywać "gdzie ja to upchnę..?"
Ogród z pergolą 13:08, 04 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
gospel purpurowofioletowa, 60-90 wys,silnie pachnąca, kwiaty 10-12cm
pasuje mi tam?

no wlasnie, jesli musisz to wez wlasnie te ze 2 szt bo z ciemnych masz tylko munstead

moze sobie jakos pocieniujesz, biale-rozowe- ciemne, na tej rabacie ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies